Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

От скоро разцъквам GR5 и съм очарован от възможностите на програмата. Човек само време и желание да има, чудеса може да сътвори! Освен това са я направили супер непретенциозна, щом работи с китара, директно забучена в микрофонен или линеен вход. Това, което ме дразни е, че не мога да ползвам новите ампове Hot Solo+ и Van 51. Щом заредя пресет с тях, веднага ми предлага да рапортувам на Бил Гейтс. Дали причината е в операционната система (Windows XP Sp3), дали компютъра е слаб (1.8 GHz 768MB ram) или просто е кофти кракната? Пробвал съм два релииза: 5.0.1 и 5.0.2, всичко друго работи перфектно, тези два ампа - не. Някой от вас имал ли е подобен проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравей!

Аз ползвам GR5 и имах малко проблеми в началото. Амповете за които говориш май са от по-новичките версии (не съм сигурен) и мисля че просто трябва да намериш някоя версия, която е по-стабилна. Аз например свалих 3 преди да открия напълно работеща.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Инсталирах я , свалих си Асио обаче хора , показва ми на Асио-то "X" на аутпута. Имам "реалтек" драйвери , което не би трябвало да има някакво значение мисля. Китара иначе си я чувам като я включа на PC-to , но само чиста не влиза никакъв сигнал в "Guitar Rig" . Знаете ли как да оправя този проблем ? Поздави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С каква операционна система си? Ако си с Win7, направо изтрий нормалните си аудио драйвъри, че в повечето случаи само лошо правят. След това си оправи настройките от контрол панела, да не се чува чистата китарата като свириш. После си пусни GR, задай отново от настройките да ползва asio4all (ако е било избран го махни и го сложи на ново) и от панела на asio драйвъра, избери нужните изходи и входове, останалите ги изключи. Ако пак дава същия проблем, пробвай да си поиграеш с него, пусни и спри по няколко пъти различните входове/изходи, рестартирай компютъра, рестартирай GR. Някога си иска да се побъзика, преди да тръгне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Инсталирай си asio4all драйвери и в рига ги избери като инпут.

 

Аз пък имам големи ядове с рига и лаптопа. Картата е realtek с комбиниран жак за инпут и микрофон. Съотвено каналите в рига muxedin L/R (кво е muxedin нямам идея).

Проблема е, че при повече гейн започва да пищи. Също така и ако намаля воляма и тона до край. ( което би средвало да е от съпротивленито на инструмента и входа на картата.)

 

В TH2 пък нямам muxedin. Там улавя сигнал от вгродения мик. По никакъв начин не отразява китарата. Същото и в Риъпър...

 

Явно ще трябва да търся някакъв интерфейс.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Имам проблем с програмата Guitar Rig. Първият ми проблем е това, че при въртене на потенциометъра за сила на звука на китарата се получава прекъсване на сигнала. Вторият ми проблем е с пръщенето. На crunch preset-ите нямам толкова голям проблем, но като пусна някой от по-highgain усилвателите, не се търпи. Не знам дали е от кабелите, дали е от преходниците, дали е от самата китара, дали е от нещо друго...... Проблема е там, че скоро трябва да използвам тази програма за свирене на живо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я дай скрийншот на този потенциометър в програмата дето пращи, че не се сещам къде е :greenball:

 

 

 

 

 

 

Погледни добре какво съм написал...  "потенциометъра за сила на звука на китарата:rolleyes:

Редактирано от bobomarinov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Guitar Rig проблеми..."

 

Това си написал. Проблемът ти няма нищо общо със софтуера. Имаш мръсен, счупен или калпав потенциометър, лош кабел и/или лош интерфейс, с който свързваш китарата към компютъра. Също е възможно да имаш кофти адаптери. Поизясни малко за какво става дума, за да може да ти се помогне :) Все пак не сме гадатели

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми беше да разбера от къде ми идва проблема и твоят коментар много ми помогна. Китарата я свързвам директно към жака за микрофон. Нямам интерфейс, а за кабелите и потенциометъра, не знам как да проверя дали са калпави, лоши или счупени. Адаптерите са си оригиналните за Epiphone Les Paul Specail II

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като начало пробвай с друг кабел. А без добра звукова карта или интерфейс, е загубена кауза да търсиш hi-gain звук през гитар риг :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От микрофонния вход е  ;) Ако имаш ефектче, което не е тру байпас го свържи между китара и входа за микрофона в изключен режим и пробвай да въртиш пак потенциометъра от китарата. Сподели какво се случва ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свързах едно cry baby и това прекъсване на сигнала не се оправя. Забелязах също, че това прекъсване е само на някои пресети. Пробвах да сменя кабелите. Шумът се намали, но незначително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.