Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте! Престраших се да пусна първият ми опит на тази песен (първи, защото мисля да работя още доста по нея). Записано е с рекордерче ZOOM Q4 в домашни условия и се чува тихо, за това моля слушайте по възможност на слушалки. Работя по тази песен, и нужната за нея техника,  от доста време и аз лично съм доволен от сегашният етап в който се намирам. Мисля, че след още работа ще стане както трябва. Бих се радвал да чуя Вашите мнения и съвети!

• 2 weeks later...
Отговорено

Вярно, че е тихо, но това не е проблем. Като си усиля повече, се чува. Би трябвало следващият ти запис, да го направиш с по-нормално ниво.

Ученето да се записваш, е почти толкова важно, както и самото свирене. Ако искаш взимай съвети от неуспял човек, като мен.

По принцип, трябва да работиш по бендовете и пикинг артикулацията си. Вибрато, разбира се, колкото повече го тренираш, ще е в полза.

Това е прекалено изискваща пиеса. Според мен е по-разумно, да си свириш различни неща, а не да се вторачваш върху точно тази пиеса.

Понатрупваш опит и като я пробваш, след известно време, ще е по-добре. Сега доста си се постарал и нещата са се получили прилично. :cheers:

Между другото, не съм се пробвал на това парче от много години, ще взема да се пробвам сега. Имам предвид за себе си, няма да поствам.:D

Отговорено

Поздравления за труда и действай в същия дух към усъвършенстване. Наемам се да коментирам единствено тона на китарата - в оригинала има доста повече sustain. Vai твърди, че BOSS DS-1 е един от най-често използваните от него педали по това време преди amp-а, нека по-вманиачените съфорумници да ме оборят, ако греша. С подобен stompbox може да се постигне близък ефект. Ето тук нашият съфорумник Дими Налбантов нагледно демонстрира chain-а за този инструментал чрез VST, и разликата със и без включен виртуален (в случая) stompbox преди усилвателя.