Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със звукова карта


svet.k
 Share

Recommended Posts

Здравейте, картата е Focusrite Scarlett 2i2. Вързана е към настолен комп. От известно време дава следния проблем: Без да има няква регулярност спира да работи постепенно, като дилей ефект и блокира целия компютър. Компа не се оправя с друго освен пауър бутона. След това работи известно време и пак. Карах я на майстор, при него не даде грешки. Преинсталирах драйвери, смених кабели, портове и т.н. - няма промяна. Нагласихме и основните настройки. Ако някой е попадал на подобен проблем, ще се радвам да сподели.

Link to comment
Share on other sites

Относително Long-shot, обаче все пак - опитай да почистиш контактите на всички ЮСБ-та с конктактен спрей - на самия комп, на кабелите, на интерфейса. Два пъти ми се е случвало да се държи супер странно заради това. Можеш да използваш ушни бъркалки, сплескваш с клещите, фъскаш малко и чистиш.

Естествено може и да не е това, но пък е лесна операция и при всяко положение е добре да го отхвърлиш като източник на проблемите.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  И аз имам един Focusrite Scarlett 18i20. Това "като дилей ефект" и при мен се е появявало. Оказа се, че е от буфера- ако натовариш много плъгини, трябва да увеличиш буфера.

Ето как изглежда при мен: FR_BUF.PNG.e126d0cddc4ae54798954ad24eb80957.PNG

Link to comment
Share on other sites

Не е от буфера, увеличен е колкото на записващата програма. Предложеното от Бейби Томас сработи до някъде: картата взе да дава обичайния проблем, само че този път не заби целия комп и след рестартиране на плеара се оправи. Почистих още веднъж  с контактен спрей и сега ще чакам да видя какво ще стане. Мисля и за преинсталиране на компютъра, в началото нямаше проблеми.

Link to comment
Share on other sites

Записващата програма взема големината на буфера от софтуера (ASIO) на картата. Затова винаги са равни, може да се заблуди човек. Не писа колко е.

 

Link to comment
Share on other sites

504 е (странно, но толкова подържа програмата най близо до 512). За съжаление май няма значение това. И преди и след това даваше проблема. Сега се замислям че се появява повреме когато слушам музика, не е правил проблеми, когато записвам или работя с програмата.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.