Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли някой опит с Ямаха Генос?


kostenurcho

Recommended Posts

Привет на всички и Ч.Н.Г.! Нов съм тук. Преди месец си купих Ямаха Генос, но явно се нуждая от помощ. Всъщност почти 100% съм сигурен, че инструмента е дефектен. 4 писма писах на Ямаха, никакъв отговор, а в магазина учтиво ме "пуснаха по пързалката". Едва ли ще се намери в тубата клип, който несъм изгледал за този аранжор, а и доста статии изчетох в нета, но явно немога да се справя сам, въпреки че имам сериозен опит с PSR-S670. Ако някой може да помогне - Ще опиша подробно проблемите. Само дето незнам дали тук има ограничение в дължината на постовете. Ще ми трябва поне 1 страница 😀

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако ще я ползваш за Класическа музика,филмова музика,латино, Рок,Поп,Джаз,денс.Техно - е убиец, но за Балканска Музика е пълен БОКЛУК !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, благодаря за отговора. Аз съм "домашен музикант", свиря си в къщи единствено за мое си удоволствие. Обичам най- много валс и полка. А Вашето твърдение базирано ли е на някакъв опит? Можете ли да дадете съвет относно настройките например? Когато си избирах клавир, два месеца гледах само разни демонстрации (както в тубата, така и на живо). Много внимавах, защото парите са сериозни (поне за мен). И купих този Генос в крайна сметка. Пуснах го в къщи - Духовите инструменти се чуват наистина страхотно и реалистично. Синтезираните също. И толкова. Всичко останало е пълна трагедия. Ударните - Все едно че удрям с длани по спусната пластмасова щора. Струнните (които най- много ме интересуват) са пълна скръб. Нещо средно между свистене и жужене. За хоровете пък да не говорим. Особено за мъжките гласове. Направо смях. В тубата гледах един французин свири човека валс на Тирос4. Използваше "струнен квартет". Такъв звук.... Направо бях като омагьосан. Отначало се съмнявах в аудиосистемата си. Имам две, но нито една от тях не е ямаха. Слушалките са ми професионални, на много известна водеща марка. Дори извадих от шкафа стария ми клавир да пробвам. Причината си е Геноса. Занесох го обратно във Франкфурт в магазина. Там пробваха и казаха "Ако има проблем, то той  е софтуерен. Ние неможем да помогнем. Клиентите на ямаха сами си инсталират обновявания. Бутоните работят, клавишите, всичко е наред". Няколко пъти го ресетвах напълно и му инсталирах софтуера наново, но промяна няма. Писах 4 писма на ямаха, но досега вече 2 месеца никакъв отговор. Направо вече незнам към кого да се обърна за помощ. Че немога и да го продам така дори и на загуба немога да го продам. Така или иначе вече не го искам, защото предизвиква в мен само отрицателни емоции, а както писах по- горе аз си свиря сам в къщи единствено за мое си удоволствие. Единственото което ми идва наум, да напиша още едно или две писма до ямаха та дано благоволят да отразят, че съществувам на тоя свят, ако не... Смъквам го в мазата и ще си търся друг, но жалко за парите. Че неса и никак малко.... Ако някой има идея да пробвам нещо - Бих бил много благодарен на всеки. Ще пробвам всяко предложение което може да допринесе с нещо. Благодаря на всички предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, kostenurcho написа:

... Струнните (които най- много ме интересуват) са пълна скръб. Нещо средно между свистене и жужене. За хоровете пък да не говорим. Особено за мъжките гласове. Направо смях...

Щрайхът и хоровете в почти всички кийборди са си пълна скръб и за тези 2 групи се ползват единствено софтуерни библиотеки ако искаш да ти харесат.

А какъв всъщност е дефектът, че не стана ясно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност сега като препрочетох последния ти пост - да разбираме ли, че дефектът всъщност се изразява в лошия саунд на някои инструменти и ако е това, имаш ли възможност да дадеш линк към аудио да чуем как звучат? Примерно в soundcloud съм качил един стил от моя Корг, където има малко от вградения щрайх, като съм го изсвирил в мажор и минор за повече ориентация - твоят щрайх по-зле ли е?

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Простете невежеството ми, аз нямам ни най- малка представа какво е това "щрайх", нито пък "софтуерна библиотека". Както отбелязах аз несъм истински музикант. Това е мое хоби. Така си почивам. Несъм 100% сигурен, че инструмента е дефектен, тъй като несъм имал досега такъв, нито пък има къде да пробвам друг генос за да го сравня с моя. В магазина (както написах) казаха АКО има дефект, то той е софтуерен. Сравнявам звука с клиповете, които гледам в тубата. Е там е съвсем друг звука. Несъм сигурен и защото когато извикам от бутона "демо" демонстрацията на инструмента, се чува идеално. Чист ясен звук, красив и плътен. Ако не е запис, значи може да свири този генос както трябва - Аз немога значи нещо да се справя. Но когато аз избера стил и инструменти и започна- Трагедия. Слушах Вашият клип - И дума неможе да става за такъв ясен звук при мен. На моя генос практически немога да различа звука на пианото от звука на цимбали. Само духовите инструменти и синтезираните са както трябва. Наистина са много реалистични. Относно хоровете - Също. Гледах в тубата Тирос5. Къде ти при мен такъв хор. Как е възможно Тирос да звучи така, а моят - Да мучи така.... Незнам. И демонстрация на Корг гледах. И Корг имат страхотен хор. Много добре звучи.

