Jump to content
Българският форум за музиканти


DANEV
 Share

Recommended Posts

Здравейте! Това е демо на ефектите, които използвам, ще се радвам ако помогне на някого в избора му.

 

За нетърпеливите - метълът е накрая! \m/

 

 Редът на ефектите във веригата е:

 

Boss Tu - 3; 

Dunlop Cry baby - 95Q; 

Wampler - Ego compressor; 

Digitech Whammy DT; 

Dual switch (за ривърб и хорус/вибрато на Roland JC-40);

Friedman BE-OD; 

JHS - Double Barrel V4 - JHS - Red Remote; 

Boss FV-30; 

TC electronic - Flashback X4; 

TC electronic - Hall of Fame 2;

 Rockboard patchbay Mod 2 V2; 

Захранването е отдолу - Walrus Phoenix; Pedalboard-а е Rockboard Cinque 5.2. 

 

 В демото представям малка част от възможностите, които предоставят ефектите по отделно и в комбинация, на JHS - Double Barrel имам качено отделно демо в YouTube канала си.

 

 В началото на видеото чувате чистия сигнал без никакви ефекти, след което записвам лууп. Какво използвам се вижда в кадъра на педалиерата, не се вижда, когато сменям от кубето mode-а на chorus и vibrato, но ще чуете разликата. 

 

Boss Tu-3 - Не мисля, че има нужда от коментар, но все пак - много здрав тунер, който никога не ме е предавал, има опция за true bypass, което означава, че по никакъв начин не афектира звука, в buffered bypass разликата е недоловима, но аз се дразня дори само аз да я чувам и го използвам на true bypass.

 

Dunlop 95Q - Когато търсих уа уа, държах да е switchless и така попаднах на този модел, прочетох доста, включително, че не е true bypass, както и коментари, че съква' тон, но не усещам разлика, звукът през всички ефекти или директно: китара - усилвател единствено като ниво е различен, което не ми е от особено голямо значение. Конкретно за ефекта - на мен изключително ми допада, има EQ контрол и Boost, който се активира с копче отстранни, което ми е доста лесно дори прав докато свиря да натисна, бууста се настройва колко да е и е до +15db.

 

Wampler EGO compressor - Когато купувах този компресор също доста прочетох и се спрях на него след много положителни коментари, не останах разочарован, не променя тона и добавя много състейн, не е безумно шумен, може да намери приложения в различни стилове, лично аз го ползвам, така че повече да се чувства, отколкото да се чува, изравнява нивото, свиренето става по-лесно (фразите излизат по-лесно) и добавя състейн.

 

Digitech Whammy DT - Избрах този ефект като заместител и на Chorus (понеже другото ми кубе няма вграден) и на Octaver, а отделно има още наистина много функции. Изключително съм доволен и от звука и от интерфейса, този ефект е наистина попадение (можете да чуете част от възможностите му във видеото)! 

 

Dual switch (за ривърб и хорус/вибрато на Roland JC-40) - Купен от Али експрес и модифициран от баща ми за да изпълнява задачата си, понеже беше със суитчове, които трябва да се натиснат и да се задържат за да работят, съответно правилните суитчове също са от Али експрес. :Д 

 

Friedman BE-OD - Много добър high gain драйв, който много добре се бууства в средните от morning glory частта на Double Barrel.

 

JHS - Double Barrel V4 - JHS - Red Remote - За мен най-добрият low - medium gain драйв, изключително универсален и с мнооого бленди и комбинации, силно препоръчвам, драйв, който те вдъхновява и те кара да свириш повече.

 

Boss FV-30 - Единственият волюм педал, който съм ползвал, мислих за големия на БОС, но нямаше да се побере в тогавашната ми педалиера. Върши си работата идеално, доволен съм, с времето започна да шуми при натискане, но аз го ползвам наистина много.

 

TC electronic - Flashback X4 - Много удобен и добре звучащ дилей, който има всички функции, които са ми нужни, дори отгоре :Д луупъра, който включва е много използвана от мен функция, което го прави незаменим засега. 

  Към края на видеото можете да чуете Ping Pong delay, който включен в стерео усилвател и озвучен с два микрофона е много ефектен.

 

TC electronic - Hall of Fame 2 - Добре звучащ ривърб изцяло отговарящ на изискванията ми според това, за което ми трябва (Преди ползвах само на усилвателите ривърба и пак ми беше достатъчно, но все бяха с пружинен ривърб, което го прави неизползваем на кораб например :Д започва зверски да шуми).

Ривърбът и дилеят са свързани стерео.

 

Rockboard patchbay Mod 2 V2 - Едно от най-добрите ми решения за педалборда, много удобно устройство, което прави всичко да изглежда по-прегледно, което също е важно за мен. 

 

Усилвателят е Roland JC-40 озвучен с два микрофона - един Shure - SM-57 и една имитация на същия. :Д В интерес на истината, не долавям особена разлика в звука между двата, оригиналния купих днес и все още нямам много наблюдения, но това са първите ми впечатления. 

Софтуерна обработка не е правена.

 

 Ако имате въпроси ще се радвам да отговоря.

 

 Приятно слушане и гледане!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By X_X
   Здравейте, искам да попитам кои от вас са използвали програмата Bias FX na Positive grid. Интересува ме какви параметри трябва да има компютъра ми за да нямам неприятна латенция на звука по време на свирене. Планирам да си купя audio interface Focusrite scarlett 2i2, но първо бих искал да знам дали компютърът ми има достатъчно добри параметри за да е безпроблемно свиренето.

   Laptop HP
   Процесор : Intel® Core i5-6200U CPU @ 2.30GHz     2.40GHz
   RAM - 4GB
   64 битова операционна система, процесор, базиран на х64

   Благодаря!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.