Jump to content
Българският форум за музиканти

Кремона семи холоу реставрация


Recommended Posts

Попаднах наскоро на китарата. Мензурата е 62 см. :) Потовете и адаптера работят - 5,7 К-ом. е. Ще го оставя, хем да имам и такъв ретро тон. Мисля да сложа силен хъмбъкър на бриджа, колебанието ми е да не микрофонира. Ще пробвам със подвижен бридж, докато разбера дали грифа ще ми хареса, той е доста прав, с приятен радиус и добре запазени прагчета. Имам 2 волюма и един тон. Ключовете са за смяна, ще отрежа връхчето на главата и боядисам нея и грифа. Като мисля да запълня издълбаното по него, явно е свирено на три акорда :) Други козметични намеси няма да правя. Дървото е добро, няма измятане или разлепване никаде. Този тип ключове ще държат ли настройка с метални струни?

IMG_20211014_105111_1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре не режи главата,само ще и окепазиш ретро вида-виждал съм доста рязани соц-китари,грозна картинка,нито на Ибанец ще заприлича,нито на нищо.Ако сложиш релсов керамичен хъм в сингъл формат няма да пищи според мен,бях сложил такъв на едно Теле с винтидж бридж,което микрофонираше страшно и заспа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mай ще видя зор с бриджа. Това дето търся, трудно ще се намери. Дайте идея за бридж, искам да мога да интонирам, защото обичм да експериментирам със струни и настройки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и очаквах, Гибсън-ски тон според мен. Напомня ми на Мастър оф Пупетс албума, като съм я чул досега само на Гитар риг. Адаптера още е бая ниско, трябва ми ринг. Грифа след 12-то прагче е бом-бок. Мисля да го ремонтирам вместо да го сменям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Тялото май е от смърч. На мястото на жака ще сложа цъкало за адаптрите, а той отзад. Интересното на грифа е че логото му е досущ, като моя подпис :)

IMG_20211105_175624.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стоковия адаптер отпада, защото е много дълбок и не слиза под нивото на струните с новия гриф. Мисля и там хъмбъкер да сложа. Другото, което остана е къде да прокарам жичка за замасяване на струните. А ако сложа бронзов бридж, ще разтройва ли? Малко са ми близо струните сега, една до друга.

IMG_20211106_132122_BURST1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един проблем. Когато е на колан се накланя много към грифа. Мисля да сложа някво парче метал в задната част на тялото. Кой метал ще е най удачен?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко години решавах същия казус с полуакустична Орфейка. Пуснах в задната част на тялото няколко рибарски тежести, като преди това ги полях с Клайберит 501 - полиуретаново лепило за дърво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.