Jump to content
Българският форум за музиканти


DANEV
 Share

Recommended Posts

  Отдавна искам драйв, който да има красив тон в ниските нива гейн и с тази придобивка сбъднах желанието си. 

  В картината с ефекта контролите са: от ляво на дясно - Tone - Tone - Clean, пиша ги, понеже не се вижда на клипа.

  Лявата част (Morning glory) може да се ползва почти като клийн бууст, дава лек драйв при по силна динамика, което страшно ми допада, перфектен за фънк, блус, джаз... За надграждане просто натискате копчето за гейн нагоре, светва в червено и имате отново красив драйв, но с повече гейн. 

  Дясната страна е Moonshine v2, който доколкото знам е нещо като tube screamer. Отново има доста широк спектър от гейн гледна точка и много възможности откъм различен тон, тук има също 2 възможности - с копчето нагоре, което дава по отворен и силен крънч звук или надолу - по-тих драйв с повече сатурация. 

  Клийн контрола дава възможност за смесване на чистия звук и драйва, което е много интересна функция и може да бъде полезна в дадени ситуации. Също така може да се използват и двете страни едновременно, както и да се наглася коя да е първа във веригата... 

  Всичко това предоставя драйв с много широк спектър от възможности, с който е почти невъзможно да изкараш звук, който да не вдъхновява и дава блясък на изсвиреното. Изключително доволен съм от избора си. Във видеото се старая да покажа различните функции на ефекта, в началото само с него, а от 12.15мин. и с бекинг трак. 

  Записът е направен с Reaper, използвам Roland JC-40 с включен ривърб, не е правена допълнителна софтуерна обработка на звука и не са използвани други ефекти.

 

Приятно слушане!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By DANEV
   Здравейте ! Имам проблем с този овърдрайв от няколко месеца ,когато го взех и го включих към педалиерата,която оттогава не съм променял(използвам BOSS - BCB-60) нямаше почти никакъв шум и в последствие изведнъж започна да шуми доста,пробвах да намеря теми из интернет относно проблема ,но не намерих почти нищо ..Не е от кабелите,с нови и хубави кабели съм ..  Ако някой ползва този ефект или е имал подобен проблем с друг и има идея как да се разреши ще съм благодарен да сподели.  
  • By Koobenot
   Имам проблем с floppy устройството на sequencer-а. Информацията, която намирам за него в упътването е 3.5" 2DD FLOPPY DISK. Мога ли да използвам стандартно floppy от настолен компютър, на което да се направи модификация и да се преправи да работи със sequencer-а? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Благодаря предварително.
  • By DaftFunk
   Привет от мен.
   Реших да поръчам от Томан някакъв требъл буустър за оцветяване на чистия канал от ампа. Нещо като бюджетен tube scremer. / бих си взел и тюб скриймър ... но просто нямам 200-300 лв излишни /
    
   Въпросът ми е : някой да е пробвал бюджетни драйвове като:
   1.East River Drive / EHX /?
   2.OD Glove / пак EHX /?
   или
   3.TC Electronic MojoMojo ?
   Благодаря за отзивите предварително.
   Поздрави!
  • By emil
   Здравейте,
    
   Отдавна бях занемарил музиката и майсторосването на ефекти, но преди няколко месеца с реших да поръчкам малко и почнах да си правя някакви ефектчета за начесване на крастата. Докато бях на гости у един приятел и гледах децата му как си играят с LEGO ми хрумна една идея. 
    
   Предварително се извинявам за демото и напълно осъзнавам, че реализацията  е под всякаква критика, но исках да видя за себе си дали е достатъчно зарибяващо. Да си призная честно още не съм спрял да си играя. Отзива от хората, които го видяха беше доста позитивен и затова реших с един приятел да стартираме този проект, които имаме идеята да е оупън сорс и да е достъпен за всеки.
    
   Нещата са в доста начална фаза и бих искал вашето мнение без значение позитивно или негативно . Очаквам всякакви предложения. Знам, че в този форум има качествени хора и доста добри инженери с много опит.
    
   Ето го и резултата:
   http://thesnapdrive.com/
    
    
  • By Tozi
   Скоро реших да си взема най - накрая и аз педалче дето стърже. Спрях се на това:
    
   http://youtu.be/_xtcw9VLczQ
    
   Изключително съм доволен!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.