Jump to content
Българският форум за музиканти

Fishman Fluence или пасивни?


Voidhanger

Recommended Posts

50 minutes ago, Voidhanger said:

Под лака е. А там до нъта има леко недовършено..Абе ще я връщам при всички положения. Жалко само, че повече нямат от този цвят. Очакват от оная преливащата дето е като морско синьо към натурално дърво.

Ако има възможност да я погледне и лютиер преди да вземеш решение за връщане ще е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая цвета е последния ти кахър.И тая марка май отива по дяволите.На китара за два бона не бива да има забележки по финиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за новата китара.

Спокойно, не съм видял или чул индонезийска бройка да дойде със перфектно изпилен нът. Не би трябвало да те притеснява. По мои наблюдения най-голямата разлика между Индонезийска и Корейска китара е във това колко довършителна работа има по сетъпа. И по-често съм виждал дребни забележки по финиша и байндинга, но нищо фрапантно, поне при LTD.

Екшъна от фабриката никога не е нисък, евентуално в някой магазин (не томан) може има човек който се занимава да сетъпва китарите, но пак няма да е толкова нисък. Някои китариски въобще не харесват толкова нисък екшън, тук стила на свирене е фактор. 1.2мм на дебелите струни е невероятно нисък екшън, аз бих се учудил ако дори и Корейска бройка го понесе перфектно. Може би до някъде и моя стил на свирене ме кара да си мисля така, аз лично съм много доволен на 1.5-1.6мм, но аз свиря по-хамалски. И все пак това са серийно производство китари. Колкото и да ни се иска, не е реалистично да очакваме да са абсолютно перфектни, като къстъм шоп...

Мисля че стъпка 1 със всяка китара трябва да е проверка и корекция на тръс рода (след като е сложен предпочитания размер струни, разбира се). В един перфектен свят грифа би бил идеално прав без китарата да се превърне в цитра. Само че за да се случи това, трябва праговете да са направени не просто перфектно, а до съвършенство. И пак се връщам на думите ми по-горе, това е серийно производство китара. Няма кой да отделя толкова време за тези неща, толерансите не са толкова стриктни. Аз лично си нагласям тръс рода така че да има разстояние колкото лист хартия да мине между струната и прагчето. Казваш че ти бръжди по средата на грифа, това звучи точно като да има извивка назад.

След това сваляне на бриджа/седлата. След това пълене на нъта, ако е нужно. И чак тогава интонация, защото всяко едно от предишните би променило и интонацията.

 

16 hours ago, Voidhanger said:

Не знам дали трябва да струва 1100 евро, може би 900.

 

Всичко поскъпна. Едното е новата цена, другото е старата...

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне се надявах прагчетата да са перфектни и да мога да постигна нисък екшън без да я пращам по лютиери.
Относно тръс рода - при мен рилийфа е доста повече от лист хартия, не съм си правил труда да го затягам, но това едва ли ще оправи нещата. Просто съм си попаднал на кофти бройка.

Да,1.2 мм е нисък екшън, ама Хагито беше така, разбира се след намесата на Стефан Кудев :)
Ще видя какво ще кажат от Томан и за другите козметични дефекти. Друг път са ми връщали немалка сума пари за закупена китара, само и само да не им я връщам обратно. А тука се касае за левелинг и сет ъп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Чудна работа - стегнах тръс рода половин ход, както каза колкото да минава лист хартия и със същия екшън значително намаля бъжденето. Което ме навежда на мисълта, че май всичко опира до един хубав сет ъп. Ако томанци решат да ме компенсират с някое евро за козметичните дефекти ще си я оставя. 

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Връщал съм им китари и мога да кажа,че са абсолютни мизерници.Даже втория път в кашона им сложих снимки с оградени с червени кръгчета кусури дето изобщо не бяха забелязани първия път въпреки,че им бях пратил видео.Накрая смених магазина и всичко се оправи.Естествено транспортните разходи и времето без китара са за моя сметка.Така стоят нещата и с три годишната им гаранция ако някой не знае.Мислят си,че като са най големия магазин и сме от България ядем доматите с колците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледат да си продадат стоката, но имат кофти практики, които хората неглижират с безплатното връщане, това им е най-големия коз. В случая с моята китара са се оакали във фабриката, но да има следи от инструмент по болтчетата на тейлпийса (не знам как е на български) все едно някой ги е въртял - това е в повече. А и огромната празна кутия с малко хартия, в коята пращат китарите да се лашкат вътре е другото безобразие. Добре, че оригиналната опаковка е добра та няма поражения, освен лекото напукано под лака при нъта...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, Voidhanger said:

Което ме навежда на мисълта, че май всичко опира до един хубав сет ъп.

Естествено, че сетъпа има много много важна роля :) При изправянето на грифа си променил опъна на струните. Да ти кажа, ако изискванията са ти 1.2мм на 6 струна, никога няма да си купиш китара от магазина с хубав сетъп, просто заводски никой не прави толкова нисък. Причината е, че:

1) Доста често има бръждене при толкова нисък екшън, дори без проблем с праговете.

2) Хората, които удрят по-силно няма да харесат инструмента.

Целта на заводският сетъп е нещо осреднено, между много нисък и много висок. От там нататък всеки китарист би следвало да може сам да си коригира сетъпа до подходящ за него.

Любопитно ми е, с колко дебели струни е окей да си на 1.2мм на 6та струна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

10-46 ползвам по принцип,а и  китарата с такива си дойде. Съгласен съм с всичко, което си написал.
Интересното беше, че преди да стегна тръс рода верно беше като цитра между 5-12 прагче. Сега се оправи на 80%. Може да има някъде прагче за левелинг, но не е толкова зле колкото мислех.

Пращам я на мистър Кудев, той и на Хагито ми направи невъзможно ниския екшън, същия - 1.2 на шеста. 

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, той ще ти направи качествен сетъп, нът това онова. Съвета ми е, използвай разхождането на инструмента и си направи нът от кост, има смисъл :) И честито, да те слуша много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за пожеланията! Да ти кажа честно мислех си за нов нът и аз, след като така и така ще я разхождам до Варна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:Колеги музиканти се оплакват за порочни практики покрай кризата/проблемите с доставките за нова техника, че пращат вече B-stock за нова ... за сега е градска легенда, но все повече ми се струва, че започва да е реалност ... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, не са градски легенди. Няма да ги оставя така. Ако се заинатят нещо и не искат да направят някакъв refund за всички тия проблеми им я връщам обратно да си я продават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

От Томан си пуснаха warranty claim до превозвача заради състоянието на пратката и си настояват, не искат да кихнат кинти. Явно от UPS ще ги овъзмездят по някакъв начин, кой знае...Чудно, щото после пак ще я продават катo B-stock на по-ниска цена. А  тия от UPS какво ще й инспектират? То реално е само леко напуканото под лака,ако изобщо е от транспорта повреда и не е нещо заводско, те може и да не го видят....Чудя се дали да я връщам или да си оставя така? Вие как бихте постъпили?

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих си я остаавил, ако ми е удобна и ми харесва звука. Бих и направил сетъп с нът от кост и това е :) Вероятно така е излязла от завода, ама ако звучи добре това не е проблем. Следващата може да е перфектна визуално, ама да звучи кат' пън :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.