Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки и усилвател.


Panajotov96

Recommended Posts

слушалките ще дойдат утре.веднага ще знаснема разпечатване съдържание ,ще ги чуя и ще дам инфо. за сега ще бъда със тях лаптопа ми е asus zenbook съвместно,със  harman/kardon търсих във интернет каква е звуковата карта ама нищо не намерих сега ще потърся пак. но така или иначе съм решил да си купя и слушалков усилвател. но другият месец. та относно него се боя повече, защото е около 700 лева и не искам неочаквани изненади. поради същата тази причина отложих и копуването на hd600 пъро усилвател после и тях . Ще изчакам утре да видя 560s как ще бъде какво ще забележа и какво ще ми допадне или пък не.И веднага ще споделя тук. а относно усилвателят той е xDuoo XD-05Bal - Heureka.cz  ако някой може да каже нещо за него,ще бъда благодарен.на реценсийте всички казват,че е топ. ноооо. благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 117
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Изходът за слушалки подлежи на измервания и сметки, за да се определи, но ако не разполагаш с уреди вкъщи, то в общия случай не си струва времето.

Приятно слушане. Надявам се моделът да е удобен и физически. Има слушалки, които почти не се усещат. Има и слушалки а ла менгеме, но тези не ми приличат на такива. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

слушалките са вече тук. стоят удобно на главата имат приятех звук допада ми. но на лаптопа са много слаби. явно той няма сила да захрани 120ома за сега съм доволен ще се слушат днес и най вече през почивните дни. звукът е супер но слаб. усещам го,като центриран не знам не трябва ли да има някъкво пространствена вълна или може би тя е при hd600 и от сега си личи искат усилвател. така че следващата покупка е той моля помагайте за модел до 700лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо като за начало не си купиш една звукова карта, да кажем Focusrite Scarlett 2i2?
Така ще имаш приличен аудио интерфейс. Аз не виждам смисъл, да купуваш слушалков усилвател за 700 лева, за да го храниш от изхода на (вероятно AC97 / HD Audio) чипа на лаптопа ти, който едва ли струва повече от 1 долар.

Scarlett има максимално ниво на слушалковия усилвател 7dbu.

7dbu е около 1.732V RMS, което в 12 омови слушалки се равнява на около 250mW, което е доста значителна мощност.
При специфицираната чувствителност на HD560S, Която е 110dB при 1V RMS, това би трябвало да се равнява на 114.77dB, което е близо да прага на болка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за тези ли имаш предвит Vyhledávání „focusrite scarlett 2i2“ – Heureka.cz

защото аз се бях спрял на това xDuoo XD-05Bal - Heureka.cz

но едното е звукова карта а другото е усилвател не могат ли и двете да са във комплект или няма смисъл. 

благодаря за съветите. но трябва да взема нещо за слушалките защото излиза,че лаптопа уж harman kardom  но явно е инвестирано във неговите говорители,защото сири дота ясно не силно а ясно но на слушалки го няма никакъв със другите ми слишалки е много силно но те едва ли са дори и 32ohm но със тези няма сила просто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се напълно към коментара на Евтим.

По-далновидното решение е да инвестираш в звукова карта, защото в този случай освен нейния амп и по-високо ниво на слушалковия изход, имаш и по-качествен ЦАП, а това предполага и по-достоверен звук. Ще ти е полезно наличието и на такъв АЦП, ако решиш да записваш нещо вбъдеще. Както отбелязахме още в началото, външните звукови карти обикновено не изискват слушалков усилвател. Въпреки че +7 dBu изглежда относително ниско спрямо други външни интерфейси (TC примерно вадят +16 до +18 dBu), за тези слушалки си е адекватно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.muziker.bg/focusrite-scarlett-2i2-3rd-generation
Може да видиш и в Musicworld и да сметнеш, къде ще дойде на най-добра цена с доставката.

Разбира се, можеш да прегледаш и други външни аудио интерфейсс и да попиташ за тях тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно се намесвам на слабо време, но ако имаш предвид Sennheiser, аз ползвам HD600 (не 560, но едва ли има светове разлика) и съм влюбен в тях, и да, също подкрепям колегите да не се вкарваш във филми в стил "хай-фай". Вземи си една читава USB аудио карта, като предложената от Евтим Scarlett е класика в жанра, забоди слушалките в нея и се радвай на живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Горе имам грешка - става дума за 25mW, не за 250, което пак си е значителна мощност (повечето слушалки имат 95-100dB при 1mW).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе - цял аудио интерфейс за едни слушалки.

Аз отново вмъквам препоръката за E1da 9038D, което е DAC + Amp и звучи повече от прилично има достатъчно ревюта и дискусии из нета и консистентно се нарежда в топ позициите. Вероятно има защо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E1da 9038D изглежда симпатично, и не е твърде скъп, измерванията му изглеждат много добре и е мъничък.
Изходното ниво, доколкото мога да смятам, е около 2.82V RMS или 11.3dBu, което е доста добре за такава компактна джаджка.

Препоръката за интерфейс идва от това, че вероятно авторът няма такъв, а вътре има и нелош слушалков предусилвател.

Може би най-хубавото е, че споменатият бюджет позволява да се купят и двете при необходимост.
 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубавото е, че цифрите отговарят на реалността, и освен това се транслират в добро представяне. Аз прекарах доста време на тематиката, мога да кажа че съм средно капризен на темата и да кажем разполагам с някаква прилична звукозаписна техника и 4-5 модела нелоши слушалки.

Включително и RME MF2, на което използвам слушалковия усилвател при записи/продукция.

За слушане на музика това е по-добро. Освен, ако не се хвърлиш на RME DAC FS Pro, където прескачаме няколко категории. То има и други в още "по-" категории :)

Както се казва - не настоявам, просто споделям преживявания :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата варианта ми се струват по-добри от онази джъчка за 700 лева. Прекалееено много пари за нещо, което не е ясно дали и колко файда ще има от него. ;)

  • Ако често ще се местиш/пътуваш/мъкнеш - вариантът на synchu е по-удобен. Или ще го закачаш и към мобилни устройства (ако e class compliant или... както се казва технологията на Андроид боклуците ако си с такъв :P ).
  • За домашни занимавки и особено ако ще записваш - интерфейс.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това ако си съвестен и не разпечатваш опаковките като бесен чакал, винаги можеш да върнеш стоката в 14 дневен срок (мисля, че беше). Ако не живееш в Софето е по-сложно, но има начини. Имал съм опит с недобросъвестни продавачи в магазини, които тръгват да ми се карат по телефона за рекламация, ама като ги заплашиш с "Господари на ефира" обикновено олекват ... Грозно е да се стига до там, но понякога и това се случва ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за помоща. четох гледах. 

Имам някой въпроси

1 ако инвстирам,във качественна звукова карта тази,която препоръчахте (Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen) как се вклюва,към лаптопа. Ако е към жака на слушалките не се ли губи смисълълът от нея,защото изхода за слушалките явно не е от най качестенните.

2 ако инвестирам и купя някой ресиивър (qmaha) да речем и на него подам сигнал от лаптопа не се ли губи пак смисълът.

3 предимно слушам музика от тубата,там качеството не е много ок. Мога да си купя песни,със  hi res но не намирам моя стил. този факт трябва ли да се вземе под внимание. техника за хиляди левове а звук от тубата,малко не сериозно ми звучи. 

Благодаря за помощта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.