Не е само ужасният звук проблема. За мен е недопустимо инструмент, който е от 5г. в продажба (че дали не са и малко повече), да има проблеми. Още повече пък софтуерни. Има проблеми (поне моят) с регистрационната памет. Например - Създавам две банки независими една от друга. В първата си записвам настройките с които свиря, а втората (практически същата), но в която си правя различни експерименти с инструментите и ефектите им. И в ръководството пише, че са независими една от друга. Но като правя промени във втората, незнайно защо някои от промените (само някои) се отразяват и в първата. Например ако добавя ехо се отразява. Ако добавя арпеджио не се отразява. Веднъж го изненадах - В първата банка замених един акордеон с орган. След това във втората добавих арпеджио на акордеона. След това извиках отново първата банка за да проверя какво става с органа (който там е на мястото на акордеона), и екрана блокира. Свети показва, но не реагираше на докосване. Изключих клавира за 5 мин. и отново го включих, и екрана отново реагираше на докосвания. Когато например запаметя някои настройки на бутон 1 например за бързо извикване, бутона OTS не се запаметява. Ако го включа щебъде включен. Ако не го включа няма да бъде включен. Това е важно, когато в едно произведение са нужни повече от 4 варианта стил. Освен A, B, C, und D, трябват още 2 (например) за бързи настройки, се налага да запиша останалите 2 варианта на стил в някой от другите бутони от 1 до 10. Старичкият ми PSR - S670 нямаше абсьолютно никакъв проблем с това, но геноса ми не запаметява OTS- а. И така нататъкк, и така нататък. Та затова търся съвет,  дали нещо в настройките бъркам, или машината е дефектна.... Почти 100% съм сигурен че е дефект, няма как да са нормални тези дивотии които стават, но със сигурност може да каже само някой с опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари, които сте дали за този генос трябва да идват от ямаха да ти го включват и изключват като решиш да свириш. Сериозни пари са си откъдето и да го погледнеш ... имах подобни проблеми с моят РА 600, но се оказаха проблеми с вграденият в еквалайзер, но като го включа към слушалки или уредба си беше ОК. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Пробвал съм с две аудиосистеми, и със слушалки. Причината е 100% в клавира. Платил съм за него почти 4000 евро, и съжалявам вече за всеки един цент от тях. Много ми е тъжно да го кажа, но това е истината.

Редактирано от musicman
Не цитирай предходно мнение
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
Отговорено (Редактирано)

@kostenurcho Ситуацията не е нормална. Парите никак не са малко и не трябва да се примирявате, щом Ви е хоби, дори няма как да ги избиете. Отивате и им се карате до дупка, описвате подробно проблема на некачествения strings, по възможност аудио запис на дефектния саунд + опис на проблема с операционната система, по възможност писмено + видеоклип. Трябва да сте още в първата си година на гаранцията, така че отивате и ги натискате да Ви го заменят с нов, дали сте една шапка пари в крайна сметка. Ако си правят оглушки, ги заплашвате с немската агенция защита на потребителите, във всяка държава членка на ЕС има такова звено, тогава вече гаранция ще олекнат. Не се отказвайте. Успех!

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Хах, съжалявам. че чак сега видях поста Ви Koobenot

 Ето какво всъщност се случи. Аз всяка година сключвам с една адвокатска кантора "Застраховка за правно - юридическа помощ". Сумата не е никак голяма. След като им звъннах и им обясних ситуацията, въпросът беше разрешен. На четвъртия ден след като им звъннах получих чисто нов Генос още ПРЕДИ ДА СЪМ ИМ ВЪРНАЛ дефектния даже. Е, върнах им дефектния веднага разбира се. Така, че няма проблем, но отрицателните емоции си останаха. Това е. Желая на всички всичко най- най!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@kostenurcho Чудесно, радвам се че се е стигнал до разумен консенсус. Поздрави!

P.S. Ако искате да тагнете някой потребител лесно, просто поставете @ и допишете името на профила му.

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
На 25.01.2022 г. at 9:30, Apple&VSTI написа:

Ако ще я ползваш за Класическа музика,филмова музика,латино, Рок,Поп,Джаз,денс.Техно - е убиец, но за Балканска Музика е пълен БОКЛУК !

Как го реши това? Колко време си игра с нея? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, Maestroto написа:

Как го реши това? Колко време си игра с нея? 

Първо виж колко отдавна е писано мнението , после не съм го решил, а по моите критерии така съм преценил - всеки решава сам за себе си, никого не задължавам да се съгласява с мен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.