Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Корг Па 800.


Recommended Posts

Здравейте на всички! Първо искам да се извиня, ако вече е писано по този въпрос, но не намирам тема, която да обхваща проблема който имам с моя клавир.

Та...проблемът е следния:

    Горд притежател съм на Корг Па 800 и съм много доволен от качествата и възможностите на този инструмент, макар и да е  вече малко поостарял, ( но все пак съм хоби-музикант и покрива изискванията ми ). До скоро нямах никакви проблеми, но един ден, както си свирех и изведнъж заби, ей така от нищото, след това го рестартирах и се оправи. Кара така известно време и пак заби. Така няколко пъти, след което го преинсталирах, защото ми казаха, че по някога Па 800 правят тези проблеми, ако дълго време не са преинсталирани и след преинсталацията се оправи. Всичко беше наред,  докато не ми се наложи да го транспортирам. Когато го пуснах за първи път след пренасянето, въобще не поиска да тръгне....само изписа на екрана па 800 и дотам...даже не зареждаше. Изгасих го и след известно време като го пуснах взе, че тръгна, но след това пренасяне започна всеки път когато го пусна да забива, пак го преинсталирах но това не помогна този път. Също така когато искам да заредя нов сет, или не го зарежда целия или го зарежда , но след това няма никакъв звук. Трябва пак да го преинсталирам, за да се оправи. Реших да го отнеса на сервиз и от там ми казаха , че са задръстени някакви си неща на РАМ паметта, но самата рам била здрава.Като попитах дали може да се почисти по някакъв начин , ми казаха, че няма как да се знае точно от какво идва проблема и ремонта може да надхвърли 1000 лв. , а клавира струва 1400 лв :D. Ще съм много благодарен ако някой отговори. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Вероятно имаш проблем с основната платка на клавира, по-точно нещо не дефектирало, а за презапояване.

 

Търси Гената Младенов във Фейсбук и се свържи с него, той е майстор на по-високо ниво от тия, които сменят само копчета,гумички,клавиши и пружинки и се занимва с ремонти от високо ниво на сложност.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.