Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на аудио интерфейс 2021


GKuzmanov

Recommended Posts

24/96, да не говорим за 32/192, само хаби ресурси и място. Няма никаква практическа полза при домашни (и не само) занимания. 24-бита, 44.1 или 48, е съвсем ОК за перфектни записи и обработка. Проблемите са навсякъде другаде само не и в ниските стойности на тези настройки. Маркетингови дивотии общо взето :)

Относно Hi-Z - някои пиезо електроники са с доста по-голям изходен импеданс (10М) от пасивни китара/бас (които са докъм 1М), може в твоя случай това да е била причината.

7 hours ago, Annonnymоus said:

...но никога не съм обичал да свиря с карти...

Ами те не са за свирене, те са за записи. :)

 

@GKuzmanov

Инфо за наличие на Hi-Z и драйвери и т.н. ги пише на сайта на производителя или в упътването на продукта. Дори на сайта на търговеца да има някакво такова описание е добра практика да се провери информацията, защото... някакви служители копи/пействат и превеждат хиляди продукти на конвейр и се случва да има грешки. В никакъв случай не визирам конкретен сайт, това е генерално правило и важи за всякакви стоки/производители/търговци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още използвам Audient ID4 първо поколение. Работи добре, върши работа. Слушалки 250 ома не са проблем. Има само една малка особеност - след работа с плъгини, ако искаш да ползваш друг аудио източник от компютъра или интернет, се налага да извадиш кабела на интерфейса и да го върнеш обратно. Иначе от към драйвер, никога не е давал проблеми. Има собствен драйвър, както и D.I вход

По-добре избери малко по-скъп аудио интерфейс от този М Аудио, за да не се налага скоро да купуваш пак. Огледай пазара за втора ръка, сигурно ще намериш изгодна оферта. В този ценови клас, включеният софтуер не е кой знае какво, спокойно можеш да минеш и без него.

Ако смяташ да връщаш продукт, не трябва да го регистрираш, т.е. софтуера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, Voidhanger написа:

Би трябвало да е новия щото пише BLACK https://www.thomann.de/gb/audient_id4_mkii.htm

Имаш един за инструменти и един микрофонен отзад, така че, всичко е ОК. Пише, че е USB-C, Audient ARC download software package, което значи че си е с техен драйвер, но дори и да не е, какъв е проблема?

Сега се връщам от Динакорд... AUDIENT ID4 е наистина черен, но е старото поколение, а не МК2 (да, оказа се, че имало и черни МК1).

В крайна сметка взех Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen. 

Благодаря на всички, които се включиха!

Редактирано от GKuzmanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hi-Z е високоомен вход, който е хардуерен компонент и е особено полезен, ако включвате китара директно в интерфейса. Ако използвате камиончета или процесор преди входа, не е от значение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
On 2/1/2021 at 4:44 PM, wiseppman said:

Hi-Z е високоомен вход, който е хардуерен компонент и е особено полезен, ако включвате китара директно в интерфейса. Ако използвате камиончета или процесор преди входа, не е от значение.  

Така е. За пълнота да добавя и, че за китарите с активни адаптери също няма значение дали входът е Hi-Z, но за китарите с пасивни е необходим Hi-Z вход, за да могат да се включат директно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Този агент прави супер готини технически ревюта на аудио интерфейси - ето ревю на Audient Evo 4(аз си взех Evo 8 варианта от Динакорд):

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.