Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване на Yamaha PSR 280 с USB/MIDI кабел за използване с FL Studio 20


Бобо67

Recommended Posts

Здравейте!

Купих си USB/MIDI кабел като този на снимката. Целта ми е да използвам Ямахата , когато записвам или въвеждам мелодия с някой  плъгин в FL STudio 20. Миди конекторите от кабела ги включвам в синтезатора, както е показано ИН във АУТ и обратно. Настройки в FL показани на снимката. Какво още трябва да направя? В упътването на кабела пише, че трябва да ми светне червена индикация което показвало, има захранване. На мен ми светва зелената светлина "ИН"

VicTsing-USB-IN-OUT-MIDI-Cable-Converter-PC-to-Music-Keyboard-Adapter-Cord.jpg

ice_screenshot_20220214-091657.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти свети лампата на Enable toggle бутона, стурва ми се, че входа ти е деактивиран. Пробвай с някой друг DAW да видиш там дали ще запали, не само в Fruity Loops.

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koobenot, вече активирах Инейбъл бутона  и какво се получава:  Отварям някой плъгин, примерно от Класическите синтезатори, натискам клавиш на Ямахата, зазвучава тон през плъгина в FL, но: 1. Не спира да звучи; 2. Ако на Ямахата натисна веднага друг тон, не се възпроизвежда, а само ако натисна след 2-3 секунди

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това, изхода ти трябва да е MIDIOUT2(USB 2.0-MIDI), а не входа USB2.0-MIDI, така настроено ми изглежда, че се получава безкраен цикъл, защото входа тригира входа отново, поне от това, което виждам на скрийншота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах и MIDIOUT2(USB 2.0-MIDI), пак същото. Пробвах с програмата МидиЕдитор . При нея не се подава сигнал от Ямахата към компа, но когато натисна клавиш от клавиатурата на МидиЕдитора, се чува тон от Ямахата.

ice_screenshot_20220216-080446.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очевидно изхода не ти трябва тогава, защото ти тригира звуците от Yamaha-та. Проблема с входа не знам как точно може да се реши. Може би ако разгледаш настройките на Yamaha-та?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Тия китайски отпадъци рядко работят нормално. Пробвай с нещо нормално - Roland UM-One mkII или подобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам - имам две китайчета, абсолютно същите като на снимката от първия пост...и двете светят с диодите по един и същ начин като се включат, но само едното работи що-годе коректно (но не винаги), а другото изобщо не показва признаци (освен светещите диоди), че някога е работело. Този модел е най-евтиният и затова като го купих преди години, взех направо два броя, защото наистина струваше малко. След това пак от китайците взех друг подобен и малко по-скъп, който и досега работи като пушка. Разбира се нямам втори за сравнение и не мога да гарантирам на колегата, че ако си вземе точно този модел, всичко ще е ОК...китайци са го сглобявали все пак. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз имам същия като този на колегата и на късмет работи добре, поръчвал съм го от НадалиЕкспрес на времето за фамозните 4-5 долара и като цяло съм уцелил шестица от тотото, се оказва. Другия модел, до който съм се докосвал и работи като пушка е този, на M-Audio, но и цената е съвсем друга. Важно е да се отбележи, че тези от 4-5 долара в най-добрия случай, ако тръгнат стават само за управление на MIDI сигнали, но не и за изпращане на Sysex съобщения в двете посоки, с цел подмяна на саунди, резервни копия на заготовки и прочие ... Но и тази истина я бях разбрал по трудния начин. :D

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.