Jump to content
Българският форум за музиканти

Вечен плен


solist
 Share

Recommended Posts

Хареса ми.

Интрото грабва вниманието, звука на бас китарата е супер, клавира също, направил си една много хубава панорама.

Куплета почва нежно, после на припева в контраст тежка китара ( според мен е малко по-остра, от колкото бих предпочел да бъде).

Солото е много интересно и майсторско и ме кара да се чудя - на клавир ли е изсвирено или на китара със миди.

(бих заложил повече да е клавир, ти ще кажеш), на аутрото слагаш ефект на вокалите - кефи ме, вокалните ти хармонии са супер.

Успех на песента и в намирането на хора за групата!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ще чуя отново на хубави колони, но на първо слушане на лаптоп, ми се струва, че има инструменти, които звучат натрапчиво и съвсем отделно от микса. Мисля (но като чуя на колони ще пиша отново), че няма да е зле, да се направи по-балансиран микс. Ще пиша по-късно пак. Разбира се, това си е моята гледан точка.

 

Edited by Evtim Djerekarov
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Благодаря на Тони и Евтим за коментарите! Страхотно е, че дадохте мнения за тази песен! За мен е важна, защото я създадохме само приятели - които много ценя. Тони - в тази песен - инструментите (всичките) и аранжимента, а и звукозаписа - със съответните обработки и на пеенето, е  направен от моя приятел Ники Колев (Ник-Кол). Аз само пях и музиката е моя. Текста е на друг приятел Б. Бостанджиев.  Ники има професионално студио (ТНТ Студио), звукорежисьор е с много стаж и талант, освен това е и страхотен китарист - и честно казано не зная какви точно инструменти е ползвал и по какъв начин. Той също има профил в този сайт - и ако реши - може да поясни. Работил е в рок-група, записвал е много рок-групи, а и други изпълнители (много известни) - всичко е възможно- в смисъл какви точно звуци е ползвал или смесвал само той може да каже. За мен е важно, че направи всичко на приятелски принцип - (години наред сме в един и същ сайт за творчество) Не пожела да му платя труда - и за мен това е жест. 

Използвам случая да му благодаря и тук - за приятелството и професионализма - Благодаря ти брате Ники!

Имаме още няколко песни заедно - повечето с негова музика и аранжименти (когато Ники свири - аз избягвам да се меся в инструментала :)  ) Може и да кача още нещо, ако има интерес.

Edited by solist
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Като слушах парчето няколко пъти ( слушам на студийни монитори JBL) ми направи впечатление, че си писал тези три имена.

Текста ми хареса, пеенето супер. Просто не знаех, че останалата работа е свършена от един човек, наистина Ники е супер и като музикант и като звукорежисьор,  такъв човек ми трябва за ментор в мойте аматьорски опити.

Няма ли вариант да продължиш да работиш с него? (виждам обявата ти) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Тони - благодаря ти и за този страхотен коментар!! Точно така - всичко свърши само Ники! Да ти кажа, толкова трудно е да се създаде група особено сега с таз пандемия - но не е само това. С Ники си мечтая да бачкам - ама за жалост - няма как да стане - той е в чужбина сега. И не се знае кога ще се върне. Освен това не живеем в един и същи град. Неговата професия е на тонрежисьор - а по-точно ако следваме западната терминология- той е точно това, което се нарича -Продуцент- човек дето аранжира- дава образа на дадена мелодия, че и свири всичко по нея и накрая реализира и звукозаписа...

Мисля, че в моята любима Варна ще ми е трудно да направя група. Сам може да сравниш- как повечето обяви са от София. Другото е - възрастта. Младите сега искат да правят по-друга музика. А моите набори - ги намирам за апатични, някак си- трудностите са много. Сам знаеш - репетиционните струват пари - придвижването точно когато обикновено се правят репетициите (от 17 ч-нататък) - трафика е такъв отвратителен, че ако репетицията е да кажем  в 18 ч - стигаш до мястото един час по-късно. Стигаме и до разликите във вкусовите за музиката - на няколко пъти бяхме близо да създадем групата, но музикалните вкусове "счупиха" отношенията ни. И други подобни- на теб поне ти е пределно ясно. Само за едно ме е яд - че гласът ми звучи свежо и на тези години - поне така казват хора, които не ме познават- и като им кажа на колко съм години  - не вярват :)  Ама Божа работа. Сега да се молим да преминем през чумата - може да се композира и репетира в къщи и да се записва. Другото вече е от Бога. Ако до една-две години не стане групата- както съм я мечтал - ще   трябва да си записвам сам  или с приятели в къщи и онлайн. Ами това е живота. Но има и хора, които успяват - един приятел китарист от творческия сайт дето сме с Ники - той направи - успя да организира група! На моите години е! Но забележи - с негови съученици от миналото, с които са приятели и се знаят и си имат доверие - а и са свирили заедно когато са били ученици!. Но сега пък ги удари тази втора вълна на короната, която е много заразна- и не могат да репетират. То не стигат другите проблеми - че и короната за капак. Но отмине ли - те ще успеят! И с него ми се бачка - но той пък живее в Хасково - :) пак не става :)  Те даже си наеха репетиционна - абе всичко им е наред. Поставят ли ваксината ще направят готина музика и участия и концерти. Знам им качествата.

ПП А ако желаеш да те свържа с Ники - ще ти пратя на лични пощата му да си пишете - има страхотна студийна техника, инструменти - и всичко каквото трябва - свири и на пиано и китара - и програмира и барабаните - а и разполага с живи музиканти- ако е необходимо за даден проект. Даваш му каквото сте записали да кажем - и той добавя каквото е необходимо - говорите към какво се стремите - страхотно момче е и много коректен. И всичко това може да стане онлайн.

Edited by solist
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.