Jump to content
Българският форум за музиканти


DANEV

Recommended Posts

Здравейте! Това е демо на ефектите, които използвам, ще се радвам ако помогне на някого в избора му.

 

За нетърпеливите - метълът е накрая! \m/

 

 Редът на ефектите във веригата е:

 

Boss Tu - 3; 

Dunlop Cry baby - 95Q; 

Wampler - Ego compressor; 

Digitech Whammy DT; 

Dual switch (за ривърб и хорус/вибрато на Roland JC-40);

Friedman BE-OD; 

JHS - Double Barrel V4 - JHS - Red Remote; 

Boss FV-30; 

TC electronic - Flashback X4; 

TC electronic - Hall of Fame 2;

 Rockboard patchbay Mod 2 V2; 

Захранването е отдолу - Walrus Phoenix; Pedalboard-а е Rockboard Cinque 5.2. 

 

 В демото представям малка част от възможностите, които предоставят ефектите по отделно и в комбинация, на JHS - Double Barrel имам качено отделно демо в YouTube канала си.

 

 В началото на видеото чувате чистия сигнал без никакви ефекти, след което записвам лууп. Какво използвам се вижда в кадъра на педалиерата, не се вижда, когато сменям от кубето mode-а на chorus и vibrato, но ще чуете разликата. 

 

Boss Tu-3 - Не мисля, че има нужда от коментар, но все пак - много здрав тунер, който никога не ме е предавал, има опция за true bypass, което означава, че по никакъв начин не афектира звука, в buffered bypass разликата е недоловима, но аз се дразня дори само аз да я чувам и го използвам на true bypass.

 

Dunlop 95Q - Когато търсих уа уа, държах да е switchless и така попаднах на този модел, прочетох доста, включително, че не е true bypass, както и коментари, че съква' тон, но не усещам разлика, звукът през всички ефекти или директно: китара - усилвател единствено като ниво е различен, което не ми е от особено голямо значение. Конкретно за ефекта - на мен изключително ми допада, има EQ контрол и Boost, който се активира с копче отстранни, което ми е доста лесно дори прав докато свиря да натисна, бууста се настройва колко да е и е до +15db.

 

Wampler EGO compressor - Когато купувах този компресор също доста прочетох и се спрях на него след много положителни коментари, не останах разочарован, не променя тона и добавя много състейн, не е безумно шумен, може да намери приложения в различни стилове, лично аз го ползвам, така че повече да се чувства, отколкото да се чува, изравнява нивото, свиренето става по-лесно (фразите излизат по-лесно) и добавя състейн.

 

Digitech Whammy DT - Избрах този ефект като заместител и на Chorus (понеже другото ми кубе няма вграден) и на Octaver, а отделно има още наистина много функции. Изключително съм доволен и от звука и от интерфейса, този ефект е наистина попадение (можете да чуете част от възможностите му във видеото)! 

 

Dual switch (за ривърб и хорус/вибрато на Roland JC-40) - Купен от Али експрес и модифициран от баща ми за да изпълнява задачата си, понеже беше със суитчове, които трябва да се натиснат и да се задържат за да работят, съответно правилните суитчове също са от Али експрес. :Д 

 

Friedman BE-OD - Много добър high gain драйв, който много добре се бууства в средните от morning glory частта на Double Barrel.

 

JHS - Double Barrel V4 - JHS - Red Remote - За мен най-добрият low - medium gain драйв, изключително универсален и с мнооого бленди и комбинации, силно препоръчвам, драйв, който те вдъхновява и те кара да свириш повече.

 

Boss FV-30 - Единственият волюм педал, който съм ползвал, мислих за големия на БОС, но нямаше да се побере в тогавашната ми педалиера. Върши си работата идеално, доволен съм, с времето започна да шуми при натискане, но аз го ползвам наистина много.

 

TC electronic - Flashback X4 - Много удобен и добре звучащ дилей, който има всички функции, които са ми нужни, дори отгоре :Д луупъра, който включва е много използвана от мен функция, което го прави незаменим засега. 

  Към края на видеото можете да чуете Ping Pong delay, който включен в стерео усилвател и озвучен с два микрофона е много ефектен.

 

TC electronic - Hall of Fame 2 - Добре звучащ ривърб изцяло отговарящ на изискванията ми според това, за което ми трябва (Преди ползвах само на усилвателите ривърба и пак ми беше достатъчно, но все бяха с пружинен ривърб, което го прави неизползваем на кораб например :Д започва зверски да шуми).

Ривърбът и дилеят са свързани стерео.

 

Rockboard patchbay Mod 2 V2 - Едно от най-добрите ми решения за педалборда, много удобно устройство, което прави всичко да изглежда по-прегледно, което също е важно за мен. 

 

Усилвателят е Roland JC-40 озвучен с два микрофона - един Shure - SM-57 и една имитация на същия. :Д В интерес на истината, не долавям особена разлика в звука между двата, оригиналния купих днес и все още нямам много наблюдения, но това са първите ми впечатления. 

Софтуерна обработка не е правена.

 

 Ако имате въпроси ще се радвам да отговоря.

 

 Приятно слушане и гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.