Jump to content
Българският форум за музиканти

избор на дигитално пиано


petjadask

Recommended Posts

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Aa, e, хубаво. Дъските чакат ;) Една стойка х- от Конрад за 35 лева, един състейн педал за 30-40 лв. от Динакорд и щяха да имат пиано веднага.
Всеки си знае, де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конрадската стойка не върши работа - детето иска пиано, дето да прилича на истинско пиано, с дървениите и трите педала. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, Ap_6 написа:

Aa, e, хубаво. Дъските чакат ;) Една стойка х- от Конрад за 35 лева, един състейн педал за 30-40 лв. от Динакорд и щяха да имат пиано веднага.
Всеки си знае, де.

Благодаря Ви за двата отговора. Да, вярно е, че дъските не са най-важното (стойката и педалите са налични в muziker, пианото все още не, затова се налага да чакаме), но за децата нещата изглеждат по друг начин. И без друго- за добро или лошо- я  отклоних от първоначалния й избор (Casio px 770 Bk set - защото приличаше на истинско пиано с капак!!!, имаше столче и слушалки), но след дълго проучване останах с впечатлението, че Roland fp 30 e по-добрият избор. Не разбирам от дигитални пиана, нямам възможност "на живо" да пробвам, което и да било, така че... след много мислене така реших. Сета можеха "да го съберат" и в България, но по отделно закупени, цената доста се оскъпяваше. Не знам дали е от значение (но това също леко ме притеснява), на предишните пиана пише, че са произведени в Малайзия, а новата доставка ще бъде от Китай. Надявам се да няма компромис в качеството. Вие на какво мнение сте? И ако може още един въпрос. Понеже пианото е без капак (да, винаги може да се покрие с нещо), но има ли специални покривала, които да го предпазват от прах най-вече и от каквото друго би му било противопоказно. И къде се купуват. В интернет намирам само калъфи тип чанта/ сак. Предварително Ви благодаря за отговора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, yamaha написа:

Конрадската стойка не върши работа - детето иска пиано, дето да прилича на истинско пиано, с дървениите и трите педала. :)

Благодаря Ви за разбирането. Колкото и смешно да звучи, децата си имат техните изисквания, и ако нещо мъничко не отговаря на тях, се чувстват по-скоро разочаровани от подаръка, колкото и голям да е той иначе. Надявам се да съм направила правилния избор, като предпочетох Roland fp 30 пред Casio px 770 set [(с капак :), стойка, педали, столче и слушалки). На нея много и допадна заради всички "екстри"]. Мислите ли, че е от значение дали е произведено в Малайзия или Китай? Новата доставка са от там (Китай). Освен това гаранцията в muziker е 3 год, а в Динакорд е 5 год. Но по-отделно търсени и закупени пианото доста се оскъпява. :( Както се казва - няма пълно щастие. И за покривало за клавиатурата - къде мога да купя, за да е надеждно защитена. Благодаря Ви за всички насоки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не сте сбъркали с избора на FP-30, както нямаше да сбъркате и ако бяхте избрали касиото и това го споменах още в първия си пост. Касиото също има 3 сензора и много добра клавиатура с добра обратна реакция. Не е от най-новите модели, но изглежда доста стилно (има го в няколко разцветки) и звукът му не е никак лош (на жена ми, която също е пианистка не й допадна съвсем, но на мен ми хареса). Хубавото при него е, че в цялата конструкция има предвиден капак за покриване на клавиатурата (съвсем като истинско пиано ;) ), който се плъзга елегантно и потъва в корпуса когато трябва да открие клавишите. А за пиана, които нямат такава екстра, може да се поръчат доста евтино (от ибей примерно) общо взето два вида покривала - по-тесни, които покриват само клавишите и по-широки, които би трябвало да покриват целия инструмент (почти навсякъде са плюшени с ресни в тъмночервено или виолетово), но тъй като те най-често са с фиксирани размери, невинаги могат да се напаснат към всеки модел пиано, което е в комплект с дървен корпус. Всъщност ако трябва да сме точни, т.нар. "дървени" корпуси почти винаги са от талашит с фурнир, а не от чисто дърво, но такава е практиката навсякъде в последните години.  Дали даден инструмент излиза от фабриката в Малайзия или Китай, не би трябвало да има разлика, понеже навсякъде фирмата-майка държи да се спазват спецификациите, а и в днешно време всяка фирма, било тя японска, немска или американска има филиали в Китай с цел спестяване на разходи. На практика обаче, по някой път съм чувал/чел, че имало разлики в качеството, но поне при моите пиана и синтезатори не съм имал възможност да го потвърдя.

