Crimson Публикувано Юни 20, 2005 Публикувано Юни 20, 2005 Преди един ден глeдах една таблатура на Powertab и съзрях тези инициали A.H.!!Проследих деиствието, което се случваше и нещо не ми стана ясно , прверих в Help и разбрах, че се ползвува перцето и палец/показалец, за да се докара този звук ама нещо не успях и за тъй рещих да питам тукашните спрецове :think: : 1)Как точно се прави A.H.?? 2)Има ли някакви тънкости?? 3)По принцип, кога се ползва??? Цитирай
Fenix Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 доста се е изписало по тая тема, пробвай сърча Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 2.) тънкости: на всяка китара мястото за изкуствените хармоници е различно - пробвай и ще разбереш как е при теб;; не особено голяма тънкост - много драйв и volume помагат при звукоизвличането 3.) когато ти е кеф Цитирай
Steve_Vai Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 прави се с ръце ... и с перце! Успех! :hello: Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 ... и с перце! Успех! :hello: мале как не се сетих мерси нинко Цитирай
Crimson Отговорено Юни 21, 2005 Автор Отговорено Юни 21, 2005 ... и с перце! Успех! :hello: мале как не се сетих мерси нинко Jesus!! :wall: Цитирай
wolfgang Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 не съм чел какво се е изписало по темата, но ето как ги правя аз: удряйки струната с перцето леко я закачам с тясната страна на палеца и така тя не отзува много ясно, а леко пищящо с известна прилика на флажолет Цитирай
fLiSk Отговорено Юни 21, 2005 Отговорено Юни 21, 2005 Crimson всички те имат предвид просто да прочетеш темата по - назад за изкуствения флажолет... Цитирай
hypermusic Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 мноооооого се кефя на тия(не знам точно кви се водят)- свириш примерно 5-то прагче и после тапваш 12-то или 10-то или което си искаш(стига да прозвучи де) :twisted: Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 В повечето случаи се правят по начина на wolfgang - със засичане на палеца веднага след приплъзването на перцето. Има копелета, които го правят някак си с показалеца, но не знам как точно става, при положение, че показалецът минава преди перцето. :think: Струните са най-важни при изкуствените флажолети. По-тънките и никеловите сякаш са по-склонни да вадят хубави и чисти AHs. Цитирай
Recommended Posts