Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукозапис от дигитално пиано към лаптоп


Evs

Recommended Posts

Здравейте! 

Имам дигитално пиано Kawai CA17. Класически музикант съм, не разбирам от звукозаписна техника,но искам да правя записи от пианото като ползвам неговия звук (т. Е. Да не е чрез Миди кабели да се използва звук от софтуер). Каква техника  е нужна в този случай? Външна звукова карта, малък смесителен пулт и кабели...??? Ще се радвам да ме насочите и към конкретни марки и модели! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа, този модел можеше сам да запише 2-3 песни, обаче ти явно питаш за външен запис. Доколкото си спомням CA17 май нямаше Line-out, затова ще се наложи да ползваш едновременно двата изхода за слушалки - през единия ще слушаш със слушалките докато свириш, а през другия ще подаваш сигнала за запис. А що се отнася до това на какво ще записваш, изборът е голям - външна USB карта и лаптоп, PC или лаптоп с вътрешна аудиокарта с Line-in, някакъв малък рекордер, малък миксер с USB...и т.н.....всичко, което може да записва върши работа. А кабелът, който ще ти трябва, зависи от това на какво ще записваш и какви входове има - от едната страна трябва да е 1/4" (дебел) стерео жак за слушалките на пианото, а от другата или 2 чинча, или 2 моно жака, или само един 3.5мм стерео жак (това при положение, че записваш примерно на лаптоп с вградена аудиокарта имаща Line-in. Има и други варианти с кабелите и записващите устройства, но горните са най-разпространените.

 

П.П. Когато решиш с какво точно ще записваш, питай пак и ще ти кажем по-точно за кабела. :)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах само да спомена, че колкото едно устройство е по-евтино (примерно вградените аудиочипове са около 2-3 долара), толкова е по-голяма вероятността да получиш незадоволителен резултат, свързан с разни шумове, брумове или най-общо казано - некачествен запис. Не че и със скъпа аудиокарта не може да се получи брум, но това е друга тема за разговор. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Connector Jacks Headphone 2 x 1/4" Stereo jacks
MIDI MIDI IN, MIDI OUT
Line Out -
Line In -
USB to Host

 

Аудио интерфейс с два входа или USB миксерче ще свършат работа. Не ти трябва да са някакви скъпи и модерни.

Или ако имаш вече нещо записващо с линеен вход, но тогава ще трябва да прехвърляш ръчно към компа и ако наслагваш тракове ще е доста по-тегаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.