Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки и усилвател.


Panajotov96

Recommended Posts

Спецификациите на Creative са оскъдни и не мога да кажа много по изнесеното. Имат Lo/Hi gain mode за слушалки до 600 Ω. Вероятно са съобразили нужното изходно ниво. Но принципно стоя далеч от несериозни в това отношение производители. Допускам, че цитираната SNR стойност е претеглената през A-тип филтър и не е измерена, а преписана от спецификациите на DAC чипа.

Steinberg UR22 има като цяло по-ниски показатели от тези на Focusrite Scarlett 2i2, а за слушалковия изход документират макс. 5 + 5 mW. Така че тук победителят е ясен.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 117
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

значи разбирам. най оптималното решение е Focusrite Scarlett 2i2

малко ме тревожи факта,че се продават доста почти нови във гаранция но втора ръка. На знам,защо хората ги копуват и после ги продават. 

също дано работи и под windows 11  защото във описанието е само до 10

И  един последен въпрос ще трябва ли после да си купя и нещо от родът на 

xDuoo XD-05 Plus - Heureka.cz

или при наличие на звукова карта,той се обесмисля.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, Panajotov96 написа:

...и нещо от родът на......или при наличие на звукова карта,той се обесмисля.

Ако купиш аудиокарта, не разбирам за какво пак ще купуваш и усилвател. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не знам щом няма полза, няма да копувам.

и друго ми се въти във главата. дали ще ми трябва самостоятелен захранващт блок друк от оригиналният.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Посочените +7 dBu = 1.73 V са ефективна (RMS) стойност за 1 kHz синус тон, чийто пик е с 3 дБ отгоре. Само че музиката е динамична и моментните пикове може да чукват 20 dB над RMS. И не само класика или джаз, също някои оригинални поп и рок CD мастери. Brothers in Arms на Dire Straits примерно е сред особено умело мастерираните и динамични рок албуми. Изваждайки, за подобен динамичен материал би имал не повече от –10 dBu (245 mV RMS). Дотук HD600 изглежда ефективно биха вадили към 89 dB SPL на слух. Но тъй като близо 80% от музикалната енергията се разпределя в нискочестотната област, а ухото не е еднакво чувствително през спектъра (макар че тази разлика намалява при високи нива), те биха звучали малко по-тихо. Такива сметки може да послужат ориентировъчно за субективната гръмкост. Затова мисля, че Scarlett 2i2 няма да усилва достатъчно за този модел във всички потребителски случаи.

Тук очевиден фактор е и колко силно слушаш музика. Продължителното излагане на звукови нива над 85–90 dB SPL е нежелателно, но временното такова може да бъде част от слушателската емоция.

Пропуснах да спомена и че HD600, като повечето отворени слушалки, имат завал в баса. Това значи допълнително затихване към споменатото. Ако бъдат компенсирани в някаква степен с EQ, предполага се и пропорционално сваляне на общото ниво, за да може сигналът да се помести до 0 dBFS.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, пак грешно съм разбрал. и  Scarlett 2i2  няма е функционален на 100% значи,трябва да се купи по висок клас. ако правилно съм разбрал. Ако е удобно някой да ми каже има ли нещо общо между Scarlett 2i2  и xDuoo XD-05 Plus. До колкото разбрах едното е усилвател със цап а другото е звукова карта. най общо казано. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, изключих, че xDuoo XD-05 Plus има DAC. Накратко, избягваш вградената карта, свързвайки към USB порта като Scarlett. Показателите му са много добри. Заслужава да се отбележи, че е изграден върху същия DAC на AKM, AK4493, като RME ADI-2 Pro FS R, който е едно бижу.

Според мен, това е твоето решение, ако целта ти е да слушаш само на слушалки и не би записвал нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много. виж за това се колебая толкова много.

Scarlett 2i2   хареса ми но има входове за китари и разни други неща,който няма да използвам никога.

според това което съм разбрал  xDuoo XD-05 Plus  е моята игра той е и като усилвател и като звукова карта. ако правилно съм разбрал.

но  xDuoo XD-05 има 3 модела кой от тях да избера.

xDuoo XD-05 BASIC - Heureka.cz

xDuoo XD-05 Plus - Heureka.cz

xDuoo XD-05Bal - Heureka.cz

само да отбележа,че балансовия е два пъти по скъп. и ако plus може да захрани hd600 без проблем това е моя избор. само за това ще помоля кажете ще се справи ли със тях или ще е слаб.

иначе отговаря на всички мой изисквания. а най важното е ,че мога да го купя чисто нов, малко малък ми се струва но се надявам,че ще се справи. Руснаците го хвалят много.

Дано да може да се свърже,със windows 11.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

възникна още един въпрос на лапропа имам usb type c ss10  този порт става ли за свързване на усилвателят. или е за нещо съвсем друго

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Балансираният модел включва AES3 (AES/EBU) балансиран цифров вход, който при твоите условия на употреба едва ли ще ти е необходим. Това го прави неоправдан разход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разбирам значи е решено.Само не знам относно този  usb type c ss10 ако може да зе звърже във него да отида да купя един читав кабел,че този във комплекта е като за бог да прости. много къс предвиден за телефон . поръчвам устройството и после продължавам, към  hd600

Редактирано от Panajotov96
допълненеие
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Балансираният модел е с балансиран изход за слушалки и НЯМА да работи със стандартни такива (т.е. HD560/600). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, synchu написа:

Балансираният модел е с балансиран изход за слушалки и НЯМА да работи със стандартни такива (т.е. HD560/600). 

Не съм убеден в това - доколкото видях от линка му, на предната страна на модула има 2 изхода, единият е балансиран изход, а другият е за стандартни слушалки. Поне на снимката не виждам никъде да пише, че е за балансирани слушалки. Той така или иначе няма да купува този модел, но ако си промени мнението - добре е за всеки случай първо да провери в мануала дали пък случайно само там да е написано, че и изходът за слушалките също е с повече изводи. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.