Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване на микрофони и домашно кино


spascho
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

Имам си драма, надявам се някой да може да помогне. Имам блу рей плеър с 5.1 звук на LG, телевизор (LG 65-ca, който няма вход за микрофон), който е включен в него и искам да мога да правя караоке. Купих (според мен несполучливо) два микрофона с мини смесител, който има изходи за чинч. Мога да ги включа в блу-рей-я, но тогава сменям инпут-а и не се чува звука от 5.1, а само микрофоните. Асимилирам, че съм направил неправилна покупка и главният въпрос от тук нататък е какво още да купя, за да мога да направя читаво караоке?

Благодаря предварително на отзовалите се :)

Link to comment
Share on other sites

Ако съм разбрал правилно, колоните ти се захранват от плеъра?
Ако е така, то опитай да включиш телевизора и микрофоните в пулта, а изходите на пулта в блу-рей плеъра.

Link to comment
Share on other sites

Е какъв е тоя пулт? И как включваш майковете, няма микрофони с "чинчов" вход...

Твърде вероятно е да не може да стане, тия плейъри и телевизори не са направени за такива цели (да смесват аудио от няколко източника).

Link to comment
Share on other sites

Ами аз почти съм стигнал до това заключение и сам, но затова потърсих и професионална помощ тук. Отворен съм за всякакви предложения, какво да купя оттук нататък и да заработи всичко? Пулт? Смесител?

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Ако искаш някой да ти даде насоки напиши какво си купил. Освен ако не са някакви супер секретни модели и те е страх ЦРУ да не разберат, че разпространяваш инфо за тях... :D

Link to comment
Share on other sites

Или поне кажи тоя блу рей с какви I/O е, понеже най-лесно е да ти кажем да не захранваш с него 5.1 системата, а да си вземеш един 5.1 ресийвър, но за едно караоке да взимаш отделен ресийвър поне на мен някак не ми се връзва...

Link to comment
Share on other sites

Аз мисля че няма да стане, защото предполагам, че това е плейър с вграден аудио декодер + аналогови изходи за пасивни колони (евентуално събууфера трябва да е активен). В такава джаджа надали ще сложат много и разнообразни входове и изходи, евентуално някой S/PDIF за връзка с външна 5.1 аудио система (ресийвър с декодери и колони), за да може да се използва и само като плейър.

А нормален микрофонен вход пък да има... супер невероятно ми звучи, освен ако е някакъв "караоке" модел, може и да се произвеждат такива, знае ли човек...

Без конкретни марка/модел за джаджите, за да се видят спецификации, трудно може да се каже нещо със 100% сигурност.

Link to comment
Share on other sites

Taка, днес ще изкарам моделите, ще приложа и снимки, тъй като не е системата у нас. Нямам проблем да купя плеър, ако съм сигурен, че ще работят 2 потока едновременно. Сега има AUX чинч вход на LG-то, но като го избера спира музиката от 5.1-то. Аз искам и музика и микрофони да работят заедно(логично, караоке е). Ако със пулт или със плеър може да стане това, ще си купя. Въпросът е какво да си купя за финал, за да работи всичко.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.