Jump to content
Българският форум за музиканти

Интересни и полезни теми


Recommended Posts

  • 2 years later...

ЛАРС УЛРИХ

 

Ларс Улрих е основателят и барабанист на американската метъл група Металика. Роден е на 26 декември 1963 година в датското градче Гентофте. Бащата на Ларс Торбен Улрик е световноизвестен тенисист, който е печелил много състезания. Освен това, той е запален по изкуството. Снима се във филми и свири на няколко инструмента. Средата, в която израства Ларс е музикална и той от малък е запознат с творчеството на всички известни групи и музиканти. На 17 годишна възраст семейство Улрих заминава за Америка и се установява в Лос Анджелис, Калифорния, където, чрез публикуване на обява в местен вестник Ларс се среща с американския китарист Джеймс Хетфийлд и заедно с него сформира нова метъл група, наречена Металика. Тази група по-късно се превръща в една от най-популярните и влиятелни групи в съвременната музикална история с продадени повече от сто милиона албуми.

 

 

Ларс Улрих се запалва по музиката още от малък. Малкият Улрих много често е с баща си по време на представления. Насочва се към рок музиката, след като на деветгодишна възраст присъства на концерт на британската група „Дийп Пърпъл“ в Копенхаген. Ларс не моли баща си да му купи барабани, няма нужда, понеже майка му му купува същата марка, използвана от Пейс — „Лудвиг“ (Ludwig). Но неговата марка е ТАМА и 90% от песните на Металика са изсвирени от тази марка.

 

На 17 години Ларс Улрих напуска родната Дания в посока САЩ, като се установява в Лос Анджелис. Там пуска обява в местен вестник, наречен The Recycler, в която обяснява, че търси музиканти за сформиране на нова нестандартна рок група. Пръв на обявата му откликва американският китарист Джеймс Хетфийлд. Двамата се срещат и провеждат разговор, от който установяват, че идеите и вижданията им относно музикалната насока на бъдещата група съвпадат напълно. Така през 1981 година е привикан китаристът Дейв Мъстейн и басиста Рон Макговни и е положено началото на нова група, която по-късно ще се превърне в една от най-популярните и значими в жанра, вдъхновяваща стотици групи-последователи.

:):secret::blush::punk_guitar::thumbs_up::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.