Jump to content
Българският форум за музиканти

Fishman Fluence или пасивни?


Voidhanger

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Цецо, какви са тия сълзи 🤣
Ламби, нещо ми вкара мухата за оная китара с евъртюна...Имам слабост към кафяви и "дървесно" изглеждащи китари 😅 

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай впредвид,че ако тръгнеш да.я връщаш ще стоиш близо месец без китара и без пари.В моя случай работата се проточи 2 месеца,защото „сервиза” им ми я върна така както я бях изпратил на екскурзия.Нямам добри спомени от „гаранционното" им обслужване.От там насетне пазарувам от Pro Music tools.Нищо не ти пречи да пробваш някоя подобна в Български магазин и да прецениш  дали си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те в Томан я имат налична, ама и ти си прав, че седмица натам да върна тая, после седмица да се наканят да пратят другата....Нека видим какво ще кажат от UPS пък ще го мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах целия интернет - прав си, че няма нищо сложно в цялата система. Доста народ има за и против. Някои се връщат към добрия стар тюноматик, други се кълнат в евъртюна...Честно казано, нито ходя по турнета, нито записвам професионално, та да оправдая разликата от 500-600 лева за този бридж. Да, кефи ме как изглежда, има много предимства, ама не съм сигурен, че ми се занимава. А и ако нещо скръцне, после кой знае колко струва да се оправи. Главно, хората дето много му се радват са точно активно трудещи се музиканти на път и не им се налага след всяка песен да се настройват. Ще поумувам още,  може пък друг акъл да ми дойде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо си в грешка разликата от 500 лева е заради истинския кленов топ не топола.Бриджа е незначителна част.Дали ще е евъртюн или тунеоматик е все тая.Ключовете и те може да са заключващи или не.Трябва да се гледа всичко в детайли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак връщам тая и ще взема с Евъртюна, дано да имам повече късмет тоя път. Единствено ме дразни, че не е с заключващи ключове,но това е незначителна дреболия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При бридж Евертун настройките се правят от бриджа не от ключовете.Те не играят и затова няма нужда да са заключващи.Дано да съм бил полезен,предстои да разберем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да де, просто слагането на нови струни е по-лесно 😁  Последната бройка от тоя модел се продаде и в Томан, а утре щях да поръчам.

Същата я има в музикер - пак последна бройка, ама нещо ми е съмнителна цялата работа. Иначе цената е доста по-ниска от тази в Томан. И куфар съм харесал, за да е по-сигурно, ама не ги знам как опаковат. Жената от чата ми каза, че даже съвсем безплатно техник може да  я прегледа за дефекти, да я сетне дори, което ми звучи твърде добре, за да е истина.

Отделно, заглеждам и тоя модел: ESP LTD MH-1000 Evertune Dark Brown Sunburst
Макар, че повече харесвам лес полките, тая ми се види много удобна и красива също. А и я намерих от частно лице, чистак бърсак с твърд куфар за 950 евро, което е мега оферта. Само дето е с активни EMG-та, но пък те ми звучат екстра честно казано. Май започвам да се предавам и да харесвам активните адаптери. Fishman Modern също ме кефи как звучи. Та дилемите и чуденките са големи, щото много хубави китари има и не мога да реша 😆 Всичко ми харесва.

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Прав си, незначителна дреболия е, но малко или много си е удобство. След като съм пробвал доста различни китари със и без заключващи ключове, смея да кажа, че това дали ключовете са заключващи няма значение относно колко добре държи строй китарата. Там важен е нъта, и най-вече как е изпилен. Не умаловажам ключовете, усеща се когато не са качествени, но относно самото заключване - единствения плюс е като сменяш струни по-малко да навиваш. Докато свириш - не е от значение. И все пак китара на такава цена аз бих очаквал да има и това удобство, в крайна сметка и китари по 500-600лв идват със заключващи ключове.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.