Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Posted

Ако някой знае - моля да сподели :)

В много интрота на песни на TOOL се ползват основно томове и други барабанчета и ми звучи супер яко, докато не започне самата песен и не влезе смотаното соло барабанче...

• Haha 1
Posted

Ако мога да си позволя творческа интерпретация на въпросът ти, чуй лайв албумите на The Midnight. Соло барабанът има доста процесинг/гейт и звучи интересно, доста 80s ... иначе хептен "без", аз не се сещам. Ако те дразни тип звучене "поцинкована кофа", както ги настройват примерно Slipknot е отделна тема на разговор. :) 

Posted (edited)

Ето много ясен пример за това как влиза и разваля всичко гадното барабанче: Lateralus - TOOL (Full Album Drum Cover in One Take)

Началото супер готино звучи, после влиза в употреба кофата, след това пак има пасажи без соло барабанчето.

Ето и яко млатене от споменатите Slipknot: Iowa - Slipknot - Full Album Drum Cover

При тоя юнак пак не звучи толкова зле, както при горния линк.

Edited by dzwer
Posted

^ Разбрах те, не харесваш сух плитък звук на соло барабан. Я чекни ей това парче, Wurli, тригер на каса и фус единствено ... е, не е рок или метъл, ама пак е жанрово:

И като цяло Vulfpeck барабаните звучат vintage, топло и обемно, хвърли им едно ухо:

• Like 1
Posted

Мне, търси се група, която има пълен сет барабани, но са изхвърлили соло барабанчето от него :D

• Thanks 1
  • Haha 1
Posted

Добре, следващото ми предложение е "Делтата от Мисисипи" стил. :virtuoz:

Другото ми предложение е това, заигравка тип "хокеен мач/we will rock you".

Posted (edited)
Преди 22 часа, dzwer написа:

Мне, търси се група, която има пълен сет барабани, но са изхвърлили соло барабанчето от него :D

🙂

Edited by dzwer
  • Thanks 1
  • 3 weeks later...
Posted

Мен лично повече ме интересуват кои барабанисти свирят със свалени пружини на соло барабанчето.

Някакви примери, за да не слухтя по записи.

Posted

TOOL от един момент нататък мисля свирят по този начин.

Posted

Сега се сетих всъщност, че Рамщайн и U2 имат период, в който ползват ритъм секцията по нетипичен начин ... :greenball:

Posted

За предишните два клипа - ужасТ и безумие...

За последния, не е по темата :D

• Thanks 1