Jump to content
Българският форум за музиканти

Ползване на Amplitube5 със Behringer UMC 204 HD


Recommended Posts

Здравейте! Купих Behringer UMC 204 HD и пробвах да ползвам Amplitube5 на лаптопа. Пробвах всякакви настройки на Amplitube5, има индикация за сигнал на входа и изхода,но чувам само чист тон(слушалките са включени в UMC 204 HD(сложил съм актуален драйвер). Какво пропускам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочети и провери как работят потенциометъра Mix и бутона Monitor A/B. Доста интерфейси имат копче за пускане/спиране на хардуерния мониторинг (каквото вкараш като сигнал на входа, без да ходи в компа), което за вокал е подходящо, но за ел. китара не. Оттам насетне другото се пуска от самия Амплитюб, но друг да помага, че не съм го пипал 10+ години. Ако го ползваш като плъгин през DAW става още една идея по-сложно, че и там има бутон за софтуерен мониторинг... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най вероятно е от Mix и бутона Monitor A/B, на моя интерфейс имам копче за direct monitoring а тук вероятно е реализирано така. В амплитуб трябва да отвориш насторйките на звука да избереш ASIO (или какъвто е на Behringer-a ) да настройш латенцията и също като свириш с китара да избереш правилния вход ако сигнала е моно иначе не се чува.  Но пробвай първо с избора/настройката на драйвер. Това на снимката долу е само пример не знам как ще изглежда при теб.

amplitube-5-audio-settings.jpg

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.