Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall VS BOSS педалчета


gre6nik

Recommended Posts

  • synchu changed the title to Marshall VS BOSS педалчета
  • 3 weeks later...

Бос са по-добрата фирма в случая. Производството ѝм върви от адски много време, масово се ползват от музиканти по малки и големи сцени. Почти не съм виждал някой да ползва маршал камиончета, не ѝм е силата на тях в това.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

   За първи път виждам такива ефекти(Маршал) и няма да се учудя някой да ги прави за тях, а те само да слагат логото отгоре. Не би ме учудило дори ако от Маршал не са чували, а някой китаец опитва да прави пари на техен гръб. Възможно е също да са продали името на някого. Между другото не ги виждам на официалната им страница. Хм, намерих ги - https://marshall.com/marshall-amps/products/pedals

За Бос няма нужда да коментираме. Както Маршал са сила в усилвателите, така Бос са сила в ефектите. За съжаление както писах по горе не съм виждал, камо ли ползвал ефекти Маршал, като изключим вградените в едно от евтините кубета, така че нямам база за сравнение. Иначе и двете фирми са от поне 30-40 години на пазара.

Редактирано от nonkapo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маршал произвеждат китарни ефекти от 40 години.

Нищо им няма на качеството - чудесно направени и много държеливи. Blues breaker педала от първата генерация е с легендарен статус и база за бутикови изпълнения като Analogman King of tone, Kingtone Duelist и много други, за които вероятно хептен не си чувал - но никога не е късно да научи нещо ново човек :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корпуса на маршалите е железен !!! :D

Много по-красиво, струва ми се и по-качествено направено, с внимание към детайла (примерно врътките) от на бос стандартната кутия.
Да не говорим колко по-здрава и хубава е кутията и колко по реална е цената (и ново и секънд хенд) от разни бутикови глупости, в правоъгълни алуминиеви кутии - дето китайците ги произвеждат на килограм.

Звука също - имаш ли свестен амп е екстра, имаш ли скапан амп, звучи скапано. Aко ще да е бутиков/ рядък педал, надценен и струващ почти колкото свестен усилвател, който си звучи добре и без никакви скапани камиончета :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Единственото лошо нещо, което си спомням при един овердрайв на маршал (не помня дали не беше Jackhammer или Guv'nor) беше, че в режим bypass не си заземяваше входа (на изкривяващата част) в резултат на което се прослушваше пищене от самовъзбъждане в чистия bypass сигнал. Иначе, са бетон! Повечето от тях нямат и типичните за BOSS буфери и превключватели, изпълнени с JFET транзистори по пътя на сигнала, което поне за мен е плюс.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе,според "ушите" кой е по хубав,аз при много ефекти вече, пак си дрънча с Бос СД-1 основно,сигурно съм свикнал,щото новия ми е (о,ужас!,тайвански),а съм имал японски(не че чувам разлика).Спомням си навремето отворихме с Буги (лека му пръст) един Блус Брейкър на Маршъл да видиме кво има- е 1 чип имаше ☺️,но доколкото знам Гари Мур точно с такъв и изсвирил най-известните си песни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.