Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Проблем със звукова карта

Recommended Posts

Здравейте, картата е Focusrite Scarlett 2i2. Вързана е към настолен комп. От известно време дава следния проблем: Без да има няква регулярност спира да работи постепенно, като дилей ефект и блокира целия компютър. Компа не се оправя с друго освен пауър бутона. След това работи известно време и пак. Карах я на майстор, при него не даде грешки. Преинсталирах драйвери, смених кабели, портове и т.н. - няма промяна. Нагласихме и основните настройки. Ако някой е попадал на подобен проблем, ще се радвам да сподели.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Относително Long-shot, обаче все пак - опитай да почистиш контактите на всички ЮСБ-та с конктактен спрей - на самия комп, на кабелите, на интерфейса. Два пъти ми се е случвало да се държи супер странно заради това. Можеш да използваш ушни бъркалки, сплескваш с клещите, фъскаш малко и чистиш.

Естествено може и да не е това, но пък е лесна операция и при всяко положение е добре да го отхвърлиш като източник на проблемите.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  И аз имам един Focusrite Scarlett 18i20. Това "като дилей ефект" и при мен се е появявало. Оказа се, че е от буфера- ако натовариш много плъгини, трябва да увеличиш буфера.

Ето как изглежда при мен: FR_BUF.PNG.e126d0cddc4ae54798954ad24eb80957.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е от буфера, увеличен е колкото на записващата програма. Предложеното от Бейби Томас сработи до някъде: картата взе да дава обичайния проблем, само че този път не заби целия комп и след рестартиране на плеара се оправи. Почистих още веднъж  с контактен спрей и сега ще чакам да видя какво ще стане. Мисля и за преинсталиране на компютъра, в началото нямаше проблеми.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Записващата програма взема големината на буфера от софтуера (ASIO) на картата. Затова винаги са равни, може да се заблуди човек. Не писа колко е.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

504 е (странно, но толкова подържа програмата най близо до 512). За съжаление май няма значение това. И преди и след това даваше проблема. Сега се замислям че се появява повреме когато слушам музика, не е правил проблеми, когато записвам или работя с програмата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.