Jump to content
Българският форум за музиканти

Ежедневни упражнения за китара


storm_chaser

Recommended Posts

Здравейте,

От дълго време съм се изправил пред един проблем и изглежда не успявам да намеря добро решение - каква би била една добра ежедневна практика на свирене, какви биха били едни добри ежедневни упражнения за свирене, за средно-напреднал? Много ми се иска да си направя една програма за всекидневни упражнения, обаче не успявам и започвам да се отчайвам. Доста неща ми куцат във свиренето, обаче като нямам програма за всекидневни упражнения не напредвам и това супер ме нервира!  Моля за вашите идеи за програма за всекидневни упражнения, за средно-напреднал, ще ви бъда изключително благодарен! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има едно видео на Франк Гамбали, казва се chop builder. Упражненията са един час, като включва загряване на триоли и шейснайсетини, гами и ладове, интервали, прескачане на струни, суип пикинг и т.н Ще ти помогне много.

Редактирано от Caprycorn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важно е винаги да се ползва метроном когато се упражняваме. Иначе има много видеа на велики китаристи.Но най-важното е да тръсиш как най добре да изразиш себе си с музика. Музиката не е техника а чувства. Нотите са като буквите. Когато говориш ти немислиш за буквите в думите. Както казва Allan Holdsworth : Всички ноти са от едно семейсто, тогава защо ги делите? :-)  Музиката не е спорт. Бързината и техниката идват, когато забравиш за тях а се наслаждаваш от свиренето.  Бъди горд, че свириш, много хора още незнаят защо са се родили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак трябва всеки ден да свириш поне три часа,както казват тук съфорумците,пръстите добиват навици(мемори)и така се напредва,бавно но славно,не при всички се получава "бързо".Всички големи са хвърлили много труд предварително за да ги допуснат на сцената.Иначе си дрънкаш за шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.