Jump to content
Българският форум за музиканти

Търси се певец

Recommended Posts

Наскоро, в следствие на двугодишната карантина, ми светна, че има и зодия Ленивец.

И понеже с Уран сме в летаргичен период от доста време, а последните дни си говорихме с останалите от групата, че е време да подновим

дейност, пускам обява.

Търсим певец, евентуално певица.

1. Основното търсене е за авторска музика. 

а. етап 1 - презаписване на авторските ( първо нови демо записи), евентуално направа на нови песни, подновяване на репетиции и влизане във форма

( миналата година сме репетирали само веднъж)

б. етап 2 - като (ако) сме намерили подходящият/те певец/певци, да направим и студийни записи.

2. Евентуално певец, певица за разни трибюти, кавъри, друг стил ( например ритъм енд блус и тн) 

Как ще процедираме. Пускам линк с инструментал и линк със същото парче изпято, от предишен вокалист на групата.

При желание, вокал може да си запишете във студио ( за София, препоръчвам студио Президент) ( ще е не повече от час) или вкъщи.

(изрично споменавам, че авторските права са запазени и Вие не може да публикувате, Ваши изпълнения)

Ако се получи добре, продължаваме... ( използване на аутотюн или друга корегираща програма е ок, но искам да чуя и вариант и без тюннати вокали)

Това е инструментала, ако ще записвате, свържете се с мен, да разреша да може да бъде свален ( даунлоднат).

Това е стар вариант с вокали (ако има неясен текст, пишете да Ви го изпратя, в началото нещо си ломотя, това отпада, записвате само пеене) - 

• 1 month later...

Вчера ми се обадиха за свирене на мотосъбор...но уви, с Уран отдавна не репетираме...

Липсата на певец е демотивираща, въпреки това групата не се е разпаднала, а само е замразена.

За намирането на певец, няма да променям горното, записвате Принца на мрака и става ясно.

• 1 month later...

Няма да променям иновативния ( поне за тук) начин за търсене на певец.

Ето и бекинг трак на Звездоброец, който също може да изпеете. Ако можете.

Ако го докарате, като Самуеър ин тайм или Тиърс ъф дъ драгън, нямате грешка.

Бай дъ уей - да се рееш сред звездите, не е като да сереш сред звездите (това е шегичка)🤣

А и не е задължително да сте от София.

• 4 weeks later...

Търся бас китарист и певец ( по отделно) или пеещ баскитарист ( но да бъде основно пеещ , не подържащо).

1. За авторските ми песни, групата е Уран242.

2. Заформяме и един Running WIld tribute, отделно от Уран ( с друг барабанист).

Можете ли да изпеете добре песните на Рок Ен Ролф!? ( Вземете бутилка ром и идвайте. Къде - на Порт Роял! След като намерите кръчмето Блек хан Ин, питайте за Калико Джак , парола - Джак Спароу.)

може да се обаждате или за едното или за друго или и за двете.

Условието за Уран си остава, изпейте една или двете песни, на които съм дал бекинг трак.

Ако станете певец на Уран, ще трябва да може да изеете Живата вода

ето две песни на Уран, които са по прилично демо и са с изсвирени барабани ( те са по хард рок, албума ще е метъл)

Едно парче на Зомби бар, записвано е зимата, сега са го пуснали, аз не свиря вече там, но китарите са основно мои. ( слайд интро, всички фийлове, интерлюдията, края, солото е две части, аз свиря втората и ритъма ми е в ляво)

Идеята е да чуете, че може да го докараме до добра продукция, ако записваме студийно. Имам предвид проекто албума на Уран, а не ЗБ.

тук един кавър на Тротил, китарите на ЗБ ги свиря само аз. 

Целта - до септември да намерим певец, ако не, ще пробваме китарни инструментали. Така, че басист ще ни трябва.

Edited by TONY

Имам нова съседка, оперна певица, не съм я виждал, но я слушам от няколко дни как се разпява.

Тази сутрин досега 3 часа не е спряла... добре , че е про и не ме дразни. Перфектна е. Каца точно на тона,

един неверен тон не съм чул досега...

Та идеята е - певци и певици опери пеят.... а за метъл няма много навити. Или се крият. Що така, не знам...

