Jump to content
Българският форум за музиканти

Нашо Бас Видео (айде да ви видим)


basis4eto

Recommended Posts

Пристигна ми процесора и бързам да се разпиша с една бърза имровизацийка :)

 

http://www.youtube.c...h?v=0p83_6Qdovs

Редактирано от whitegoat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте, предполагам коментарът ми е офтопик, но имам въпрос, за който не намерих подходяща тема след доста търсене, а не ми се пуска нова. Аз също свиря на бас китара и искам да направя няколко кавъра, но с техниките не съм много наясно, затова имам нужда от съвет. Преди време правих опит с кубе, записвайки се с отделна камера, а музиката звучеше през тонколоните, но не съм удовлетворен от качество и т. н. Срещал съм множество видеа с много добре направени видео кавъри, но не знам каква техника точно използват. Аз разполагам с лаптоп с вградена уебкамера, процесор Digitech(който ползвам назаем от приятел), бас китара, слушалки, кабели. Ще се радвам на съвет какви програми евентуално да използвам и как да свържа нещата, за да се получи една добра комбинация. Благодаря предварително и още веднъж се извинявам за офтопика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-общо казано - звука - отделно, и видеото - отделно.

1 - Видеото си го снимаш с каквото имаш, номера е картината да е добра, а звука ти е само за ориентация.

2 - Китарата влиза в компа по някакъв начин (дали през пулт, дали - пред DI box или през процесора - съобразно каквото имаш подръка) и записваш най-прекрасния звук, който можеш, с някакъв софтуер.

3 - В някаква програма си смесваш видеото (с гадния звук) и хубавия звук от компа. Можеш и в Cubase да вкараш видео, или в Adobe Premiere да наложиш аудио-каналите... Каквото имаш и подръка и с каквото можеш да работиш. Синхронизираш звуците, и намаляш звука от видеото, до степен само да дава пространство. Идеята е, че тоя омазан звук всъщност е записал реверберацията на помещението, и тя добавя обем към сухия звук, записан директно в компа.

Е - има вариант изцяло да го изключиш тоя звук, и да разчиташ на софтуери, но всичко си зависи според конкретния случай и как най- ти харесва.

Редактирано от Demiurg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.