Jump to content
Българският форум за музиканти

* Крадени песни *


Jordan_J

Recommended Posts

 

 

Един добър живот - толкова ли много искам

(I play the streetlife - because there's no place I can go)

един добър живот - за мен и теб и наш'те близки

(streetlife - it's the only life I know)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Което още веднъж показва, че всичко ново е добре забравено старо. :) ...освен това съм забелязал, че който не може да пее, задължително иска гласът му да мине през разни аутотюнски или вокодерски хави, та да не му личи и после да може да казва, че това е художествено виждане в цялостната концепция.:D

 

И за да не съм съвсем off, ще сложа едно сравнение относно нашумялата напоследък сага между Слави, Щилян и Криско по средата. ;)

 

 

 

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

По темата за забравеното старо вчера слушах и не вярвах на ушите си. Оказа се, че най-известната песен на Shocking Blue (да, същата дето има две версии на български и една реклама на самобръсначки) е с техен текст, но рифовете са взети от друго парче 5-6 години преди тях:

И за да е още по-забавна историята The Banjo Song може да е с оригинален риф, но текстът е взет от древната песен "Oh! Susanna" :)

Всичко това ми дойде покрай този сайт: https://www.whosampled.com/ предполагам, че ще е интересен на музикантите тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
  • 10 months later...

Не вярвах, че ще попадна на личен пример като не музикант но ето ме и мен...

Веско ми е приятел от дете, преди 3 години написа много хубава песен от първия си опит. От бградио го баламосвали, че не могат да я пускат. И така до преди 1 месец когато пускат версията на аргирови... Срам, срам, срам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма съмнение за това, че има 100% плагиатсво.

Твоят приятел може да ги осъди сериозно. И за много пари. 

Най-вече този, който ужким е написал музиката на Аргирови и Мания, най-вероятно е някой от братята.

В чест на истината, изпълението на  твоят приятел е ламерско и непрофесионално. Звучи като поет с китара аматьор, в което няма лошо. Версията на Аргирови от музикална гледна точка е супер.

Но кражбата си е кражба...Хората биха слушали варианта Подарък... но твоят приятел, трябва да бъде обещетен. Освен, ако не иска да им направи подарък!

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичът и ората направо си порят, а туй то напомпаното петдесет кубиково балканче си движи от точка А до Бето на галактологията:) Да е жив и здрав, да фатя 4-5 искрени момента и да радва меценатите от форума със скромно албумче:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък изпълнението на човека ми харесва много повече от мазното парфюмирано изпълнение на родните, така да кажем, звезди. Много по-искрена песен е неговата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже мнението ти е важно за мен, изгледах отново по два пъти клиповете.

Оригинала е искрен. Сгрешил съм с определението ламерски, по скоро е като всяка друга, авторска песен с китара, която може да се чуе по Скат тиви ( там пускат доста такива). Пеенето е на моменти леко непрофесионално, без да е фалш. Ок си е за това, което е. Клипа е сниман с мобилен телфон, като стойност е нула, единственото хубаво в него е танцуващата девойка.

Песента се чува и след това се забравя.

 

За Подарък на братя Аргирови, в никакъв случай не бих използвал определението мазно. По правилно е ретро, сатиментално. Всеки тон е на място, аражимент перфектен.

Вокално изпълнение - перфектно. Китарата - точна. Отлично съвпадение на мъжки женски гласове. Перфектна комбинация от музика и текст. Страхотно соло на сакса. 

Това е песен , която вероятно  ще се слуша и след 20, 30 години.

Песен, на която да поканиш дама на блус ( това е българско извращение, да викаме на баладата блус). Вероятно ще има не една или две двойки, който да свърват своята история с тази песен.

Видео клип,  направен професионално, с мисъл.

Дует Мания пускат в действие и страхотен бедър и се сещаш за ЗиЗи топ и Legs, и си казваш - нашите момичета бият хамериканките.

