Jump to content
Българският форум за музиканти

Странен звук при свирене на първа струна на електрическа китара


kaioo

Recommended Posts

Здравейте! Вчера забелязах, че когато свиря 1 струна (свободна) се чува нещо като бръмчене. Да имате някакви идеи от какво може да е и как може да се оправи? Смених струната, но отново се чува този звук. Ще се опитам и с пикъпсовете да ги оправя, че ми се виждат доста на ниско.

Редактирано от kaioo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако го прави само на свободна, най-вероятно е нът. Опитай като слагаш нова струна, да направиш повече намотки около ключа и виж дали ще има подобрение.

Редактирано от GKuzmanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери екшъна под 6-та и 1-ва струна, да не би откъм първа да е прекалено нисък.

И както казаха - нъта. Дълбочината на слотовете в нъта се мери като сложиш капо на 3-то прагче така че струните да опират в "телта" на второ. След което мериш разстоянието между долната част на струната и върха на първо прагче. Не помня какво беше разстоянието (можеш да намериш в нета), но можеше сравнително лесно да се измери с парче от втора струна 13-ка ли беше... като намериш вярното разстояние можеш да видиш кой размер струна е най-близо до него. Поне аз това успях да измисля преди време като най-лесен начин да се мерят такива микро разстояния, че тези специализираните "линийки" са пари на вятъра!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бръжденето се чува само на първа свободна струна най вероятно някое от седлата в моста вибрира в основата.Ако винта за интонация е без пружинка или хлабав са възможни такива мизерии.Разбира се говоря без да знам изобщо за какъв инструмент и с какви бридж,нът и ключове е обуррудван.Най общо казано за китара с фиксиран бридж,за тремоло е друго и с гадаене няма да стане.Има ли интонация китарата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.