Jump to content
Българският форум за музиканти

Бюджетен кийборд с 61 клавиша - обзор, избор и впечатления


Koobenot

Recommended Posts

В Томан има и евтини педали, както и кейсове. Иначе конкретно този педал на Ямаха е един от най-здравите състейн педали изобщо, имах такъв 20 години и съм го блъскал по всевъзможни начини, без да му стане нещо, изцяло метален с гумени вложки, които даже нямаха наченки да се отлепят или нещо 😀

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

И така сдобих се с дългоочакваните преходници, но ударих на греда. От 4-те бройки, които поръчах, единият не прави добър контакт, но не това е най-същественото. Форматът на преходниците не е по описание, трябваше да е 3.5 mm male stereo → 2 × 6.35 female mm mono, а получих 3.5 mm male stereo -> 2 × 3.5 mm stereo. Все пак ще му намеря приложение де, удобно е, когато искаш да свържеш повече от един чифт слушалки за записи. Определено ще ида до физически магазин с кийборда, за да се убедя, че моделът е правилен, а и не прекъсва:

image.thumb.jpeg.d7f470a49ab0e107170535cb69219c67.jpeg

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е за 8-те лева, а това, че са ти пратили варианта-разклонител за слушалки с тънък жак, че и единият даже не прави добър контакт. От този вид "базово качество" разклонители има в изобилие в нашите магазини на нищожни цени и във всякакви разновидности, дори и във варианта само за 6.3мм жакове. Подобни разклонители, но по-качествени, в Алиекспрес има на малко по-висока цена (изцяло метални, с лого на съответната фирма), при които качественият контрол е на по-добро ниво. Подобно е положението и при кабелите - там най-евтините са като от магазините за левче тук (и се късат с поглед), но имат и по-хубави кабели, както ти обясних преди време на ЛС.

 

П.П. Сигурен ли си, че ти самият нещо не си догледал при поръчката и описанията на китаеца, че понякога описанията им са доста двусмислени? ;) Дай линка към конкретната обява да я погледна и аз...

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, а не погледна ли 3-те ревюта, в 2 от които хората си пишат:

 

Цитат

The product arrived was not as described. This is an adapter 3.5mm front and back. I was reimbursed. Thank you

Цитат

Send another product...

А понеже оня третият с кодовото име B***r  е от България, да не си случайно ти? :P

 

Edit: Не си, онзи го е поместил по времето преди ти да си го поръчал. Но иначе винаги трябва да хвърляш поглед и на ревютата (и снимките също) преди да направиш конкретна поръчка, като започнеш от тези с 1 звезда. ;)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо де, двата може да си ги запазиш за всеки случай, а другите 2 да ги подариш на някого...а сумата ще ти я възстановят до седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@yamaha Апропо, посоченият от теб преходник от Щайнбергер няма да свърши работа, защото е 6.35 mm -> 2x6.35 mm - цък, а на мен ми е нужен 3.5 mm stereo -> 2x6.35 mm, като този например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам какъв ти е необходим - просто го дадох като пример за евтин преходник в наш магазин и затова написах "... всякакви разновидности, дори и във варианта само за 6.3мм жакове ". А ти не си ли поръча направо някакъв готов кабел, както говорехме? По времето, когато дискутирахме на ЛС, аз поръчах за себе си още един 5-метров от ония "вечните" с текстилната изолация и вече пристигна. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Честно казано не съм, този кийборд ми остана малко на заден план, запаметил съм си всички линкове и в най-скоро време ще го направя. Бях голям мераклия на тия преходници, но съдбата ми изигра лоша шега. :) 

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно съвпадение. Аз нали си поръчах ново пианце от Томан, та между другото покрай такива поръчки слагам и разни дреболии и една от тях беше аналогичен кабелен преходник: 3.5мм стерео мъжки жак към два моно женски жака на 6.3мм:

https://www.thomann.de/intl/pro_snake_tpy_2003_kbb.htm

Това за всеки случай да имам, ако реша да си изкарвам аудио от лаптопа към пулта в репетиционната (няма да се наложи щото и Ямахата преди, и Нумата сега си имат USB аудио интерфейс и аудиото на компютъра излиза от пианото).

Пристигна миналата седмица, ама ми го объркаха и ми пратиха с голям стерео жак, а не с малък. Писах им да им кажа, че не ми е драма, да ми го оставят тоя, да ме чарджнат втори път за правилния и да ми го пратят. Те обаче не ме чарджнаха и ми пратиха правилния безплатно, без да искат да връщам другия, че то ще е по-скъпо за тях 😀 И така, Томан и те бъркат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.