Jump to content
Българският форум за музиканти

FL Studio


FLORI D

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Абе колеги инталирах си седмицата на уейвс къмплийт плъгините , а фрутито не иска да ги разчита .. Кюбейса си ги чете перфектно. Това май става заради някъв менеджър от самия уейвс и как да го накарам да заработят през фрутито ? Някой ползва ли ги ? Петицата ми ги четеше , но тези не иска . Прочита ми диелелите , но като ги натисна ми изписва , че не работят и иска да ги преинсталирам и евентуално можело да се оправи .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте, занимавам се с FL Studio отскоро. Интересува ме има ли външна програма подобна на "ezdrummer" както за барабаните или плъгин който да се добави или инсталира към програмата FL Studio и да преобразува въведен от мен текст във вокално изпълнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъжки или женски вокал? Текст на български или на английски?

Редактирано от Old Times
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamaha имат такъв плъгин Vocaloid. Едно време пробвах с него, но можеше само с английски и звучеше доста  изкуствено и безполезно .

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

принципно с вокалоида става, има такива варианти, но са по скоро за заигравка, .....т.е. не би трябвало да очакваш супер добро вокално изпълнение, още повече с произношение.....VSTi инсталация, и след това по миди път се управляват тоновете (с клавиатура най добре) и чрез текст едитора се добавя текста.....

Пак казвам, резултата даже не оправда времето, което употребих за да разцъкам.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С вокалоида стават чудни неща - само да си фен на Хатцуне Мику :) (примерно)  и този стил въобще - защото си е направо отделен стил - аз съм фен :) . Има много добри неща правени като музика с вокали от вокалоид. Проблема е че програмата работи най-добре със японски език - знам че в последните версии че мъчиха нещо и с английския ама не става добре. Разцъквал съм я програмата - до колкото можах - защото беше на японски - с много играчка на всяка сричка стават нещата. 

 

Едно "живо" изпълнение на Мику - но пък музикантите си свирят на живо  :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=GBucCNH78q4&feature=player_detailpage

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Здравейте. На някой случвал ли му се е ей тоя бъг ? Навсякъде където има сийкър (индикатора до къде е песента/трака) премигва и прескача. Иначе звука си е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте! Искам да попитам дали трябва да си закупя оригиналната версия, за да мога да продавам музиката си от FL Studio. Предполагам отговорът е - да, но все пак да попитам. Дали всички по-известни и успели български бийтмейкъри използват платената версия и закупуват отделно всеки един plugin? Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За български не знам, но за успелите със сигурност си ги купуват. Те и за това са успели, защото не се правят на тарикати ами си купуват това с което си изкарват парите.

Значи ти искаш да откраднеш нещо с което да направиш музика, която да продаваш? Да речем, че успееш да продадеш нещо, ако аз ти гепя музиката и почна да я продавам като моя дали пак ще си ОК с кражбата? Или ако ти крадеш е ОК, ако другите крадат от теб не е?

Аз лично не съм чувал за някой преуспял от кражби в дългосрочен план. Има си закон за баланс в природата, който гласи, че каквото даваш, това и получаваш. Ако не си го разбрал още, някой ден ще го разбереш. И дано да е по-скоро за да можеш да се развиваш а не да тъпчеш на едно място и да се чудиш защо не се получава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че само известните и успелите купуват софтуер.

 

Аз лично също си купувам по няколко причини.

 

 - Винаги разполагаш с последната актуална версия на програмата. 

 - Няма риск да пипнеш вирус от заразен софтуер в някой тракер. 

 - Имаш техническа поддръжка - ако имаш проблеми можеш да пишеш имейли , хората отговарят. 

 - Често печелиш разни екстри като безплатни плъгини и т.н. 

 

И накрая чисто морален аспект както Musicman е написал, как ще правиш нещо за продаване с краден софтуер ?

 

Често тези продукти имат стартова версия с орязани възможности или дори безплатна за тест. И в много от случаите с орязаната версия можеш да стартираш много добре и малко по малко да я ъпгрейднеш. Като гледам FL студио Producer е 190 EUR - което не е малко , но при положение че си решил да се занимаваш с нещо такова , ще ти трябват още: 

 

1. Хубаво компютър

2. Audio Interface

3. Мониторни Колони

4. Хубави слушалки 

5. MIDI клавиатура вероятно + други джаджи 

6. Някой микрофон. 

 

 

На общия фон тези 190 EUR не са никак много.

 

И да добавя само че музиката ми е хоби, нямам претенции да продавам нищо и си правя нещата за собствен кеф. Сигурен съм, че не съм единствен който си е купил софтуер без да се занимава професионално. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързите отговори! Съгласих се с вас. От номер 1 до 6 имам всичко необходимо. Притеснението ми обаче е към самите плъгини, които проверих, че се закупуват отделно, а цената им не е малка и накрая общата инвестиция може да набъбне до много голяма сума, а най-вероятно плъгините в самия закупен пакет са няколко с най-обикновени възможности.Нивото ми все още е любителско така да се каже и е риск да се инвестира толкова много, затова идеята ми за момента е с възможно най-малък бюджет да имам що-годе широк избор на звуци и т.н. И друго, този пакет от 190€ ли е по-изгодният вариант според Вас?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За плъгините е ясно - но и не всички ти трябват накуп. Аз лично ги тествам, проверявам и безплатни такива, както и алтернативи. Повечето също имат и тестове версия - така че с проучване и малко по малко става. А и едва ли е нужно да купиш всичко наведнъж :) , малко по малко и така. 

 

Относно FL Studio - тук е дадена сравнителна таблица между версиите: http://www.imageline.com/flstudio-feature-comparison/

 

Като гледам тази е добро начало - то е ясно че най-скъпата има най-много екстри , но после можеш да ъпгрейдваш.

 

Аз ползвам Ableton Live , INTRO версията която струва 80 EUR я получих бонус с една MIDI клавиатура, след което си доплатих около 250 EUR за стандартната версия - и до няколко месеца за още толкова ще си взема и най-високата SUITE. Със сигурност ти трябва време да разучаваш софтуера, и няма да е голям проблем ако стартираш с по нормална версия. Материята е сложна и иска години свикване и учене - за да ползваш най-големите екстри и да разбираш кога има разлика с тях или без тях :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.