Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпроси за еквилайзери и компресори


RaverWild

Recommended Posts

On 2/2/2023 at 6:44 PM, Koobenot said:

@RaverWild Да попитам нещо от любопитство - за живите си участия на каква PA система смяташ да разчиташ? Своя собствена или тази на клуба/заведението?

А не не, момент! Казвайки "живи" не съм имал предвид истински клуб. Впрочем нямам сериозни планове най-вече от суеверие. Няма да насилвам нищо. В момента не съм и в състояние. Смятам към края на лятото да съм в състояние да сбера местна младеж някъде в града, където можем да вдигнем шум и да е по-скоро купон като начало, тоест 20ина-30 човека, не повече. Честно нямам и идея колко бих сбрал, понеже почти всички които познавам са на метъл и рок. Колоните вероятно ще са мои, но няма да е нищо с мощност за клуб. Идеята е да видя аз дали ще се справя с цялата ситуация и дали ще ми хареса. Ако ми бъде приятно и ако народа реши че каквото чува му харесва дотолкова че да се разтанцува, значи пробвам нещо повече. Но цялото нещо е експеримент и ще се пробвам около 10ина пъти в горе-спомената ситуация, преди да реша дали съм резил или става нещо :D

Пак казвам, иде реч за чисто електронен звук - техно и транс. Имам тук в града приятел, който професионално се занимава и с озвучаване и с други неща, но не искам да го тормозя за всяко нещо, затова правя проучване тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 hours ago, RaverWild said:

 Но цялото нещо е експеримент и ще се пробвам около 10ина пъти в горе-спомената ситуация, преди да реша дали съм резил или става нещо :D

Не забравяй да си запишеш живите експерименти, било то дори с sound recorder на телефон. Така, както в програмирането гледаме pull-request-ите, така най-много може да се научим от прослушване на живи записи ... ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
On 1/26/2023 at 11:43 AM, Koobenot said:

Другото, което не ми е ясно е какъв е смисъла от този Zoom R8, при положение, че MX-1 си има вграден многоканален интерфейс и можеш директно да си го записваш на компютъра. :blink:

@RaverWild Тоя въпрос се изгуби нейде из дискусията, но любопитството продължава да ме терзае. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • synchu changed the title to Въпроси за еквилайзери и компресори
  • 3 weeks later...
On 4/18/2023 at 8:30 PM, Лими said:

И какво е решението на въпросният казус, че не разбрах, а ми е интересно?

 

В момента е на изчакване решението, както писах - средата или дори след това на годината - финанси ме задържат за момента, че и други неща. Но още нямам ясно виждане по въпроса. Говорих с приятел от града, занимава се с озвучаване, посъветва ме изхода от моя миксер да влезе в някакъв малък миксер където бих отрегулирал нещата. Вероятно това ще е финала, но като се освестя финансово ще видя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Преди 8 часа, RaverWild написа:

Говорих с приятел от града, занимава се с озвучаване, посъветва ме изхода от моя миксер да влезе в някакъв малък миксер където бих отрегулирал нещата.

Пак ще напомня, че въпросният малък миксер според мен е DBX GORACK-V - 253.00лв

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.