Jump to content
Българският форум за музиканти

За Варна търся музиканти над 50г за трибют на Бийтълс


Recommended Posts

Вчера вечерта в "Студио 5" - НДК -София имаше жалък трибют на Бийтълс, ама много жалък, та чак на пародия приличаше. Та питам - как точно си го представяш трибюта на Бийтълс, щото си мисля, че туй не е просто лъжица за всяка уста, най-малкото е един огромен черпак! Та въпросният трибютор четеше текстове от таблет, палмтоб, та дори и от хартиен сборник. И то пред публика и още стотици зрители пред много интернет телевизии! Имаше 5 - 6 китари и всичките бяха разстроени. Ами нямам думи!

Ако той беше готов за трибют на Бийютълс той щеше сам да излезне на сцената само с една китарка и един микрофон и без никакви текстове щеше да си пее с кеф като на купон с готини хора!

Edited by Лими
Link to comment
Share on other sites

Не съм бил на въпросният трибют, но намерих плаката за него.

http://clubstudio5.com/beatles-tribute

Е, поне въпросният Красо го докарва на вид. Има вид на хипи и Бийтълс фен.

Не е добре, че е станало така, всеки има право да падне и после да стане, дано Красо си е дал сметка

и да поправи нещата или да се откаже.

 

Ще спомена, че Джо Сатриани цитира Бийтълс, като голямото си вдъхновение и казва, че от тях се е учил на мелодичност,

за което много им благодаря. Мога да слушам Джо с часове, без да ми омръзва!

Друг голям китарист Ал Ди Меола също прави трибют на Бийтълс - 14 песни, има ги на диск, гостува и в София с този трибют.

Пол Гибърт също прави супер кавъри на Фаб 4.

 

Нямам съмнение, че Солист ще направи трибют на ливърпулската четворка на ниво.

Събирайте бандата!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

За Варна. Продължавам да търся музиканти за Бийтълс - трибюта. Виртуози не са необходими. трябват ми хора, които да имат "чипа" за приятелство в мозъка си - и софтуера - да са влюбени в музиката на Бийтълс. Също и да си падат по композиране на авторска музика. Принцип за разрешаване на евентуални различия в групата: Ще се приема това - за което гласуват болшинството от членовете. Ако са наравно - проблема чака. Ще приемем принципа - всички да сме равни. Предложенията относно музиката - както казах - с гласуване. Това съм взаимствал от интервютата  на самите Бийтълс. Джон Ленън казва: Решихме да сме равни - за да бъде групата по-силна. Те така са разрешавали всякакви въпроси относно коя песен да изберат и как да продължат при различия между членовете на бандата. Равенство, равенство и пак равенство. Без налагане на мнението на някой - който се счита, че е прав. ГЛАСУВАНЕ! Няма друг начин. Накратко моите приоритети: 1. точка и най-важна: ПРИЯТЕЛСТВО. 2 точка. ОРГАНИЗАЦИЯ и вдъхновение. И един от групата да няма вдъхновение - няма да се репетира. 3.точка - НИКАКВО РОБУВАНЕ НА КОПИРАНЕ 1 към едно. - Винаги всеки може да влага своето си чувство. Не се стряскайте от наложилото се мнение, че Бийтълс имат много бек вокали. Това е само за определени песни. Много красиви песни нямат, или почти нямат бек вокали: It's Only Love, And i love Her, Come Togedher, Бляк Бърд, и много други. Изберете приятелството. "Звездите" винаги разбиват групите - защото искат да става на тяхното. И накрая: Пътя към целта е по-интересен, отколкото постигане на самата цел.

  Всяка идея на всеки член от групата може да бъде опитана.Разбира се - ако гласуването одобри тази идея Така се избягват всички спорове - и работата става удоволствие - ясни правила - чиста музикална дружба!. И най-накрая поставям качествата на отделните хора като музиканти. Добра група може да стане и без звезди и виртуози. Групата ще потегли за участия - когато се почувства сработена. Семпли сола - но безкомпромисно точна и ритмична и синхронизирана секция.  Синхрон, синхрон и пак синхрон. Използване на силните страни на всеки участник. Който каквото може да пее - ще пее. Ако има  различия в мненията на останалите - пак гласуване. И така с всеки проблем. Всеки трябва да приеме гласовете на болшинството. Има ли някой, който да се чувства "диригент" - с групата е свършено. (За това пак казвам ГЛАСУВАНЕ!!!!!!!) При равни гласове - дадена песен чака - или се отхвърля, докато получи поне един глас в повече. Равенство и братство. Другото - от Бога.

Извод: В началото бе приятелството... Аналог на библейското "В началото бе словото" :)

Edited by solist
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

За Варна. Продължавам търсенето на музиканти, желаещи да свирят основно Бийтълс (малко Юрая Хийп) - и авторска музика.

Мои демо песни:    https://app.box.com/s/npqropj24il707fng83iu7mg6ycj38w8

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Търсенето продължава - нека ми пишат само ентусиасти и вдъхновени почитатели на Бийтълс -  които желаят и да композираме и изпълняваме и собствена, авторска музика. За удоволствие. Ако е писано - и за нещо повече...

Конкретно - барабанист, китарист може и басист. Аз според случая ще свиря или ритъм китара или бас.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.