Jump to content
Българският форум за музиканти

Краят на 2021 година - една класация за топ 3 дигитални пияна до 2 000лв.


Apple&VSTI

Recommended Posts

 

Въпросът ми основно е отправен към  човека,който до сега съм останал с впечатление че е най-навътре в тази материя -CyberGene , но ще се радвам да чуя мнения и от други хора,които имат наблщдения и опит по темата.

 

 

Изчетох всички теми свързани с това, но все-пак да опресним в края на 2021 година кои са Топ 3 , най добрите дигитални пияна в бщджет до 2 000лв. максимално доближаващи се като усещане в клавиатурата,като звук,като качество и здравина на изработка до истинско Про-Пиано.

Предстои ми да закупя днес такова и мина доста време през, което може да са се появили на пазара нови модели превъзхождащи по всичко досегашните фаворитни Флагммани при дигиталните пияна като - KAWAI CN27  ROLAND FP-30 , KAWAI ES110YAMAHA P-45 .

Пак да кажа, б'джета е до 2 000лв. за дигитално пияно , не се придържаме в интервала 1000-1300лв.

Поздрави и весели празници на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не ми стана ясно...за какви пиана говорим, портативни или конзолни, понеже между тия дето си изброил има и от двата вида - едните са 10 кила, другите над 40...

Освен това точно P-45 да бъде квалифициран като "флагман" ми се струва доста пресилено, не само че е най-базовият модел и струва доста под 1000 лева, но и наистина не е нищо особено - просто се купува най-често защото е най-евтиното пиано на фирмата.

Та е добре да уточниш тези неща, за да знаем за какви модели да пишем, а и каквото и да напишем - покрай дълго продължилата ковид ситуация и проблема с доставките, голямата част от моделите или ги нямат в наличност, или са с надпис "доставка до 4-6 седмици" (и то евентуално). От доста време го забелязвам навсякъде - и в Томан, и в Мюзикер, и в Динакорд.

 Наскоро препоръчвах пиана на една колежка със същия бюджет като твоя (2к). Споделих същите размишления за наличностите и й препоръчах на първо място ES520 (побира се в бюджета от 2к и е прекрасен инструмент отвсякъде), след това FP-30X, на трето място P-125 и в краен случай PX-S1000 (с уговорката първо да го чуе и опита някъде на място). Преди 2 дена ми се похвали, че е взела P-125 и много й харесва, но не я питах дали само него е успяла да намери в наличност. ;)

 

П.П. То ясно, че са празници, ама вземи все пак поправи онези "я"-та на "пияната", че много пиянска тема стана.:D

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FP 10, FP-30, FP-60, плюс моднатата нова Х версия, са с една и съща 3-сензорна клавиатура. Кавай и те са добавили трети сензор в ES520. Доближаването до риъл пиано е свързано с по-широк бюджет- да речем минимум двоен, като за едно CP88.
ПиАно се пише, то срам направо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички отзовали се - изборът е направен и е поръчано.

 

https://www.musicworld.bg/bg/c_757/i_78719/f_2570127/Roland_FP_30X_BK_bundle.html

 

Весели празници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Весели празници, малко със закъснение отговарям, но добър избор си направил. И аз това бих препоръчал 👍🏻

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.