Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки и усилвател.


Panajotov96

Recommended Posts

Намерих спотифай безплатната версия. ще я прегледам ако ми хареса,ще се абонирам. Мисля, че платената ще е по добра,защото тука нарадната музика пак е със кофти качество.

Прави ми впечатление,че във Спотифай при максимално усилено е по силно от тубата, но пък почва да изкривява. Странна работа, не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 117
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не съм се задълбочавал в Spotify и не съм се абонирал, но мисля, че албумите там най-често са от „подобрените“, напомпани мастери. Отношение към качеството има не само форматът, но и източникът, а българската народна и по-нишова музика вероятно са трансфер от винил или Бог знае как съхранявани магнитни ленти, с какви апарати и постобработка... Така че може да останеш разочарован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май точно накъдето си мислех още в началото отиват нещата. Зарибяваш се да четеш и мечтаеш за скъпи неща, изхарчваш колосални суми и накрая "Ама то няма какво да се слуша". И файдата е никаква.

Точно затова казах, че най-вероятно едни какви да е слушалки от примерно 70 лева ще свършат работа за конкретните нужди. С ужасно скъпи най-много да чуваш по-зле и/или по-добре зле-то (понеже запис/носител/конвертиране/etc. са смотани).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата,май ще излезе най прав,една камара пари за техника и накрая нямаш подходящ източник.

Моля, ако обичате споделете,вие по какъв начин слушате музика. мога да почерпя опит от някого за нещо.

жалко е,че намирам много други стилове,платени със добро качество. но нашата музика я няма. Жалко много жалко,че никой не инвестира,в развитието на нашата музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има някои интересни проекти и синтез от различни стилове. Веднага се сещам например за Мария Димитрова/Ангелова.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1) Iphone с епъл стоковите слушалки, на път, пешком,

2) Spotify през телефона, в колата,

3) Вкъщи, или пак телефона в една добра Bluetooth колонка (Wonderboom), или, ако имам ищах, от компютъра през качествена звукова карта към студийни монитори, или през HD600.

Това е. Имай предвид че имам 5+1 surround система на Harman Kardon с правени по поръчка колони, която след последния ремонт дори не е свързана. 

Ако от друга страна те тресе хай-фай истерията, нямаш спасение и Господ Бог да ти е на помощ ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рзбирам, за сега,ще си остана със слушалките и цапа. После,ще взема hd600, шък за по натам, ще помисля. вече,като ми дойде цапа ако има някакви затруднения,който мисля,че ще има ще пиша благодаря ви за помоща момчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам те , но предпочетох,да не скачам директно на сляпо.Може би, ако бях намерил място,където да ги чуя,щях да купя директно hd600 но никъде,никой не ми предложи тази опция.

Затода реших да купя по евтиният вариант,че да съм по малко във загуба,ако не ми хареса.

Но слушам ги вече седмица. По добри слушалки във живота си не съм имал, вчера сложих, на един колега слушалките за 2 минути. направо бяха ужас. И като се има предвит,че слушам от тубата и още без цап. Мисля,че със цапа нещата ще са идея по нагоре.

замислих се,да си поръчам кабел, за слушалките, намерих един. но само във Русия и САЩ а аз няма как да го поръчам от никаде. но какво да се прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам да помоля по компетентните от ваз за малко информация.

какво узначава SRS

DSP256

PCM-32BIT/384KHZ

DSD236

DAC FILTблагодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SRC може да означава source (източник, или програмен код - в програмирането), но в цифровото аудио обикновено значи sample rate conversion (преобразуване от една към друга семплираща честота).

DSP значи digital signal processing (цифрова обработка на сигналите). Но подозирам, че написаното е DSD256. DSD64, 128, 256, 512. DSD значи direct stream digital - това е търговското наименование на форма̀та. За разлика от форматите с импулсно-кодова модулация (PCM), при които сигналът се съхранява като взети (семплирани) на определен интервал от време (семплираща честота) 16, 20, 24, 32, 48, 64-битови стойности, тук аудио информацията се запазва във формат с 1-битова делта-сигма модулация; поредица от импулси с две възможни стойности и различна широчина. Накратко, преобразуването на аналогов сигнал в цифров принципно внася определена грешка от квантуване / шум от дискретизация (шум значи нежелан сигнал, което не непременно със случаен характер, в зависимост дали грешката корелира или не с полезния сигнал). При само 1 бит грешката е голяма и съотношението сигнал-шум е ниско, прибл. 6dB. Това налага висока семплираща честота. С нея пък се осигурява честотна лента над слуховия диапазон, в която тази грешка може и се натрупва като шум. Има техники за декорелиране на грешката от сигнала, оформяне и филтриране на шума. 64 е множител, който показва колко пъти по-голяма е тази честота спрямо PCM на CD, която е 44100 Hz. Респ. 128, 256, 512 пъти по-голяма.

DAC (digital-to-analog converter) e ЦАП или цифрово-аналогов преобразувател. Той преобразува цифровата аудио информация обратно в аналогов сигнал, който чуваш като звук. Този процес включва употребата на реконструиращ филтър (FILT вероятно това касае).

Допускам, че много от написаното може да освети други неясни моменти, пораждайки още въпроси. Материята е комплексна, изисква висша математика и се изучава по предмети като Сигнали и системи с плътни книги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Steppenwolf написа:

SRC може да означава...

Той пита за SRS. :) Понеже не е дал подробности, предполагам, че го интересува нещо за Sound Retrieval System, което накратко може да се обясни като 3D-обработка на аудиото. А относно грешките/шумовете - има си ги навсякъде. Хубавото е, че при DSD-то шумът е доста високо - около 25 килохерца и нагоре, но пък се трупа прогресивно с нарастването на честотите. Това разбира се е пример за DSD64...при DSD128/256/512 нещата стоят доста по-добре.

P.S.

Преди 10 часа, Panajotov96 написа:

DSD236

DAC FILT

За първото - такова животно няма, объркал си едната цифра, а за второто, да не би да е било FILTER и при копирането да си изпуснал двете букви - той колегата вече го каза, че най-вероятно става дума за филтър. ;)

 

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви балгодаря,за информацията. Наистина това е материя,която се учи,със години. исках да се информирам,за да знам. горе доло нещо разбрах. Но (няка как да почнеш,да тичаш без да си се научил да ходиш). благодаря ви. 

Относно цапа, той ще дойде другата седмица станно друк път така достафка не се е бавила. 

Във нито един магазин, няма наличие нито на слушалки от среден и висок клас нито на цапове. странно няма интерес или , и аз немога да си дам обяснение.

днес бях във градът, никъде нищо. което много ме затруднява. добре че сте вие иначе,така на сляпо никога нищо няма да купя. сега чакам със нетърпение да видя, колко, и каква е разликата със цапа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момчета, дойде цапа и съм напълно разочерован. вместо да подобрява, той развали звукът на слушалките.да по силен е но качеството падна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.