П.П. Ако не може да откриете покривало или някъде ви го предлагат на неприлична цена, кажете да ви дам линкове - по- големите са в рамките на $6-7, а тези само за клавишите дори и по-малко, което е нормално - това все пак е едно парче плат за покриване. :)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, не отварям нова тема, тъй като тази е от съвсем скоро, а моето питане е подобно. Искам дигитално пиано, бюджет 1500лв, изисквания - да има тежка клавиатура като на акустично пиано, да изглежда така и да има хубав звук. С 88 клавиша. Любител съм, искам да си свиря за удоволствие, учила съм по старите руски школи, няма да ползвам приложения за телефон, а най-обикновени нотни листи. Спрях се на Yamaha YDP 144. Няма го, никъде не го намирам, освен в Технополис, където е с 300 лв по-скъпо, отколкото при вносителите. Уж ме записаха в Динакорд да ми се обадят като получат, ама това чакане в неизвестното ме дразни. Взех да се оглеждам за друго, което е налично. И тук съм с 2 въпроса: Какви са съществените разлики в YDP 144, YDP 164, YDP S54 i YDP S34. И може ли да препоръчате друго с тези характеристики, при което обаче да няма проблем с доставките. Може и от Thomann, muziker -  не ме притесняват онлайн поръчките. Ако ще платя за YDP 144 300 лв повече, то може би ще има по-хубав модел за същите пари от друго място. Нямам много възможност за обикаляне по магазини и тестване, пък и съм свирила преди 20 години, така че няма да има особена полза. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Thomann също го няма, пише след 5-7 седмици или 6-8 седмици. Не ме устройва, не ми се чака. Или за тия пари няма друго подходящо и да си чакам? 

Редактирано от Shani
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова теми изписани има за търсене на дигитално пиано из форума, че чак вече писва. Всеки идва, пита, без да чете предишните. Трисензорни модели имат Роланд и Касио /посочени в тая и други теми/, не са за пренебрегване Ямаха p125, по-евтин модел е p-45, с едни и същи клавиатури са; Кавай es100 също. Пиано се купува от музикален магазин, технополис не е такъв; не купувайте артезия, орла, томан и пр. куче марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-синтезирано обяснение от това, скоро не бях срещал.?

Наистина, питащите - хвърляйте по един поглед на писаното преди, понеже де факто в случая търсите същото нещо със същия бюджет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да се ориентирате най-лесно за разликите между различните модели на Yamaha например, може да си направите една табличка в ексел за сравнение на отделните парамтери.

Така много лесно се вижда какво едното има повече от другото:

144 164
GHS keyboard with 88 keys Graded Hammer 3 (GH3) keyboard with 88 keys
Yamaha CFX Concert Grand Sound Yamaha CFX Piano sound
Intelligent Acoustic Control and Acoustic Optimizer Intelligent Acoustic Control and Acoustic Optimizer
Stereophonic Optimizer Stereophonic optimizer
192-Voice polyphony 192-Voice polyphony
10 Timbres 10 Timbres
Reverb and damper resonance 4 Reverb types
Duo fashion Dual function and Duo mode
Key-off sample  
2 Track recording (1 song) 2 Track recording (1 song)
10 Voice demos and 50 preset songs 10 Demo songs and 50 piano songs
Keyboard cover Keyboard cover
3 Pedals 3 Pedals
Connections: USB to Host, 2 headphone jacks USB to host, 2 Headphone jacks
Loudspeaker system: 2 x 8 W Amplifier: 2x 20 W
Dimensions (W x H x D): 1357 x 815 x 422 mm Dimensions (W x H x D): 1357 x 849 x 422 mm
Weight: 38 kg Weight: 42 kg
  Synthetic ebony and ivory surface
  Metronome
 

Иначе аз имам YPD-143 и също съм любиптел. Обаче много запален :)  и в един момент вече не ми беше достатъчно, исках нещо, което да се доближава повече до акустично пиано, затова си купих и по-висок клас.

Препоръчаха ми го отново в този форум и до ден днешен съм безкрайно благодарна, не спирам да му се радвам :).

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YDP е серия на Ямаха, която се позиционира в базовия и отчасти в средния клас пиана за по-високите модели, а вместо да си прави екселски таблици, за по-лесно може да влезе в сайта на Ямаха, където ще й спестят това усилие. Различните модели нямат кой знае колко разлики помежду си, с изключение на използваната клавиатура и озвучаването (+ още някои дреболии като начина на затваряне на капака примерно).

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.