Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки и усилвател.


Panajotov96

Recommended Posts

Два са изходите, балансиран и небалансиран. Но в общия случай балансираните слушалки са овъркил.

Иначе моделите си имат и aux in/out, който може да се ползва като аналогов вход към усилвателната част или като линеен изход за усилвател и озвучителни тела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 117
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Май сте прави за двата изхода, но проверка трябва в случай, че това е избора (Balanced варианта между другото е с - на думи - най-добрия DAC чип - но цялостното представяне зависи от още около 1000 неща), защото ми се е случвало с китайския брат да има объркване точно на тази тема.

Ако трябва да бъда максимално откровен, според мен цялата ситуация е овъркил ако основния източник е Youtube, но в крайна сметка, моята гледна точка винаги е, че всеки има правото да си харчи парите както му харесва и го кара да се чувства добре :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз оставам с надеждата, че след дълбокия сондаж на темата слушателят към даден момент ще промени навиците си. :) Иначе, до входа на ЦАП и до изхода може да се случи много. Виждам, че са избрали и качествени операционни и буферни усилватели. Базирайки се и на отзивите, остава да допуснем, че са си свършили останалата проектантска работа, вкл. рутирането на сигнала и програмирането. Само че винаги имам едно наум за китайски марки и предпочитам да ги заобикалям.

@Panajotov96, музика може да се купи онлайн. Алтернативно, Spotify с абонамент е стъпка в качеството нагоре спрямо YouTube. Или друга стрийминг платформа, която дори поддържа FLAC. Вече ги забравих. Има и други начини, не се водят желателни. Сещай се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последни новини поръчайх цапа. Сега продължавам напред.

за мен не е проблем да си купя музика,но тази,която слушам не я намирам да се продава.

варянт е оригинално cd със ресиивър но не знам дали, е стъпка напред във качеството или тъпчем на едно място. не знам,до колко е добро качеството на cd.

четох и за така наречения hi res. намерих да се продават парчета във този формат. но са във коренно друг стил. но дори и да купя файл,който е този формат нито слушалките,нито лаптопа нито цапа го потдържат. и поак нищо.

Редактирано от Steppenwolf
Съгласно правилата, предходно мнение не се цитира.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За някой може да прозвучи странно, но всеки има право на избор.

Предимно слушам Българска народна музика. най вече изпълнители,който за съжаление вече на са между живите.Което,ще рече записи правени преди 40 години. намирам тук таме някой със добро качество. на чак за hi res едва ли. във врмена, във който ЛАТМ16 е бил върха,пък сега стой удома без контензатори.

слушам,също и опера но много избрани арий.

и когато сме на маса. сърбите и нашата ретро чалга. но най вече държа на народната ни музика.

Баща ми е рокаджия, така и не можах да свикна със тази музика.

И те така, това съм аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този случай най-богат източник мисля, че са CD издания с народна музика и още повече — запазени плочи, изд. на Балкантон. Може да търсиш и пазаруваш такива международно от други потребители на Discogs.com, както и от Yo Music и Дюкян Меломан. Второто прескача в тема аналогово аудио, грамофони, дози и грамофонни предусилватели.

Spotify предлага и народна музика.

ЦАП-ът на слушалковия усилвател поддържа hi-res до PCM 32bit/384kHz и DSD 256, с което покрива огромното множество от hi-res файлове. Под hi-res се има предвид файл с резолюция, по-висока от тази на стандартния 16bit 44.1kHz PCM формат за CD, бил той в PCM или DSD. За крайни слушателски цели не бих казал, че тези формати са оправдани. При това някои не са оригинални hi-res, а конвертирани до такива. Много други пък са мастерирани недостойно. Или, като маркетинг трик, умишлено има разлики в мастеринга спрямо 16-битовите версии, така че да звучат по-динамично. Но продавачите печелят от наивността на аудиофилите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плочи на Балкантон имам около 50 както и грамфон немско пройзводство,ще излъжа за марката но не знам до колко е добро качеството на звукът.

също така имам респром уп50,лат16 миксерът,студио2 2х35,както и слушалки респром дс200 hi fi. 

това са мойте вещи, със сънтиментална стойност.

ако нещо от това може да извади качествен звук но едва ли. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за продукция на източния блок и времето, Респром имаше някои нелоши компоненти. Но са преди всичко със сантиментална стойност. Параметрите на усилвателя са далеч от тези на японски или немски HiFi усилвател от периода 1975—1995 г. Но и новите лъскави ресивър играчки от последните години не могат да се сравняват с продукцията от този период. Onkyo и Yamaha произвеждат някои качествени нови модели усилватели, които излизат доста скъпо, 4- и 5-цифрени суми.

Грамофонът предполагам е Dual, Telefunken, Blaupunkt или може би ITT...? В зависимост от модела, Дуал особено са доказана марка в грамофонната техника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Респромът си е боклук :) 

TIDAL е стрийминг услуга с високо качество, като специално за оперна музика - мисля, че ще се намери със сигурност. За другите стилове по-скоро не съм сигурен, макар че не би било невероятно да кажем да има и сръбска музика. 

За съжаление дигитализацията и разпространението на народна музика, особено по-стара, не е толкова добро (но да кажем има някои изпълнения на Валя Балканска, предполагам и други).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега купих,преходник от usb type css10 към 3,5мм. работи ,но имам чувството че е по слабо може би се заблуждавам . а аз точно във този изход мисля да включа цапа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Респром е нещо различно само в контекста на Източния блок и сантимента. Най-успешният им продукт от тогава може би са компонентите серия 202, като една от разновидностите на дека ползваше ГДР-ска механика. :)  Факт е обаче, че радиокасетофонът (boombox) РМС-323 в мазето ми още работи, докато функционалността на разни Шарпове от него време дефектира ключово в някой възел, обикновено механичния. Като за такъв продукт говорителите не бяха зле, а нашите инженери вграждат и някои екстри: светодиодна нивоиндикаторна стълбица, блок към записващия усилвател за автоматично регулиране на нивото на запис до 0dB пик в допълнение към ръчното, ключ за честотните корекции и преднамагнитващия ток, позволяващ работа с хромдиоксидни (тип II) и железохромни (тип III) касети, което даваше АЧХ до 13—13,5 kHz, грамофонен вход и предусилвател, микрофонен вход, изходи за външни озвучителни тела, горен и долен УКВ обхват на радиоприемника, вход за външна антена, два малки вградени електретни микрофона. Относително устойчива механика, но коефициентът на детонации разбира се е висок. Както и клирфакторът

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре, да кажем, че си платя за някоя платформа и двете не са кой знае какво особенно спотифай най скъпото май е 7евро което е нищо. на месец. но дори и там песните да са по качественни със лаптопа не се ли обесмисля всичко или греша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спотифай има и безплатна версия с битрейт наполовина на 320 kbps или по-нисък и с рекламни блокове. Това позволява да прегледаш съдържанието. Иначе +1 за Tidal, които пък имат пробен период.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.