Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки и усилвател.


Panajotov96

Recommended Posts

На 15.01.2022 г. at 21:22, yamaha написа:

И според мен аудиокартата е по-добрият вариант от скъп слушалков усилвател, който даже не е задължително, че непременно ще ти хареса как звучи с твоите слушалки, а и една хубава аудиокарта (доколкото прочетох, май все още нямаш такава), може да я ползваш за доста повече неща от един отделен слушалков усилвател.

Нямаш ли опция да го върнеш?

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 117
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

преди 5 минути, yamaha написа:

Нямаш ли опция да го върнеш?

може и да успея но,ще е много трудно. май, ще оставя нещата такива каквито са. няма смисъл да се набутвам със пари. а най големият проблем, е че не мога да чуя видя, няма такъв шанс. копуваш и си чупиш главата. толкова видиа,толкова коментари за него,един лош не видях. може и аз да не правя нещата,както трябва но. здраве да е момчета, не съ ми първите пари хвърлени на вятъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако, можеш, върни го. Може да вземеш комбинацията от препоръчаните звукова карта и малко усилвателче. Предполагам, че ще си по-доволен, а и май ще дойде по-евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, опрделено се пребори да го върнеш и за следващите си покупки измисли начин да ги тестваш, ако си направиш организирана разходка до столицата и попиташ за наличности може да се случи. При тия устройства разликите във възприятието са строго индивидуални и това, което за един е обективно добро, за друг може да е пълен боклук, а ако включим и неправилно свързана техника навлизаме вече дълбоко в теория на вероятностите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека първо изясним какво точно значи "развали се звукът". Опиши подробно. Показателите на вградената ти карта са по-ниски. Това изменя сигнатурата в известна степен, вероятно чуваш и по-детайлно артефактите от YouTube...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.01.2022 г. at 17:15, yamaha написа:

Нямаш ли опция да го върнеш?

Така цапа е върнат. стоя у мен 24 часа. Баше свързан директно със usb вързвах го и със typec  резултат същият. звукът беше силен но много некачествен. не съм специалис,но когато слушалките са вкючени директно към лаптопа,звукът е наслада не е силен но ми доставя удоволствие,като е включено,към усилвателят звукът е дразнещ просто дразни и немога да стоя и 2 минути. не знам къде е причината вързах го и към телефона и към друг комп разлика няма. на всякъде едно исъщо.

Сега стигнах до извода,че компа си е комп не професионална аудио техника. затова, ще събера пари и ще си купя професионална звукова карта. но тя е много скъпа,та ще видими.но от този цап,съм много разочарован. компа вади по хубав звук от него. АХАХ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и на мен ми е интересно какво имаш предвид - може да се окаже, както Baby Thomas спомена, че сега не харесваш как звучат записите, защото самите записи не звучат добре. През USB ли ползваш DAC-a?

Иначе темата, както може да се очаква, следва нормалния ход - човек иска и намира безброй много полезни съвети, само и само да се самоубеди в своето предварително съставено мнение. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 hours ago, Panajotov96 said:

..ще събера пари и ще си купя професионална звукова карта. но тя е много скъпа,та ще видими.

Focusrite Scarlett-чето не е много скъпо (Solo, 2i2..) и си е все пак професионална техника, макар и в prosumer сегмента. Ако си намериш друга подобна с по-високо изходно ниво, можеш да попиташ тук за нея, да помислим, дали си струва. А да купуваш мега-скъпи аудиокарти, за да се надяваш на слушалковия им усилвател, според мен няма никакъв смисъл. Може да се окаже, че ползва някаква съвсем непретенциозна клас AB интегрална схема (това не никак нетипично при професионалната техника).

По-скоро, можеш да се ориентираш към усилвателчето на Сънчо, или да си вземеш чисто аналогов слушалков усилвател, който да си ползваш с каквито имаш източници (чрез line-in вход). Така няма усилвателят да е "женен" за конкретен DAC.

Ако държиш на звукова карта, която е сравнима по цена с DAC-ът, който върна, вземи например Focusrite Clarett 2Pre USB. При нея, слушалковият усилвател има изходно ниво +16dBu. Това означава, че дори в Sennheiser HD650, усилвателят може да има изходна мощност 79mW, което мисля, отговаря на около 117-119dB SPL при тяхната чувствителност!
 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Panajotov96 Дай линкове ако обичаш или качи някъде (Dropbox, Mega etc.) с какви сигнали тестваш, щото ми се струва, че ако са някакви архаични рипове на плочи с "дрънчащи" среди, ако щеш на Maranz ги пусни, пак резултатите ще са покъртително зле.

P.S. Позволете ми да поставя раздора в тая тема - брато, вземай едни слушалки BeatByDre и пускай Young Malay на тях, мани ги тия слушалкови ампове! 😆 (Шегувам се, да не вземе някой да ми се върже ...)

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това всъщност е доста добра идея!

Аз съм го споменавал - след като купих HD600 бях ужасен от доста изпълнители и албуми, включително някакви хвалени до припадък. Така че сорът е доста важен в уравнението (и реално без такъв всичко по-назад по веригата се обезмисля).

За подобни тестове използвам едни (УЖ) гарантирано добре записани, смесени, рипнати файлчета, от някакво СД компилирано за целта. Повечето бяха някакви цигумигута и опери, но имаше и няколко смислени (от моя гледна точка, разбира се) поп-рок парчета. Като им свикнеш и знаеш какво да слушаш са си доста добра "тествачка". Мога да ги предоставя за ползване. По-конкретно са Dire Straits - Money For Nothing, Scott Henderson - Dolemite, Michael Jackson - Black Or White.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ В този аспект аз ще кача моите тестови семпли, сред тях са Earth Wind & Fire, и аз я ползвам  Black Or White 😊, имам един сръбски турбо микс, дето който е правил касата трябва да му дадат "Грами за смесване на каса" 😃, и още няколко ...

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не купувай нищо повече, вкл. HD600. Подозирам, че Konnekt 6 и Scarlett 2i2, които имат сходни показатели, но слушалковият усилвател на първата дава по-високо ниво, също може да те разочароват. Некачествените материали стават по-очевидни. Докато не промениш културата си на слушане, за един YouTube всички тези вложения са безсмислени, да не кажа кощунство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам, значи трябва да намеря друг начин да слушам любимата си музика. това няма да е лесно.

ще пробвам със някой CD PLAYER или и аз не знам. дори и да купя музика, лаптопа няма възможността да я възпройзведе.

Вече и аз не знам, какво е най добре да направя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и моя принос към файловете за тестване. След разархивиране на файла ще се появи папка с 5 flac-а, съдържащи 1-минутни откъси от песните:

  • Dire Straits - Money For Nothing
  • Scott Henderson - Dolemite
  • Michael Jackson - Black Or White
  • Pink Floyd - The Great Gig In The Sky
  • Henry Mancini - Pink Panther

Не можах да намеря от каква компилация ги дърпах, но търсих нещо с добре изсвирени/записани и минимално помпени/мачкани/компресвани песни подходящи за тест на аудио апаратура. Надърпах и няколко препоръчвани албума, но имаше и смотани (или поне на мен не ми харесаха). Бяха ми харесали на Eric Clapton Unplugged и един на Тото, DT беше средна хубост, на RATM беше ужасно препомпен... забравил съм другите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.