Jump to content
Българският форум за музиканти

Насоки за избор на допълнително пиано за ученик


Benita

Recommended Posts

Покрай тая тема се навих и аз пак да взема някаква малка клавиатура с говорители и батерии за малката, да има да дрънка на нещо, ако иска, че в последно време ѝ е по-интересно 😀 Та мисля да разгледам тези Casio-клавиатурки в Динакорд. За момента ме влече към CT-S1, защото доколкото чувам има доста качествени звуци, които дори стават за (полу)професионална употреба, за разлика от CT-S400, който на същата цена има повече звуци и ритми, но звуците са с по-ниско качество (това ми го каза представител на Касио в един американски форум). Има го и S500, който взима най-доброто от двете, но идва вече малко скъп, пък за конкретните моит нужди, а и на тази тема тук, май няма смисъл.

Конкретно за Rland Go:Keys помня, че имаше горе-долу приемливи звуци, някои синтезаторни и брасове бяха доста добри, но според мненията в нета CT-S1 е с много по-качествени пиана, роудсове и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Също казват, че клавиатурата на CT-S1 е по-стегната. Не съм го пробвал, а от Роланда не помня нищо, те тези меките клавиши на мен всички са ми шит, така че дали по-голям или по-малък... Макар че и тук мога да се самоопровергая, защото за малко имах Yamaha YC61, разбира се на една доста по-различна цена от тези, за които става дума тук 🤣 Та клавиатурата на YC61 макар и да не беше хамър, беше страхотна и за пръв път ми харесват меки клавиши дори за пиано и Роудс. Понякога леко съжалявам, че го продадох, но ми се искаше да е 73 клавиша... 61 са прекалено малко за пиана и роудсове. Много хвалят Vox Continental, имал дори още по-приятни меки клавиши, които са подходящи и за пиана, от YC61. Но се отплеснахме от темата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах ей това демо, според мен CT-S1 саунда е маааалко по-реалистичен, Roland-a ми "мътнее" малко, тъй че от CT-S1 бих го препоръчал пред Роланда ... и човека потвърди твърдението ти, че клавиатурата е по-истинска. :thumbup:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих днес в Динакорд на Петте кьошета да тествам. За съжаление нямаше нищо отворено, освен Roland Go:Piano, клавиатурата му е отвратителна, с много силни пружини и като почнах да свиря, половината ми тонове изобщо не ми ги засече. Оттам обаче реших, че са много големи такива клавиатури с 5 октави за дете и се отказах цялостно от нещо подобно. Вместо това купих едно малко клавирче Yamaha PSS-A50 за 160лв, три октави, мини-клавиши с динамика, по-любопитното е, че поддържа USB-MIDI, което за тия пари е направо невероятно 😀 Сега вкъщи го разцъках, много приятно за свирене, клавишите като усет са идеални, динамиката е плавна, звуците са повече от прилични като за цената. Но си е изцяло клавир за малко дете, не мисля, че става за конкретния случай на ученик от музикалното.

П.П. Чета, че клавиатурата на А50 е същата като на серията reface, а това са скъпи и професионални клавири (Живко Петров ползва наживо, аз също имах reface CP и reface CS преди време), така че това изобщо не е някаква боклучава клавиатура. Браво на Ямаха, че са я сложили в клавир за 160лв. Иначе няма вградени стилове с ритми, но аз по принцип не харесвам такива неща, детето трябва да се научи да свири само̀. Но има много арпежи, които вършат подобна работа. Някои от тях са за барабаните, така че в крайна сметка има и ритми. Просто няма стилове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъщеря ми на нищо не свири, няма и желание, така че не разваляме никаква пръстовка 😀 Тя е много музикална и обожава да пее, като си импровизира сама музика и текстове, така че клавирът е да има да пипне нещо, ако желае. И всъщност от вчера не е спряла да си дрънка, като най-вече включва арпежите, натиска някой клавиш, който започва някакъв ритъм в октава нагоре-надолу и тя отгоре пее, като го ползва за тонически тон. С което дори мен ме изненада. Така че за момента нещата надминават очакванията. Готов съм всеки месец да ѝ купувам по една такава йоничка, ако ще ѝ помага да музицира 🕺🏻 

Ти всъщност кое имаш предвид под “подобие на тежка клавиатура”? Тази Ямаха е детско клавирче с меки и миниатюрни клавиши, дори не се опитва да имитира тежки клавиши. Да не си видял някой друг модел по погрешка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ясно. Ами определено не е свирка за някой, който вече е напреднал в пианото. При нас случаят е различен, тя си е чешит и не желае да пипне пианата вкъщи, така че съм готов на всякакви жертви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам до колко е реализируемо, но децата се влюбват в идоли. Имам предвид, че ако й намериш някоя дружка, на нейната възраст или малко по-голяма, която свири, може да има положителен ефект ... :Piano:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбрах дъщеря му все още е много малка и на този етап няма много желание да се занимава по-сериозно със свирене. Мисля, че на тази възраст по-важно е да й предостави клавир, подходящ за малките й пръстчета (както се започва и при цигулките например), нека да й стане интересно по някое време, а постановката и свикването с по-големи и тежки клавиши винаги може да се навакса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Quote

Ходих днес в Динакорд на Петте кьошета да тествам. За съжаление нямаше нищо отворено ...

@CyberGene На времето (преди 20 години) на бул. "Искърско шосе" № 7 е имало купища техника и там май им е основния склад, но нямам никаква представа какво се е случило след всички тези години, особено покрай кризата на доставки на техника в цял свят. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основно ходя на Искърско шосе, там има много клавири за тестване, но просто тоя път не ми се разкарваше. На петте кьошета имаше някакви клавири, но не тези, които ме интересуваха. Както казах Roland Go:Piano 61 беше с доста гадна клавиатура, много твърди пружини. Имаше и Go:Piano 88, което ми се стори със съвсем различна клавиатура, доста по-приятна, но него го пробвах само изключено, така че не знам. Така че пак натрупах някакви впечатления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Kьошетата бях пробвал преди години Dexibell пиана, на слушалки ми звучеше като "Nord на стероиди", клавиатурата беше готина, но не съм се задълбочавал много в звука им ... някой казват, че били по-реалистични от Nord-а като звук, но трябва пак да се поразтършувам.

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм ги пробвал Dexibell. Някакъв топ-модел за вкъщи ми хареса, но стейдж пианото беше с гадната механика Fatar TP-100LR, която слагат и в Nord Electro HP, направо не знам как може да искат каквито и да е пари за тоя боклук. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.