Вчера попаднах на изказване на Франк Бело ( басист на Ентракс). Цитирам по памет -

Никога не съм се  възприемал, като професионален музикат ( дори и след като е станал басист на Ентракс),

в своите очи винаги съм бил фен на музиката и мюзикъл стюдънт ( демек, предължава да се учи).

Много ми хареса това изказване, без аналогия с него и аз така - първо съм фен, после гледам да не спирам нещо ново да уча...

доколко успявам ( отделен въпрос). Но , ето китара, бас, композирам, текстове пиша ( това звучи все едно не спирам, а не е така ,

нещата се случват спорадично, не нон стоп), а сега на "стари" години и се пробвам нещо на барабани да отлепя...

Според мен ( и наблюденията ми), музикантите имат 3 основни причини, поради, които се занимават с музика.

1. Изкарване на пари 

2. Егото - да станат известни, да пробият, да бъдат уважавани и тн

3. От любов към музиката и желание за творчество, себеизразяване, адреналина, когато свириш и тн

И причините са подредени, в някаква степен , при всеки, различно. Примерно 1, 3 , 2 или 2, 1 ,3  и тн

Предпочитам, да си имам работа с музиканти тип  3, 2 , 1. 

• 1 month later...

Време е да се обадите с готов запис, ако имате желание да се включите към Уран-а ( или за Ранинг уайлд трибют-а).

Виждам, че редовно се слуша бекинга, има и няколко сваляния. Вече е септември и е време да се действа...

• 1 month later...

Още 40 дена са минали, а няма вокали...

Но има инструментали... е, поне един записан. ( и миксиран, мастериран от мен) ( и си мисля, че е най-доброто от мен до тук)

В същност преди да стане инструментал , беше направен, като песен със Зомби бар. Коце си беше измислил пеенето , аз останалото ( вероятно ще я чуете и с вокали от Зомби бар). В този вид инструментала Султан, няма нищо общо с кантото от песента.. т.е си е изцяло моя композиция.

Търсенията продължават!

За Уран - певец, басист, барабанист(евентуалано). Т.е. почваме нова формация на Урана.

За Ранинг Уайлд трибют ( който е на етап пожелателен) - певец/ басист ( или китарист, пък някой от нас ще хване баса)

• 1 month later...

Инструментала на Принца на Мрака е разрешен да се свали.

1. Може да запишете вокали и да подновим бандата

2. Може да запишете вокали, като гост вокалист. 

И в двата случая ми се обадете, само одобрена версия, ще бъде пусната. ( това мисля, се подразбира).

За Уран, основно търсене е за вокалист. Но ако сте басист или барабанист пак може да се обадите.

За Ранинг Уайлд трибют, идеята изглежда ще потъне.... освен ако някой случайно не се появи над ромбованта(напречната дъска при платната).

Както и да е, аз ще имам доста свободно време  - едни инструментали, които съм започнал, ац/дц трибют, евентуално подновяване на уран-а.

Да Ви пожелая и на Вас весели празнични почивни дни с много музика!

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Последният ми инструментал.

Ако се появи вокал, ще презапишем Уранските песни, първо като демо поне с такова качество.

После, като сме готови, студийно.

И тъй, като вокалите се крият, може да се обади пък някой басист. Да направим инструментално нещата.

Вкл да свирим китарни инструментали.

• 3 months later...

Напоследък в музикално отношение, нещата се въртят около барабаните ( продължавам да се уча) и свирене на бас в един вече заформен AC/DC tribute.

Оказа се, че барбаниста може да свири перфектно и Айрън Мейдън и то мотамо. Мисля, че има над 40 години зад палките,

а навремeто е почнал, като ученик на Пепи Славов ( RIP). Ако ще се почва Мейдън трибют, обаче ще свиря на китара...

Лесно ще сформираме инструментално трибюта... Проблем е певец, да се намери.

Ако някой иска да се обади - търся певец едновремено и за Уран 242 и за Айрън Мейдън трибют.

Това е от по-предна формация на Уран-а, 2007-ма. 

Сега ще го направим още по-добре. 

Losfer Words, cover by me -

• 3 weeks later...

Здравейте. Аз съм вокалистка също така и басист и имам интерес. Не успях обаче да разбера за кой град става въпрос?