Jump to content
Българският форум за музиканти

Моите Миксове - всякакви критики са добре дошли :)


Recommended Posts

Благодаря. 

Ами след като съм писал последно в тази тема, започнах микс от нулата на едно метълско парче, което смесвах преди 2-3 години, но не съм сядал от две седмици а има още няколко неща, които да оправя преди да го пусна.

Междувременно, ще пусна друг микс, който правих преди година може би. Мисля, че дори не разполагам вече с проекта, но ще ми е интересно да чуя мнения. Сега като го слушам, бих променил някои неща, но то с кой ли микс не е така. :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не слушам такива стилове, респ. не смея да давам съвети там, дето нещо не ми е ясно, но пък мога да се изкажа като непредубеден слушател с малко по-прецизен слух, без значение от стиловете. :) Хареса ми, има тяга и настроение ; ако аз го смесвах, вероятно щях да вдигна с някой децибел втория вокал на местата, където влиза след първия (1.06, 2.06), понеже малко ми се губи ; сигурно щях да пробвам и да дам малко обем на вокалите като цяло, но това на ухо и само ако ми хареса как се вписват в инструментала...иначе и така не е зле. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично ме кефи, това, което си направил, единствено като лека художествена корекция и аз бих вкарал още малко обем в гласа. Като референция аз лично си представям Disturbed - Decadence. За да го постигна, бих намачкал този глас още малко с компресор, да речем или някакъв saturation, за да реве консистентно навсякъде, плюс т'ва бих пуснал няколко room reverb-а без опашка в паралел, за да усеща някакво пространство, но да не се чува осезаемо. И според мен ще си кацне на място. Но дори така е супер, браво, добре си се справил! :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за мненията. Прави сте, и аз бих направил корекциите, които споменахте, плюс това че барабанчето малко ми тънее, но този микс го смятам за приключен и, както казах, дори не присъства на хард диска ми вече.

Ето другото, което пресмесвам в момента (метъла за който споменах в предишния ми пост) и мога да кажа, че това е най-голямото предизвикателство, с което съм се сблъсквал до момента. Не съм попадал на по-лош материал до сега, всичко е записано ужасно, особено баса и барабаните. В крайна сметка обаче, трябва да можем да се справяме и с такива записи. Определено не е това, което искам, но и не съм сигурен, колко още може да се направи. И отново, приемам съвети, идеи, критики и тн.

https://drive.google.com/file/d/14FpSaRbQ3SvGM3mZ9rQR6XARm6jujMSh/view?usp=drivesdk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май съм напът да започна да слушам такъв стил. :D Ще се въздържа от съвети в непознатата все още за мен област и само ще кажа, че ми харесва - направено е с идея и професионализъм. :headbang: Има някои незначителни неща за оправяне, които чух - напр. оня roll в барабаните около 1.10-1.15 е тих и доста потъва, но това наистина са дреболии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко е! Китарите ми звучат малко преипържени, не знам дали са с VST плъгини или са истински амп, ама примерно бих им сложил някакъв tube saturation или лента да станат малко "по-аналогови", усеща се в диапазона на високите среди, може да станат малко по-round. Иначе е супер! :metalist:

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за мненията и хубавите думи. Днес като го слушах отново, нещо не е наред в ниските, май са в повече в баса, ще пробвам да го избистря малко.

Yamaha, прав си за този рол, забелязах го, но не можах да го оправя. Просто е изсвирен така. Дори съм автоматизирал семпъла да е по-тих на това място, защото иначе пък звучи много неестествено. Преди това се бях опитал да имитирам динамиката на изсвирване, но не ми се получи и затова в крайна сметка го оставих да звучи по-естествено, макар и леко да потъва. 
 

Koobenot, китарите са истинския амп. Реших да не реампвам а да направя, каквото мога със записаните. Ще си поиграя още малко и с тях. Иначе имат екю, съвсем малко компресия, тейп симулация и на китарния бъс има още едно екю и лимитер. Да, хай гейн китари са, но ми звучи по-добре с допълнителна щипка LA3A. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И малко да омекотим положението. :) Това също е приключен проект, който беше по един конкурс за микс, организиран от Люит. При всеки микс досега се сблъсквам с нови и различни предизвикателства, като тук това беше адски многото дъхчета и мляскания във вокала, които трябваше да се махнат. Оказа се не толкова проста задача. Доколко съм се справил, може би вие ще кажете. Относно микса като цяло, не ми звучи толкова “купешки”, колкото ми се иска, но бих казал, че съм сравнително доволен. 
И да, критиката отново е добре дошла. :) 

https://on.soundcloud.com/VfyZakuzbpRP8nNL7

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много музикално звучащо...и автентично, особено с далечното пиано. :) А с млясканията си се справил сравнително добре...има останали още няколко, по-точно 4 силни, едно слабо и още едно, което не е точно мляскане, но се чува и ако имаш желание да ги доизчистиш, ще ти кажа на кои минути и секунди са, но съм сигурен, че и да останат, на обикновения слушател няма да му направят впечатление. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готино е станало, като цяло ми харесва ... Ако творческия замисъл е бил "добре смесен лайв", е супер ... Ако се е търсил по-студиен ефект, аз бих ремонтирал няколко работи:

  • 0:01 / 0:02 - в началото момата е малко неточна, аз бих вкарал малко pitch correction
  • касата на 0:40 не ме изненада достатъчно - бих дал още газ на ниските + атаката ... освен това бих подсилил баса
  • 1:06 - липсва ми изненада - тука overdrive китарата трябва да има по-широко стерео, барабаните може би също + цялата динамика трябва да е по-силна, да ме постреснат малко ... Същото важи за 2:12
  • На цялото нещо бих вкарал още малко атака, дори само с Transient Designer на мастър канала, обичам леко "да блъска"

Диханията не дразнят или поне мен не ме дразнят.

Барабаните много ме кефят иначе, чистички са и са динамични. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Koobenot написа:

0:01 / 0:02 - в началото момата е малко неточна...

Това предпочетох да не го казвам... :D ...при дългия вокал тръгва за момент нагоре и връща, дреболия е, но е в самото начало и също е добре да се изравни. А иначе момата също е музикална и заслужава поздравления. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От скромния си опит с вокалите, една песен запееш ли я кофти и приключиш ли я зле, винаги лъсва, по средата компромисите са по-трудно забележими. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.