Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със звукова карта


svet.k

Recommended Posts

Здравейте, картата е Focusrite Scarlett 2i2. Вързана е към настолен комп. От известно време дава следния проблем: Без да има няква регулярност спира да работи постепенно, като дилей ефект и блокира целия компютър. Компа не се оправя с друго освен пауър бутона. След това работи известно време и пак. Карах я на майстор, при него не даде грешки. Преинсталирах драйвери, смених кабели, портове и т.н. - няма промяна. Нагласихме и основните настройки. Ако някой е попадал на подобен проблем, ще се радвам да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относително Long-shot, обаче все пак - опитай да почистиш контактите на всички ЮСБ-та с конктактен спрей - на самия комп, на кабелите, на интерфейса. Два пъти ми се е случвало да се държи супер странно заради това. Можеш да използваш ушни бъркалки, сплескваш с клещите, фъскаш малко и чистиш.

Естествено може и да не е това, но пък е лесна операция и при всяко положение е добре да го отхвърлиш като източник на проблемите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  И аз имам един Focusrite Scarlett 18i20. Това "като дилей ефект" и при мен се е появявало. Оказа се, че е от буфера- ако натовариш много плъгини, трябва да увеличиш буфера.

Ето как изглежда при мен: FR_BUF.PNG.e126d0cddc4ae54798954ad24eb80957.PNG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от буфера, увеличен е колкото на записващата програма. Предложеното от Бейби Томас сработи до някъде: картата взе да дава обичайния проблем, само че този път не заби целия комп и след рестартиране на плеара се оправи. Почистих още веднъж  с контактен спрей и сега ще чакам да видя какво ще стане. Мисля и за преинсталиране на компютъра, в началото нямаше проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Записващата програма взема големината на буфера от софтуера (ASIO) на картата. Затова винаги са равни, може да се заблуди човек. Не писа колко е.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

504 е (странно, но толкова подържа програмата най близо до 512). За съжаление май няма значение това. И преди и след това даваше проблема. Сега се замислям че се появява повреме когато слушам музика, не е правил проблеми, когато записвам или работя с програмата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.