Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно Marshall CODE50


Zelda

Recommended Posts

Здравейте,

Преди 3 седмици ми подариха кубе Marshall CODE50 и китара Squier. Абсолютно начинаещ съм в света на китарите (и музиката като цяло). Проблема ми се изразява в това, че кубето има 100 присета, но който и да избера и усиля малко дъни така, че ще събори кооперацията. Ако почна да намалям звука от кубето в един момент започва да не възпроизвежда звуците от китарата. Пробвал съм и комбинация с корекция на звука от китарата и кубето, но без особен успех. Та въпроса ми е някой би ли ми помогнал с това къде греша (разбира се срещу заплащане) така, че да си ползвам присетите, но в допустима сила на звука за жилищна кооперация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това лампово ли е,едва ли?Щото имам един лампов 6 вата,който трябва мн. внимателно да се нагласи колкото да "отпуши" лампата,иначе става за със барабанист да свириш..Ако са ти толко чувствителни съседите - слушалки.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

50W транзистори не е чак мега силно и би трябвало да можеш да го нагласиш да се ползва в домашни условия.

Подозирам... (не съм пипал този модел)... че всеки пресет е запазен с доста голяма стойност за силата на звука (Volume). Поне в някои Line6 моделинг ампове е така - цъкнеш пресет (или друг модел усилвател) и е усилено айде да не е на МАХ обаче много, на 70-80% от максимума. Като пипнеш Volume потенциометъра (пък и този за Gain) и "се оправя". Имай предвид, че това са усилватели с цифрово управление и при извикване на даден пресет се активират стойности за гейн, ЕКю, волюм, етц. каквито са запазени в пресета, а не каквото показват потенциометрите! Но когато пипнеш някой пот се променя стойността да е сочената от потенциометъра.

Понеже не съм сигурен, че се изразих добре, ще дам напримерно следния пример за пример... :P

  • Пускаш го свириш нещо си на пресет Clean+Chorus (примерно), намалил си волюм на 25% и е долу-горе с адекватна сила;
  • Сменяш следващ пресет Crunch Rhythm - силата на звука скача много. Въпреки че Volume пота сочи 25% активираният пресет е с ниво да речем 65% за Volume, така че "аналоговата" стойност на физическия потенциометър се игнорира;
  • В момента, в който го преместиш се подава сигнал, че нивото вече е 24% (примерно) и силата на звука спада до предходното ниво.

Не казвам, че в този Маршал е точно така, но нищо чудно. На Line6 Spider играчките работи така и е изключително досадно. Решението според мен е да си направиш твои пресети с каквито нива ти звучат подходящи за твоята ситуация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.