Jump to content
Българският форум за музиканти

Emotional solo


DANEV

Recommended Posts

Хареса ми! :thumbup:

Бекинг трак не, но понеже чат пат ми се налага някой да добави някоя китарна импровизация върху нещо, ако нямам на разположение някой местен колега, мога да те ползвам дистанционно за някое соло, стига да нямаш нищо против.:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Нямам нищо против, ще се радвам да помогна. 
 

Същото соло с Gibson Les Paul Studio, кой вариант ви допада повече?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лес Пол-а с една идея повече. :)

Идеята тук е друга - когато човек чувства музиката и има техниката за свирене, почти е все тая на каква китара ще го изсвири, защото филингът си го има всеки път. Един мой колега (преподавател по английски, но върл любител на китарното свирене и у тях на всичките му стени седят окачени най-различни модели китари), та този самоук мой колега вече почти направи техниката на свирене, но все още му липсва чувството и въплътяването на това дето свири, в подложката която върви докато той свири - и като движение на тоновете от импровизациите спрямо хармонията в конкретния момент, и като вкарване на чувство в цялото си изпълнение. Просто грешно е приел, че техниката е най-важна, важно е да може да свири бързо, а останалото не е от такова значение, докато при теб виждам/чувам една хомогенност на всичко това...дори само от едно соло. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Техниката е свързана с чувството, и основно това, което хората наричат "чувство" са малките детайли в свиренето - хубаво вибрато на точните места, точни и сигурни бендове, слайдове, всичко да звучи уверено и разбира се да си запознат с хармонията, да си личи, че знаеш къде си, което изиксва и теоретична подготовка, другото е много слушане, вадене, имитация на големите и то не само при китарата - различни стилове, инструменти... и всичко това те прави подготвен, когато свириш да звучиш на място, и както каза ти - да се въплъщаваш и да звучи изсвирено с чувство, то според мен е свързано със знание и познание. 

Благодаря отново, радвам се, че ти харесва свиренето ми! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с "техниката" малко детска болест идва- да се покаже колко е бърз и някоя новозаучена хватка,а реално не слуша музиката,върху която свири.Виж,като слушаш какво свириш,владеенето на инструмента блесва-като в този случай.Китарата е от значение на каква ти се свири в момента☺️..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.