Слушайки Подарък си казвам, братя Аргирови и Мания са се справили отлично, даже бих казал,че това е българският аналог на песента Килин ми софтли.

 

Днес Роко беше пуснал на стената си, една нова бг песен Орелът, текст музика и аранжимент - тази пианистка, която е писала песента Гълабо. Тотално разминаване между музика и текст. Този път не И се е получило. А пък изпълнителя, Георги Низамов, който се пише за вокален педагог, се търси сам себе си, някъде между Филип Киркоров и Бон Скот/Браян Джонсън. Ти да видиш, какво чудо е.... Направи сравнение между Подарък и Орелът ( с ориз по низамовски).

 

Справедливо е авторът на музиката на Подарък -  Веселин Костов, да получи 

материано възнаграждение, за прекрасната мелодия, която е написал.

Без да сравнявам Аргирови с Лед Зепелин и Айрън Мейдън, за песните, Старуей ту хевън и Халоу би дай нейм, Зепелин и Мейдън имат световни хитове, но са си платили, за това, че плагиатствали. Това е положението.

И добре, че са го направили, защото техните варианти, хората по цял свят ги знаят, пеят и свирят, а оригиналите просто са потънали...

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Подарък, за автор се е писал, някой си Музика - Доно Цветков !

гкраси, нека твоят приятел Веселин Костов, го съди и осъди.

Този Доно е продал откраднатата музика от твоят приятел на Аргирови.

Ето кой е той 

https://studio-da.com/за-нас/доно-цветков/

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе, баш си ми мазнее, много е зехтинджийско, така да се каже. Малко ми напомня за изпълнение на нашия всеобщ любимец В.М.
Поне що се отнася, до пеенето на братята. Не казвам, че е изпълнено лошо - певците са добри, и двете дуа са известни, да не говорим, че с Юлия и Дани от Мания се познавам лично, както знаеш. Ама тая естетика я няма нито в "кифли ми стопли", нито в която и да е друга песен от тези, които слушаме. Ако имаше - нямаше да я слушаме. Мания много активно правят сингли в последните години - което е хубаво, не е лошо човек да е пробивен и да има амбиция. Все пак мисля, че можеше и да направят по-хубава песен. Тази, във вида на В. Костов е по-добра, според мен, защото е записана по-скромно като фактура, и звучи по-директно. Мисля, че тази хармония/мелодия, не "носи" много добре на сложни аранжиметни и многогласия. Разбира се, това си е мое мнение.

 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се познаваме и си знаем вкусовете.

Но и е нормално понякога да се разминаваме в тях.

За мен усещането е сантиментално, ретро, като закъсен 80-тарски соц, Мания вкарват малко 2000-те години, когато се появиха. ( едната от близначките трябва да е снаха на Недко, ако не се лъжа)

Въпреки, че са различни с песента на Fugees - Killing Me Softly With His Song и двете песни оставят в мен, някакво сантиментално, носталгично чувство. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те са сестри, не близначки. Аргирови трябва да са близнаци.

Интересно е, какво е вдъхновението на оригиналната песен. Десислава Георгиева пишеше доста стихове и песни за сина си, когато още беше мъничък. Бяха майчини стихове, така да се каже.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, не мога да не обърна внимание и на това, че стиховете на Десислава Георгиева са доста по-добри. Малко ми е омръзнало от изсмукана от пръстите "поезия" в стил "БГ Радио". В оригиналната песен, поезията е много по-истинска, и очевидно - вдъхновена. А това не е без значение.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

И на Подарък текста е добър. 

Проблем обаче е, че след като офиациално представиха песената по канал едно и двата дуета не намериха сили, да кажат, че се е случил гаф с песента и че музиката е крадена.  Няма начин да не са прочели и разбрали това, там където са я постнали в ютюб.

Този, който се е писал за автор на музиката Доно Цветков, трябва да бъде съден и осъден от автора на музиката Веселин Костов.  Не бива да оставя това нещо така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.