Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Yamaha Psr-1100, колеги помагайте


Sound

Recommended Posts

Колеги, имам огромен проблем. Зареждам един миди файл. Искам да променя даден инструмент от т. нар. mixing console и по време на самата смяна и след това докато свири всичко е ок и новият инструмент звучи. Но реша ли да save- ам и не става. Просто прави save на самата песен върху себе си без никаква промяна в инструментите. Някой от вас има ли идея как може да се извърши save без да се налага да презаписвам целия канал отначало?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,колега.Преди време работех с PSR серията на Yamaha и това,което искаш го правех в режим SET UP.Мисля, че беше в менюто на секвенсера.Аз поне от там го правех.Дано сьм помогнал.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте ,по принцип тези действия са описани в оригиналната книга на ямахата .

Ако я нямате мога да я намеря и да ви я пратя .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси и на двамата. Ами значи аз книгата я имам. Убих се да я чета но по въпроса нищо не пише. Само пише- може да се прави save но не пише как . :hysterical:

А иначе и в set up пробвах но не мога да разбера как а и пак в книжката не пише подробно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с YAMAHA PSR 2000. Често ми се е налагало да променям някои мидита понеже вградените бледни в клавира от типа Sweet,Live, Cool и т.н звучат доста по-добре и искам така да си остане мидито с тях. Общо взето аз си настройвам от Mixing Console звуци , ефекти, филтри и всичко което е необходимо и след това отивам на digital recording. От там взлизаме в Song Creator и търсим къде има сейв разхождайки се в екраните. На практика мидито си е заредено в паметта, ние няма да добавяме нова писта но все пак сме направили промени и при това запаметяване всичко остава с новите неща. Забелязах обаче, че ако има мидита, при които на едиа писта се сменят блендите в различни части от произведението, при ръчно въвеждане на бленда, тя си остава от началото до края и не се сменя автоматично. Секвенсера е 16 пистов и общо взето има свободни писти и по някога се чудя защо при наличие на такива мидито е направено като са използванеи само няколко патерна. Евентуално клавира на който са правени да с по-малко на борй писти ама знам ли.

Редактирано от Dakata_m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не мога да редактирам предния си пост, веднага бързам да внеса едно уточнение за хората които ще се пробват да променят блендите по гореописаният начин. Обясненията ги написах от работното си място базирайки се на опита си със стиловете. Обаче днес, когато имах възможност да изпробвам теорията на практика се оказа че при мидитата не са точно така нещата и чрез промяна на блендите в миксинг конзолата нищо не се сейва. След известно разцъкване все пак открих начина и той е следния:

Просто като си заредим мидито отиваме на Song creator и намираме прозореца озаглаван 1-16 нещо там ( за настройкана каналите ) от там в горния десен ъгъл бутона изобразява съответния канал. Предварително сме разбрали на кой канал е нашата бленда и си го задаваме, след което се разписва таблицата със партията й и всичко останало. Това което трябва да направим е просто да си изберем от панела блендата която искаме и после сейваме. Така стана днес при мен и при колегата. След като направих тези опити и сейвнах мидито, новото вече си тръгна с другите бленди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.