Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

От известно време се навивам да си взема китара, но не искам да давам излишни пари за поредната играчка. Търся нещо що- годе качествено и евтино. Та засега се спрях на това:

http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=130

Трябва ми предимно за жица, за рифове. В тая връзка флойда не ми трябва, но нямат такъв модел без него - просто ще отвия ръчката. Държа на двата хъмбъкъра (дори и фабричните да не са много читави, лесно се подменят).

Някой да има преки впечатления от тоя модел, или принципно от марката ?

Отговорено

В магазина на Динакорд на 5-те кьошета видях Cort с фиксиран бридж, 24 прага и с 2 хъмбъкера за 300 лв. Изглеждаше доста прилично но трябва да се пробва.

Отговорено (Редактирано)
А цената на Cort X-6 колко е?

Съгласно ценовата листа на Динакорд - 177 Евро

http://www.pro-technica.com/priceList/Cort_2008_2.pdf

След малко се изстрелвам към магазина на Искърско Шосе, да ги пробвам ! Така и така ще ми е първтаа китара в живота (басовете не се броят) - просто искам да е качествена като направа. След доста свирене вече ще знам каква китара искам.

Редактирано от Demiurg
Отговорено

Demiurg, каква китара си купи в крайна сметка ако не е тайна? Аз този "Cort" го гледах на Петте кюфтета и не знам какво да кажа. Мисле, че става - като за цената си! :punk_guitar:

Отговорено
Demiurg, каква китара си купи в крайна сметка ако не е тайна? Аз този "Cort" го гледах на Петте кюфтета и не знам какво да кажа. Мисле, че става - като за цената си! :music336:

Същата де ! Изработката е добра, като звук - бива, а и като я гледам, ми се досвирва, което е важното за първа китара! :punk_guitar:

Отговорено

ако ше си взимам китара, ще гледам и аз за такава за жици и рифове-метъл общовзето и също кат тебе няма да ползвам ФлоидРоуз-а.......което значи, че няма да си купя в никакъв случай китара с тремоло (доста съм си изпатил от това нещо, наречено FloydRose при смяна на струни, настройки и т.н.).....тоест бих ти препоръчал ако ти трябва китара без тремоло да си вземе6 точно такава :music336:.но ти си знаеш