Jump to content
Българският форум за музиканти

Вечен плен


solist

Recommended Posts

Хареса ми.

Интрото грабва вниманието, звука на бас китарата е супер, клавира също, направил си една много хубава панорама.

Куплета почва нежно, после на припева в контраст тежка китара ( според мен е малко по-остра, от колкото бих предпочел да бъде).

Солото е много интересно и майсторско и ме кара да се чудя - на клавир ли е изсвирено или на китара със миди.

(бих заложил повече да е клавир, ти ще кажеш), на аутрото слагаш ефект на вокалите - кефи ме, вокалните ти хармонии са супер.

Успех на песента и в намирането на хора за групата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще чуя отново на хубави колони, но на първо слушане на лаптоп, ми се струва, че има инструменти, които звучат натрапчиво и съвсем отделно от микса. Мисля (но като чуя на колони ще пиша отново), че няма да е зле, да се направи по-балансиран микс. Ще пиша по-късно пак. Разбира се, това си е моята гледан точка.

 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на Тони и Евтим за коментарите! Страхотно е, че дадохте мнения за тази песен! За мен е важна, защото я създадохме само приятели - които много ценя. Тони - в тази песен - инструментите (всичките) и аранжимента, а и звукозаписа - със съответните обработки и на пеенето, е  направен от моя приятел Ники Колев (Ник-Кол). Аз само пях и музиката е моя. Текста е на друг приятел Б. Бостанджиев.  Ники има професионално студио (ТНТ Студио), звукорежисьор е с много стаж и талант, освен това е и страхотен китарист - и честно казано не зная какви точно инструменти е ползвал и по какъв начин. Той също има профил в този сайт - и ако реши - може да поясни. Работил е в рок-група, записвал е много рок-групи, а и други изпълнители (много известни) - всичко е възможно- в смисъл какви точно звуци е ползвал или смесвал само той може да каже. За мен е важно, че направи всичко на приятелски принцип - (години наред сме в един и същ сайт за творчество) Не пожела да му платя труда - и за мен това е жест. 

Използвам случая да му благодаря и тук - за приятелството и професионализма - Благодаря ти брате Ники!

Имаме още няколко песни заедно - повечето с негова музика и аранжименти (когато Ники свири - аз избягвам да се меся в инструментала :)  ) Може и да кача още нещо, ако има интерес.

Редактирано от solist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като слушах парчето няколко пъти ( слушам на студийни монитори JBL) ми направи впечатление, че си писал тези три имена.

Текста ми хареса, пеенето супер. Просто не знаех, че останалата работа е свършена от един човек, наистина Ники е супер и като музикант и като звукорежисьор,  такъв човек ми трябва за ментор в мойте аматьорски опити.

Няма ли вариант да продължиш да работиш с него? (виждам обявата ти) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тони - благодаря ти и за този страхотен коментар!! Точно така - всичко свърши само Ники! Да ти кажа, толкова трудно е да се създаде група особено сега с таз пандемия - но не е само това. С Ники си мечтая да бачкам - ама за жалост - няма как да стане - той е в чужбина сега. И не се знае кога ще се върне. Освен това не живеем в един и същи град. Неговата професия е на тонрежисьор - а по-точно ако следваме западната терминология- той е точно това, което се нарича -Продуцент- човек дето аранжира- дава образа на дадена мелодия, че и свири всичко по нея и накрая реализира и звукозаписа...

Мисля, че в моята любима Варна ще ми е трудно да направя група. Сам може да сравниш- как повечето обяви са от София. Другото е - възрастта. Младите сега искат да правят по-друга музика. А моите набори - ги намирам за апатични, някак си- трудностите са много. Сам знаеш - репетиционните струват пари - придвижването точно когато обикновено се правят репетициите (от 17 ч-нататък) - трафика е такъв отвратителен, че ако репетицията е да кажем  в 18 ч - стигаш до мястото един час по-късно. Стигаме и до разликите във вкусовите за музиката - на няколко пъти бяхме близо да създадем групата, но музикалните вкусове "счупиха" отношенията ни. И други подобни- на теб поне ти е пределно ясно. Само за едно ме е яд - че гласът ми звучи свежо и на тези години - поне така казват хора, които не ме познават- и като им кажа на колко съм години  - не вярват :)  Ама Божа работа. Сега да се молим да преминем през чумата - може да се композира и репетира в къщи и да се записва. Другото вече е от Бога. Ако до една-две години не стане групата- както съм я мечтал - ще   трябва да си записвам сам  или с приятели в къщи и онлайн. Ами това е живота. Но има и хора, които успяват - един приятел китарист от творческия сайт дето сме с Ники - той направи - успя да организира група! На моите години е! Но забележи - с негови съученици от миналото, с които са приятели и се знаят и си имат доверие - а и са свирили заедно когато са били ученици!. Но сега пък ги удари тази втора вълна на короната, която е много заразна- и не могат да репетират. То не стигат другите проблеми - че и короната за капак. Но отмине ли - те ще успеят! И с него ми се бачка - но той пък живее в Хасково - :) пак не става :)  Те даже си наеха репетиционна - абе всичко им е наред. Поставят ли ваксината ще направят готина музика и участия и концерти. Знам им качествата.

ПП А ако желаеш да те свържа с Ники - ще ти пратя на лични пощата му да си пишете - има страхотна студийна техника, инструменти - и всичко каквото трябва - свири и на пиано и китара - и програмира и барабаните - а и разполага с живи музиканти- ако е необходимо за даден проект. Даваш му каквото сте записали да кажем - и той добавя каквото е необходимо - говорите към какво се стремите - страхотно момче е и много коректен. И всичко това може да стане онлайн.

Редактирано от solist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.