Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за експандер


bmo

Recommended Posts

Имам миди клавиатура, на която ми се ще да закача някакъв саунд модул, за да мога да я ползвам без компютър. Чудя се има ли смисъл от подобно упражнение или е по-добре да я продам и да си взема синтезатор? 

Ако такива модули вършат работа, спрял съм се на два варианта - Ketron Klavi Pro или Miditech Piano Pro.

Някой има ли впечатления от подобни устройства и евентуално да ме посъветвате на кое да се спра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя Кетрон е толкоз стар, че... пък и като му гледам оценките от купувачи в Томан, сигурно ще сбъркаш. Другият модул е подобен, само че по- нов. Зависи за какво искаш да го ползваш, ако е за любителско подрънкване- вторият. За професионално свирене, за звукозапис- не стават изобщо и двата. В тоя ценови диапазон каквото и да купиш, ще е с посредствен звук. И за клавир- синт се отнася.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, bmo написа:

.....да я ползвам без компютър. Чудя се има ли смисъл от подобно упражнение или е по-добре да я продам и да си взема синтезатор?

Свиренето през компютър, както и замяната му с хардуерен модул си имат своите предимства и недостатъци, но накрая човек винаги стига до прости математически сметки и финанси. ;)

Колегата е прав, че от модули с цена 300-400 лева няма как да очакваш много, а и за тая цена човек може да си вземе секънд хенд цял нелош компютър или лаптоп. Щом обаче си решил да елиминираш компютъра, от двата избрани от теб модула бих се спрял на втория - GM е (другият не е), има двойно по-голяма полифония, звучи доста прилично, по-евтин е...докато на другия просто пише една известна марка и има десетина саунда, които не са нищо особено.

Другият вариант със синтезатора за който също споменаваш също става, макар и да не става много ясно дали наистина имаш предвид пълноценен синтезатор или говориш за кийборд аранжор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз компютър имам, но компютърът не може да се разнася лесно, а това ще ми позволи да го местя по-лесно. Не ми трябва професионално. И е по-лесен вариант от това да търся да продавам мидито и да купувам синт.

 

Мерси за насоката, значи Кетрона отпада. 👍

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

22 hours ago, bmo said:

Аз компютър имам, но компютърът не може да се разнася лесно

Има и преносими варианти от двайсетина години – популярни са като лаптоп/ноутбук, разгъва се като книга, на батерии и тежат по 1-2кг. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.