Jump to content
Българският форум за музиканти

Дилей/Ривърб педали


Voidhanger

Recommended Posts

Имам дилема относно няколко комбинации от дилей/ривърб педалчета. ПОнеже много харесвам отнесени мелодии, ембиънт китарки и т.н... съм се спрял на няколко комбинации, но ако имате предложения и за нещо извън тях - казвайте. Та въпросните педали/комбота:

1. Walrus Slo + Arp
2. Walrus Slo + Dispatch Master
3. Wampler Ethereal
4. OBNE Rever / Minim
5. Walrus Slo + OBNE Rever/Minim
6. Neunaber Immerse MK2
7. Dispatch Master
8. Pladask Elektrisk Draume

Може би Walrus Slo+ което и да е OBNE или Dispatch Master са най-добрите варианти, но нека някой който е по-запознат и ползва/ е ползвал да каже.
Честно казано, OBNE Rever/Minim май имат повече функционалност от Dispatch master-a, но пък той самият звучи супер...
Draume e много як, но може би твърде отнесен и твърде експериментален, би стоял добре наред с други, но само той май е малко по-различно от това, което търся.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взел си пролетен бонус май, педалчета колкот' за цена на меса ректо на старо :D Да си призная, от тези съм пипвал само диспач мастъра и звучи доста добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продадох Файърбърда, че нещо не го ползвах особено и се чудя накъде да избие цялата работа. Сигурно ще отида на място в мюзик дивижън да пробвам Old Blood Noise Rever и Dispatch Master-a, пък и други, имат богат избор от такива.
Като те удари кризата на средната възраст, мамата си е таковало 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това което виждам във форума, не обичаш да събираш прах по китарните неща (продаваш ги преди да се натрупа) :D В този ред на мисли, на твое място бих се ориентирал към нещо употребявано, така финансовата загуба при евентуална последвала продажба би била по-малка. А и, да си кажем честно, малко хора са готови да дадат 400+ за педалче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми за къде да ги събирам, не обичам нещо, дето го имам да не го ползвам, вече друг се радва на китарата.

Абе педалче, ама звучат много по-различно от масовите и по-евтините. Смятам, че си заслужават парите. Точно тия педали даже и втора ръка вървят скъпо и не си заслужава за 50-60 лева по-евтино да го купувам от вън, употребяван. По-добре да тествам тук и ако не ми хареса - get back.
Да, за тия пари мога да си взема сигурно приличен процесор, но не смятам, че би звучал както тях, а и не искам да се губя във безброй ефекти, които никога няма да ползвам.. Иначе малко трудно ще ми се откъснат от сърцето тия пари, щото две такива педалчета са си 700 и отгоре лева...както съм го замислил....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, сега чух Specular Tempus на GFI Systems. Това нещо е велико бе. Ама и цената му е велика. Като се замисля обаче, квото и да правя, сметките пак толкова ще ми излязат и поотделно да взема дилей и ривърб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би ако дадеш пример (видео/аудио) ще е по-лесно да дадем съвет. От ambient до ambient звук Балкан разлика ...

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Прав си, че не съм описал точно какво искам, ама как да опиша звуците дето ми се въртят в главата? Например, това което чух от Specular Tempus-a направо ме разтопи. Общо взето искам ефирно(etherial), въздушно(airy), замечтано(dreamy), космическо(spacey), подводно, да мога да създавам пластове и върху тези пластове да продължавам да трупам, но и да свиря леки солца, мелодийки и т.н....Предполагам, че със Specular-a всичко това ще мога да го правя и май няма да имам нужда от друг педал за целта.

Например Pladask Elektrisk Draume е доооста по-експериментален, но той се води granular reverb, царска работа е и той.
Old Blood Noise Endeavours - Rever и Мinim също стават за това, което искам, даже от Мюзик Дивижън ми го препоръчаха. Другото и май най-добро остава Specular Tempus. Wampler Etherial също има яки звуци. Абе не е като да няма избор :)

А предполагам, че ще мога да drone-вам с него, като забия фъз-а, и атмосферик блечец ще стане, бе сериозна машинка е, май лека полека се навивам за темпуса. Купуваш един път и забравяш, за къде да се стискам, ако сега не си направя кефа.

Така и така ще се дават пари, Source Audio Collider-a  май е най-якото 😆 С 20 лева по-скъп от Темпус.
Попаднах на много добра оферта за Hologram Microcosm. По-принцип тоя не го гледах изобщо, щото е над хилядарка нов, но има странно добра оферта за 300 евро.

EDIT: Много сложен тоя микрокосмос, прекалено е поне за нещата които искам.
 

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Най-после се прежалих и поръчах един Source Audio Collider. Надявам се да дойде другата седмица. Въпреки, че GFI System ще пуснат тая година Specular Tempus V2, нещо си ме теглеше към тоя Колайдер. Мисля, че ще се изкефя. Някой от тук да има лични впечатления?

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.