Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем колеги,помагайте!


Recommended Posts

Купих усилвател Marshall jcm2000dsl100 през eBay.Когато пристигна от Германия и отворих капака видях,че крайните лампи са 6V6 при положение,че модела е със стандартни EL34 или поне техни аналози.Въпроса ми е при евентуална смяна на лампите какво да правя?

П.п за момента работи ок!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно някой е искал да го направи малко по-тих и затова е сложил 6V6 (12-14W на лампа срещу 25W за оригиналните EL34). Това обаче не е твърде ОК, защото по дизайн двата модела лампи работят с други напрежения (може би са сложили JJ, които се славят, че издържат и на 500 волта), имат други изисквания за схемата (резистори към решетките), а също така имат и друг impedance. С две думи... опитвал се е някой да включи ВиК-то и Енерго-то в една обща система... :D

Не казвам, че ще гръмне (гледам че има доста "модове" на тази тема), но така ампът работи в някакви доста по-странни режими от предвиденото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля,че имаш някакъв проблем.Като дойде време да сменяш лампите ще си сложиш ЕЛ 34 и готово.Не ми се вярва в Германия някой да променя схеми,части и ремонти.Цената ще надхвърли стойността на ампа.То и смяната сама по себе си изисква биасване поне по двойки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо няма да надхвърли, не е ракетна наука. Когато човек купува неща на старо е добре, да ги прегледа, не се знае кой какво може да е правил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно. Нека не се подлъгваме по "немската прецизност" - това е техника втора ръка и не знаеш кой какво е правил по нея. По-добре скъп одит, отколкото никакъв одит, последван от жита и молебени. ⚰️

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.