Jump to content
Българският форум за музиканти

Engl Fireball 25 vs Peavey Invective MH vs Marshall DSL 20


Recommended Posts

  • Отговори 92
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Малък, но относително покриващ разнообразни стилове, според мен, е Hughes&Kettner Tubemeister 36. Иначе продължавам да твърдя, че PRS-ът ми звучи по-добре от другите. Точно за блечец всичко ще ти свърши работа, просто махни ниските. Този звук в момента с един стандартен дистър ли го заковал през всеки амп, все пак не е 83та и не сме в някое норвежко село. 

Другата опция наистина е един фендър амп и някакъв хайгейн преамп, според мен също ще даде резултат. Зависи от преампа де, но и там има нови неща, които звучат приемливо. 

В крайна сметка, както казах - зависи с каква цел. Какъвто и да е лампов амп усилен на 0.1, за да не будиш съседите, няма да звучи както трябва да звучи лампов амп. Моето мнение е - за вкъщи катана, за да имаш всичко на едно място с относително приемлив аутпут, а после - голяма глава, 4х12, пълният пакет за пълното изживяване.

И си намери хора, с които да свириш. Половината нещо е да свириш с хора. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предложиха ми Hughes & Kettner Tibemeister Deluxe 40, като има атенюатор, но е с малките лампи вместо с 6L6. Някой беше писал, че прегряват и ще трябва честа смяна. 

Иначе да, за блечец всичко става, жалко че тука на никой не му се дрънчи Блек и пънк. Аз пък мразя хайдушки и митосъборджийски хеви метъл и рок и затова си свиря сам. 

Мисля са тествам Engl-a, пък ако не бива го връщам, Томан са разбрани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А този PRS дето все го споменаваш, въобще, ама въобще не ми харесва. Преди две седмици един пич продаде за 800 лева главата и кабинета, които бяха като нови. Просто нещо в звука не ми харесва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай ей това и не го мисли повече :) Качествена техника, която ще ползваш до живот.

https://www.olx.bg/d/ad/mesa-boogie-nomad-100-2x12-combo-kitaren-usilvatel-CID618-ID8ccUi.html


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Срамота ще е да не му използвам капацитета на това животно, а вкъщи няма как да стане. То се продава и Victory Kraken глава на оферта,ама 40 вата лампови кво да ги правя вкъщи? Да не говорим за 100.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това последното е потенциометър, който се слага в луупа. Все едно мастър волюм. Файда няма.

40 или 100 вата е все същото. Дори 10 вата да е - пак е приблизително същото. Мощността не е правопропорционална на звуковото ниво!

Това че "лампите прегряват" зависи от доста неща и може и изобщо да не е вярно. Също така може да се коригира относително лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МДа, поизчетох бая неща тия дни, новак съм и съжалявам за малоумните въпроси. Относно силата на звука при лампите.

A всичко е възможно, да. Това същото като volume педал ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е аре са, егати заключенията. От 20 години свиря на транзистори, вече ми е дошъл реда за лампа ?

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Voidhanger, така кажи за PRS-а, аз постоянно го казвам точно защото ми хареса от една проба, а и нали все пак темата не е просто амп, а хем малък, хем лампов, хем мултифункционален. От всичко ми звучи, че си си харесал ENGL-а, ако е така - няма какво да му се чудиш, отивай и взимай. В крайна сметка, останалото е ляляне, щом нещо ти допада - няма какво да се чудиш. 

За блек и пънк, ако си в София, има кой, даже мога да ти дам контакт. Особено ако ти се свири нещо по средата. Горе някой е пуснал един номад - определено си заслужава, според мен е и разнообразен /като Меса разнообразен, т.е. - има си ограничения, а и трябва да ги харесва Меса звук/. Иначе, за JHS-чето горе - евтин аналог на атенюатор, преди време съм ползвал подобен - в общи линии върши работа, доколкото намалява аутпут силата на звука. Дали ще реже самият сигнал - вероятно да. Дали е използваемо - при мен беше, с доста компромиси.

Относно малките лампи, греенето, честите смени - според мен излишно се връзваш на някакви форумни и т.н. писачи и клавиатурни експерти. Отделно от това - един комплект лампи е 100-200 лв., най-общо. Колко често пък да се налага да ги сменяш. А и има други лечения за такива проблеми, има достатъчно грамотни хора и във форума, и извън него, които могат да ти диагностицират всяка техника и да я поправят. И преди написах - важното е да ти харесва звукът, ампът да ти върши работа във възможно най-широк спектър и най-вече - да те кара да свириш. То затова най-добре обиколи магазините, сега вече политиката им е друга и не те гледат на скандал ако поискаш да тестваш нещо, включи се във всичко, до което имаш достъп, и си намери звука. По видеа и ревюта не се води. При мен се оказа лесно, надали някога ще продам Пийвито. 

После да се похвалиш какво си взел и да кажеш как е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно е, че цялата работа ще е на принципа проба-грешка. все повече започва да ми харесва Hughes&Kettner Tubemeister 40.Както каза и ти - едни лампи не са хиляди, така че това не е проблем. Честно казано един-двама от всички ревюта казват, че доста се опича шасито от лампите, но никой не се оплаква от проблеми от този усилвател. А има всичко, което искам, че даже и повече. Тежкият звук, който вади ми харесва повоче от Engl-ския. Прекрасни чисти, че даже и отделен крънч канал си има. Power soak 40-20-5-1....Мисля, че за хоби свирене е идеален, а пък ако един ден се намерят хора за свирня - има достатъчно сила и за репетеции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо - кабинет 2х12 или 1х12 да взема? Тука говорих с човек от Томан - препоръча ми 2х12 -  дори и на ниско ниво на звука, звучало по-добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.